Arizonalı çift "Pokemon Go" oynamak için çocuklarını terk etmekle suçlanıyor

ABD’nin Arizona Eyaleti'nde 25 yaşındaki Brianne Daley ve 27 yaşındaki Brent Daley, ihmalkârlık yoluyla çocuklarının hayatını tehlike atmakla suçlanıyor. Olay, ABD’nin Arizona Eyaleti'nde bulunan Pinal Kontluğu' ndaki Saint Valley bölgesinde meydana geldi.

Newyork Times'ın haberine göre, perşembe sabahı, çiftin Sait-Valley'deki komşuları acil olarak polisi aradı ve 2 yaşında bir çocuğun sokakta olduğunu haber verdi. Komşularının ifadesine göre, "Evde kimse yoktu ve çocuk sürekli ağlıyordu ve içeri girmeye çalışıyordu."

Yetkililer Saint Valley bölgesine vardıklarında altında sadece bir bez ve üstünde tişört bulunan 2 yaşında bir çocuğun içeri girmeye çalıştığını belirtti. Ayrıca Pinal Kontluğu Şerifi'nin ofisinden alınan bilgiye göre çocuk kırmızı yüzlü, terli ve sürekli ağlıyordu.


Yetkililer, Saint-Walley bölgesinde çocuğun ebeveynlerini aramaya başladı ve bu esnada 3 tane de köpek buldu ancak çocuğun ailesini bulamadı. Çocuğun ebeveynlerine ait olduğu düşündükleri bir numara buldular ve aradılar. Polis, telefonda, "Terkedilmiş çocuğunuz bulundu" dedi. Babası ise, “Polisler bizle kafayı fena bozmuş" şeklinde cevapladı.

Daley çifti geçen aylarda da bir kaza sonucunda çocuklarını tehlikeye atma ve ihmal etme suçundan tutuklanmıştı. Çift eve vardığında yetkililere, "Çocuk uyurken gaz almaya gittik" dedi.

Daha sonraki Pinal Şerifi Babeu yaptığı açıklamada, “Çiftin rezidanstan 1 saatlik uzağa akıllı telefon oyunu Pokemon Go oynamak için gittiklerini kabul ettiler" dedi. Babeu, “Bizler ve diğer hukuki yasalar bu interaktif oyunu oynarken kişisel güvenliğimize dikkat etmemiz konusunda uyarıyor fakat bir ailenin Pokemon Go oynamak için çocuklarını terk edeceğini ise asla hayal bile edemezdik. Bu anlayış her şeyin ötesinde" dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >