Bildiğiniz masalların gerçek sonlarıyla tanışın

Bildiğiniz masalların gerçek sonlarıyla tanışın
Bildiğiniz masalların gerçek sonlarıyla tanışın

Dinlerken aşklarına ve salt iyiliklerine hayran olduğumuz masal kahramanlarının aslında ne kadar 'acımasız' olduklarını biliyor muydunuz?

Grimm kardeşler başta olmak üzere birçok yazarın ilk hallerini yazdığı masalları değiştirip bugün bildiğimiz hallerine dönüştüren Disney ekibinin amacı kuşkusuz ki çocuklara daha iyi bir karakter olabilmenin mesajını verebilmekti ya da en iyi kazancı elde edebilecekleri yolu seçmişlerdi.

Bu sorunun cevabını net olarak bulmak güç olsa da, bize sunulan karakterlerin iyiliği hiç amaçlamadıkları ve mutsuz oldukları kesin diyebiliriz...

Pamuk Prenses

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Hikayenin genel konusunda Pamuk Prenses kendisine zehirli elma sunan cadı annesinin isteğini yapar ve elmayı yiyerek zehirlenir, onu da beyaz atlı prens kurtarırdı. Sonunda ise mutlu bir şekilde evlenirlerdi. Fakat gerçek bunun tam tersidir. Asıl hikayede: Düğüne davet edilen cadı anne, üvey kızı ve damadı tarafından kendisine giydirilen kızgın demirden ayakkabı yüzünden yanarak can verir. Hem de dans ederek.
Pamuk Prenses Hikayenin genel konusunda Pamuk Prenses kendisine zehirli elma sunan cadı annesinin isteğini yapar ve elmayı yiyerek zehirlenir, onu da beyaz atlı prens kurtarırdı. Sonunda ise mutlu bir şekilde evlenirlerdi. Fakat gerçek bunun tam tersidir. Asıl hikayede: Düğüne davet edilen cadı anne, üvey kızı ve damadı tarafından kendisine giydirilen kızgın demirden ayakkabı yüzünden yanarak can verir. Hem de dans ederek.
Rapunzel

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Masalın genel hikayesinde: Kuleye hapsedilen Rapunzel, uzun saçları sayesinde prens tarafından kurtarılıyordu. Asıl gerçekte ise: Rapunzel'in öldüğünü düşünen prens, kendisini kuleden atar. Ölmez fakat gözlerine giren çalılar yüzünden kör olur ve ormanda senelerce yalnız ve başıboş dolaşır. Masalın sonunda ise Rapunzel prensi bulur, gözyaşlarıyla kör olan gözleri iyileştirir.
Rapunzel Masalın genel hikayesinde: Kuleye hapsedilen Rapunzel, uzun saçları sayesinde prens tarafından kurtarılıyordu. Asıl gerçekte ise: Rapunzel'in öldüğünü düşünen prens, kendisini kuleden atar. Ölmez fakat gözlerine giren çalılar yüzünden kör olur ve ormanda senelerce yalnız ve başıboş dolaşır. Masalın sonunda ise Rapunzel prensi bulur, gözyaşlarıyla kör olan gözleri iyileştirir.
Deniz Kızı Ariel

                                    Gerçek hikayede: Bir prense aşık olan ve ona kavuşmak için karaya çıkmaya çalışan Ariel'in hikayesinde ihtiyacı olan 2 bacak için sesini feda ettiği bilinse de asıl hikaye de sahip olduğu bacakları karşılığında büyük fiziksel acılar çekmektedir. Eğer prens ile evlenemez ise ölecektir -ki evlenemez. Bu sefer de prensi öldürmesi istenir ama o kendini öldürmeyi seçer.
Deniz Kızı Ariel Gerçek hikayede: Bir prense aşık olan ve ona kavuşmak için karaya çıkmaya çalışan Ariel'in hikayesinde ihtiyacı olan 2 bacak için sesini feda ettiği bilinse de asıl hikaye de sahip olduğu bacakları karşılığında büyük fiziksel acılar çekmektedir. Eğer prens ile evlenemez ise ölecektir -ki evlenemez. Bu sefer de prensi öldürmesi istenir ama o kendini öldürmeyi seçer.
Mulan

                                    
                                    
                                    
                                    Maalesef masalda belirtildiği gibi bir mutlu sonla bitmiyor bu hikayede: Savaştan döndüğü ülkesinin eskisi gibi olmadığını gören Mulan ülkesinin yeni kralına cariye olmaya zorlanıyor ve sonunda intihar ediyor.
Mulan Maalesef masalda belirtildiği gibi bir mutlu sonla bitmiyor bu hikayede: Savaştan döndüğü ülkesinin eskisi gibi olmadığını gören Mulan ülkesinin yeni kralına cariye olmaya zorlanıyor ve sonunda intihar ediyor.
Külkedisi Cindirella

                                    
                                    
                                    
                                    Gerçek hikayede: kölelikten kurtulan ve mutlu olan Cindirella'nın asıl hikayesinde 2 üvey kardeş camdan ayakkabıya ayaklarını sokabilmek için bazı ayak parmaklarını keser ve Cindirella'ya yardım eden "iyi kalpli" kuşlar 2 kardeşin gözlerini oyar. Evet: O masum kuşlar.
Külkedisi Cindirella Gerçek hikayede: kölelikten kurtulan ve mutlu olan Cindirella'nın asıl hikayesinde 2 üvey kardeş camdan ayakkabıya ayaklarını sokabilmek için bazı ayak parmaklarını keser ve Cindirella'ya yardım eden "iyi kalpli" kuşlar 2 kardeşin gözlerini oyar. Evet: O masum kuşlar.
Peter Pan

                                    
                                    
                                    
                                    Bildiğimiz hikayede iyi bir çocuk karakteri olarak tanıdığımız Peter Pan, bilmediğimiz yüzünde korsanları öldüren ve ölmesi gereken çocukları zayıflatan bir karakterdi.
Peter Pan Bildiğimiz hikayede iyi bir çocuk karakteri olarak tanıdığımız Peter Pan, bilmediğimiz yüzünde korsanları öldüren ve ölmesi gereken çocukları zayıflatan bir karakterdi.
Aslan Kral

                                    
                                    
                                    
                                    İzlediğiniz bu hikaye aslında Shakespeare'ın Hamlet adlı eserinin çizgi film uyarlaması: Kıskanç bir amca karakteri ve babasının intikamını alan bir oğul. Aradaki tek fark; Aslan Kral'ın sonunun acıklı bitmemesi.
                                
                                
                                Kaynak: Pratik Bilgiler
Aslan Kral İzlediğiniz bu hikaye aslında Shakespeare'ın Hamlet adlı eserinin çizgi film uyarlaması: Kıskanç bir amca karakteri ve babasının intikamını alan bir oğul. Aradaki tek fark; Aslan Kral'ın sonunun acıklı bitmemesi. Kaynak: Pratik Bilgiler