Bu çocuklar size çok tanıdık gelecek

Samet büyük e yaz
Samet büyük e yaz

Çocukların farklı katmanlardan oluşan anlam dünyası hemen hemen herkesin ilgisini çeker. Bazen öyle muzipçe şeyler söylerler şaşırırız, bazen o kadar geç ve güç anlarlar yılarız ama her durumda onların dünyasında bir mizah unsuru vardır. Bu videolarda da en doğal halleriyle bizi gülümseten çocuklar var.

Samet büyük e yaz

Samet’in büyük e ile zorlu imtihanı. Öğretmen Samet’ten büyük e harfini yazmasını istiyor ama Samet her defasında küçük e’nin şeklini büyüterek bizi kafasındaki büyük e’ye inandırmayı başarıyor. Her defasında e’yi çizerken yüzündeki tedirginlik bir şeylerin yanlış gittiğini ifade ediyor ama tam olarak ne olduğuna ulaşamıyoruz.

Matematiği katleden çocuk

İlkokulda herkesin korkulu rüyası olan çarpım tablosunu bir de bu çocuktan dinleyelim. Çarpım tablosunu ezberden okuyor ama görünen havada uçuşan sayılardan size bir kaç sayı fırlattığı. Bazen yorgun olduğumuzda ağzımızdan laflar gelişi güzel çıkar ve yanımızdakinin anlamlı cümleye dönüştürmesini bekleriz, bu çocuğumuzun çarpım tablosuyla olan ilişkisi de biraz böyle.

Ey nazlı sana kurban olayım

İstiklal Marşı ile daha önce bu kadar sevimli bir ilişki kurmamış olabilirsiniz. “Kurban olayım sana ey nazlı hilal”i her defasında “ey nazlı sana kurban olayım” şeklinde okumayı başaran bu miniğin aklındaki nazlı kim bilemiyoruz ama insanı gülümsetiyor.

Bana yalan atma Bünyamin

Veli’nin koca sınıfta sevdiği tek arkadaşı Bünyamin ve onunla aynı sırada oturmak istiyor. Ama Veli için işler hiçte beklediği gibi gelişmiyor. Öğretmeni Veli’ye başkalarıyla oturmayı teklif ediyor, Veli sadece Bünyamin’i sevdiği için bunu istemiyor. Bünyamin’in kendisiyle oturmak istemediğini kabullenemeyen Veli, ‘bana yalan atma Bünyamin’ çıkışı ile kalbimizde müstesna bir yer ediniyor.

İdare edemem anne

Bir çocuk için olmazsa olmaz olan şekere annesi tarafından kota koyulan bu çocuğun feryadı duyulmaya değer. Verdiği şekerlerle yetinmesini söyleyen annesine Yaman’ın ‘idare edemem anne’ haykırışı.