Adettendir diyerek mantık aramadan yaptığımız 10 komik şey

Bu orijinallikleri yapsa yapsa anca bizimkiler yapar dediğimiz şeylerin bakalım kaçını biliyorsunuz?

Çoğunun mantık dışı olduğunu bildiğimiz halde yapmaktan geri kalmadığımız birçok adetimiz var. Hatta söz konusu Türk milleti olunca ilginçlikler say say bitmiyor. Öyle garip davranışlarımız var ki, bunları okuyup, üzerine azıcık düşünmek bile insanları güldürmeye yetiyor.
Kaynana donu yakmak
Gelinin üstünlüğünü belli etmek için yapıldığı söyleniyor ama tabi ki bizce en ama en saçma adetlerimizden biridir bu.
Kaynana donu yakmak Gelinin üstünlüğünü belli etmek için yapıldığı söyleniyor ama tabi ki bizce en ama en saçma adetlerimizden biridir bu.
Ayağa kına yakmak
Kına gecesinden hemen sonra evde gelinin ayağına kına yakılması. Eli anladık da ayak nerden çıktı?
Ayağa kına yakmak Kına gecesinden hemen sonra evde gelinin ayağına kına yakılması. Eli anladık da ayak nerden çıktı?
Göbek adı koymak
Göbeğin adı mı? Off! Çok saçma...
Göbek adı koymak Göbeğin adı mı? Off! Çok saçma...
Kurşun dökmek
Her derde deva gibi gösterilir. Stresin azalır,elin para görür,sıkıntın geçer... Hala mı hak vermiyorsunuz?
Kurşun dökmek Her derde deva gibi gösterilir. Stresin azalır,elin para görür,sıkıntın geçer... Hala mı hak vermiyorsunuz?
Su içerken başın tutulması
Su içerken aklımız çıkmasın diye el ile tutmamız gerekirmiş ama işte anlayana...
Su içerken başın tutulması Su içerken aklımız çıkmasın diye el ile tutmamız gerekirmiş ama işte anlayana...
Su ile uğurlamak
Su ile uğurlamak: Su gibi git, su gibi gel anlamını taşırmış. Su dökmenin gideni geri getirdiği bilinmez ama arabayı yıkadığı kesin bilgiler arasında.
Su ile uğurlamak Su ile uğurlamak: Su gibi git, su gibi gel anlamını taşırmış. Su dökmenin gideni geri getirdiği bilinmez ama arabayı yıkadığı kesin bilgiler arasında.
Ağaçlara kurdele, bez bağlamak
Tüm isteklerimizi yazıp bağlasak hepsi birden olur mu acaba?
Ağaçlara kurdele, bez bağlamak Tüm isteklerimizi yazıp bağlasak hepsi birden olur mu acaba?
Tahtaya vurmak
Eski Türkler göçebe oldukları için, daha önce girmedikleri ormanlara girerken, ormandaki kötü ruhları kovmak için ağaçlara vurup bağırarak gürültü çıkarırlarmış. Bu davranış aynı zamanda doğa ruhlarına kötü olayları haber verip, onlardan korunma dilemek amaçlıdır. Tahtaya vurma adeti, sadece Türk kültüründe değil bir çok Avrupa kültüründe de vardır.
Tahtaya vurmak Eski Türkler göçebe oldukları için, daha önce girmedikleri ormanlara girerken, ormandaki kötü ruhları kovmak için ağaçlara vurup bağırarak gürültü çıkarırlarmış. Bu davranış aynı zamanda doğa ruhlarına kötü olayları haber verip, onlardan korunma dilemek amaçlıdır. Tahtaya vurma adeti, sadece Türk kültüründe değil bir çok Avrupa kültüründe de vardır.
Kırmızı kurdele
Gelinliğin üzerine bağlanan kırmızı kurdeleler, nişan törenlerinde yüzüklere bağlanan kırmızı kurdeleler, okumaya yeni geçmiş çocukların yakasına takılan kırmızı kurdeleler; hep uğuru ve kısmeti temsil edermiş. Miş miş miş te muş muş muş!
Kırmızı kurdele Gelinliğin üzerine bağlanan kırmızı kurdeleler, nişan törenlerinde yüzüklere bağlanan kırmızı kurdeleler, okumaya yeni geçmiş çocukların yakasına takılan kırmızı kurdeleler; hep uğuru ve kısmeti temsil edermiş. Miş miş miş te muş muş muş!