Anlaşılmaz değiller: Kadınların erkeklerde aradığı 10 özellik

Eğer bu özellikleri taşıyorsanız doğru adamsınız demektir.

Kadınlar erkeklere göre dünyanın en anlaşılmaz varlıklarıdır. Onların ne istediklerini anlamak, neye nasıl tepki vereceklerini bilmek çoğu erkek için akıl sır erdirilemez bir meseledir. İşte bu nedenle; pek çok erkek karşı tarafın kendisinden ne istediği konusunda sorun yaşar ve ilişkisini doğru şekilde sürdüremez.

Oysaki kadınların erkeklerden beklediği şeyler, öyle yaşamın şifresi kadar karmaşık değildir. Hatta bunun gayet açık olduğunu bile söyleyebiliriz. Yalnızca erkeklerin; o istenen şeyleri vermek için yeteri kadar istekli olmaları ve karşı tarafın kendilerinden biraz daha farklı düşündüklerini kabul etmeleri gerekiyor. İşte bunun için de aşağıdaki maddeleri inceleyip, kadınların erkeklerde en çok aradığı özellikleri ne kadar taşıdıklarına karar vermeleri lazım.
Dürüstlük

                                    Kadınların yalan yakalama konusunda ne kadar başarılı olduklarını, gerektiği zaman Sherlock Holmes gibi iz peşinde koştuklarını, hiçbir şey yapmasalar bile güçlü sezgileri sayesinde yalanın kokusunu aldıklarını hepimiz biliyoruz. Kadınlar yalanla bir kez karşılaştıklarında karşı tarafa olan güvenlerini kaybeder ve şüpheyle yaşamaya başlarlar. Bu da çoğu kadının içinde saklı olan potansiyel paranoyanın ortaya çıkmasına ve ilişkinin kötüye gitmesine neden olur. Kısacası; yalan bir erkeğin hiç ama hiç istemeyeceği sonuçlar doğurur.
Dürüstlük Kadınların yalan yakalama konusunda ne kadar başarılı olduklarını, gerektiği zaman Sherlock Holmes gibi iz peşinde koştuklarını, hiçbir şey yapmasalar bile güçlü sezgileri sayesinde yalanın kokusunu aldıklarını hepimiz biliyoruz. Kadınlar yalanla bir kez karşılaştıklarında karşı tarafa olan güvenlerini kaybeder ve şüpheyle yaşamaya başlarlar. Bu da çoğu kadının içinde saklı olan potansiyel paranoyanın ortaya çıkmasına ve ilişkinin kötüye gitmesine neden olur. Kısacası; yalan bir erkeğin hiç ama hiç istemeyeceği sonuçlar doğurur.
Koruyabilme yeteneği 
Koruyabilme yeteneği çoğu kadın için bir erkekte aranılan özellikler arasında olmazsa olmazlardandır. Yani her kadın ihtiyaç duyduğunda partnerinin gölgesi altına sığınabilmeyi ister, diyeyim. Zira erkeğin gücü ve şefkati sayesinde kendini güvende hisseder.
Koruyabilme yeteneği Koruyabilme yeteneği çoğu kadın için bir erkekte aranılan özellikler arasında olmazsa olmazlardandır. Yani her kadın ihtiyaç duyduğunda partnerinin gölgesi altına sığınabilmeyi ister, diyeyim. Zira erkeğin gücü ve şefkati sayesinde kendini güvende hisseder.
Güvenilirlik
Kim güvenmediği bir insana yüreğini açabilir ki? İşte kadınlar için de en önemli şeylerden bir diğeri güvenilirliktir. Çünkü kadın güvenmediği bir erkeğe asla ama asla tam anlamıyla teslim olmaz. Karşı tarafın ona yalan söylediğini ya da ondan bir şeyler sakladığını anladığı an, ilişkiyi bitirmese bile aynı taktiği kullanmaya başlar. Yani o saatten sonra kadın da erkekten bir şeyler saklamaya, onunla her şeyini paylaşmamaya yönelir. Bir süre sonra iyice kabuğuna çekilen partnerler, sonunda ipleri tamamen koparacak, kendi yollarına ayrılacaklardır.
Güvenilirlik Kim güvenmediği bir insana yüreğini açabilir ki? İşte kadınlar için de en önemli şeylerden bir diğeri güvenilirliktir. Çünkü kadın güvenmediği bir erkeğe asla ama asla tam anlamıyla teslim olmaz. Karşı tarafın ona yalan söylediğini ya da ondan bir şeyler sakladığını anladığı an, ilişkiyi bitirmese bile aynı taktiği kullanmaya başlar. Yani o saatten sonra kadın da erkekten bir şeyler saklamaya, onunla her şeyini paylaşmamaya yönelir. Bir süre sonra iyice kabuğuna çekilen partnerler, sonunda ipleri tamamen koparacak, kendi yollarına ayrılacaklardır.
Anlayış
Kadınların erkekler hakkında en çok şikayet ettiği konuların başında geliyor desem, aklınıza gelen ilk şey ne olurdu? Düşüncesizlikleri olabilir mi? Evet evet! Sayısız kadının, erkeklerin düşüncesiz davranışlarından şikayetçi olduğunu biliyoruz. İşte bu nedenle; size partnerinize karşı daha anlayışlı yaklaşmanız gerektiğini söylüyoruz.
Anlayış Kadınların erkekler hakkında en çok şikayet ettiği konuların başında geliyor desem, aklınıza gelen ilk şey ne olurdu? Düşüncesizlikleri olabilir mi? Evet evet! Sayısız kadının, erkeklerin düşüncesiz davranışlarından şikayetçi olduğunu biliyoruz. İşte bu nedenle; size partnerinize karşı daha anlayışlı yaklaşmanız gerektiğini söylüyoruz.
Kişisel bakımına ve görünümüne dikkat etmesi
Karşı tarafın hoş, şık ve formda görünmesini bekleyen sadece siz olamazsınız, öyle değil mi? Kadınlardan beklenen şeyler gibi erkeklerden beklenenler de var. İyi bir vücut, şık giyim ve kişisel bakım, günümüzde erkeklerin de dikkat etmesi gereken konular arasında.
Kişisel bakımına ve görünümüne dikkat etmesi Karşı tarafın hoş, şık ve formda görünmesini bekleyen sadece siz olamazsınız, öyle değil mi? Kadınlardan beklenen şeyler gibi erkeklerden beklenenler de var. İyi bir vücut, şık giyim ve kişisel bakım, günümüzde erkeklerin de dikkat etmesi gereken konular arasında.
Romantizm
Romeo gibi serenatlar yapın, yoluna güller dökün falan demiyoruz. Ona küçük sürprizler yapın yeter.
Romantizm Romeo gibi serenatlar yapın, yoluna güller dökün falan demiyoruz. Ona küçük sürprizler yapın yeter.
İdeal bir baba adayı olması
Kadınlar ciddi düşündükleri birlikteliklerinde; karşı tarafın nasıl bir baba olacağı hususunda uzun uzadıya düşünürler. Erkeklerin çocuklara karşı nasıl yaklaştığını inceler, onların çocuk bakımı, eğitimi vs… konularında nasıl davrandığına bakarlar. Çünkü karşılarındaki insanın ideal bir baba adayı olup olamayacağı sorusuna cevap bulmaya çalışırlar.
İdeal bir baba adayı olması Kadınlar ciddi düşündükleri birlikteliklerinde; karşı tarafın nasıl bir baba olacağı hususunda uzun uzadıya düşünürler. Erkeklerin çocuklara karşı nasıl yaklaştığını inceler, onların çocuk bakımı, eğitimi vs… konularında nasıl davrandığına bakarlar. Çünkü karşılarındaki insanın ideal bir baba adayı olup olamayacağı sorusuna cevap bulmaya çalışırlar.
Başarı
Kadınların en çok aradığı özellikler arasında direkt para var demiyoruz belki ama bu konunun fazlasıyla önem taşıdığını hepimiz kabul etmeliyiz. Sonuçta; her kadın birlikte olacağı erkeğin maddi açıdan başarılı olmasını ister. Yatlara, katlara sahip olmasa da en azından iyi bir işe ve para kazanma potansiyeline sahip olmasına dikkat eder.
Başarı Kadınların en çok aradığı özellikler arasında direkt para var demiyoruz belki ama bu konunun fazlasıyla önem taşıdığını hepimiz kabul etmeliyiz. Sonuçta; her kadın birlikte olacağı erkeğin maddi açıdan başarılı olmasını ister. Yatlara, katlara sahip olmasa da en azından iyi bir işe ve para kazanma potansiyeline sahip olmasına dikkat eder.
Espri anlayışı
Kadınların komik erkeklerden hoşlandığını bilmelisiniz. Tabii, bunun sürekli goygoy yapmalısınız anlamına gelmediğini de hatırlatalım.
Espri anlayışı Kadınların komik erkeklerden hoşlandığını bilmelisiniz. Tabii, bunun sürekli goygoy yapmalısınız anlamına gelmediğini de hatırlatalım.
Sevgi, saygı ve nezaket
Hayatınıza incelik katmayı bilmeli, karşınızdaki kişinin naiflikle özdeşleştirilen bir varlık olduğunu unutmamalısınız. Kaldı ki bu sizin sevilebilir başarılı bir insan olmanız için de mutlak koşuldur. Nihai olarak; sevin, sayın ve kibar olmayı öğrenmelisiniz.
Sevgi, saygı ve nezaket Hayatınıza incelik katmayı bilmeli, karşınızdaki kişinin naiflikle özdeşleştirilen bir varlık olduğunu unutmamalısınız. Kaldı ki bu sizin sevilebilir başarılı bir insan olmanız için de mutlak koşuldur. Nihai olarak; sevin, sayın ve kibar olmayı öğrenmelisiniz.