Çocuktan al haberi: Küçük bedenlerin dev acıları

Küçük bedenlerin dev acıları
Küçük bedenlerin dev acıları

Öğrencilerinin yazdığı notları gören öğretmen hayatın acı gerçekleriyle yüzleşti.

Amerika Birleşik Devletleri'nin Colorado eyaletinde görev yapan bir 3. sınıf öğretmeni, başlattığı yeni proje ile tüm dünyanın dikkatini üzerine çekti.

Öğrencilerini daha yakından tanımak isteyen öğretmen, “Keşke öğretmenim şunu bilseydi" isimli bir uygulama başlattı. Uygulamaya göre her öğrencinin, yalnızca öğretmeninin okuyacağı kağıtlara şimdiye kadar öğretmenine hiç anlatmadığı bir şeyler yazması gerekiyordu.

Öyle de oldu. Öğrencilerin her biri, kendileri ve hayatları hakkında öğretmenin bilmediği sırları kağıtlara yazdılar. Birer itiraf notuna dönüşen kağıtlarda yazılı olanlar, o küçük bedenlerin tek başlarına nasıl dertlerle boğuştuğunu gözler önüne seriyordu.

İşte hayatın acı gerçeklerinin en masumane şekilde satırlara döküldüğü o 4 kağıt...





En yakınını, en uzağınmışcasına özlemek...
Kağıtta yazılı olan not: "Keşke annem ortalarda gözükmediği için okuma günlüğümün bazen imzalanmadığını öğretmenim bilseydi"
En yakınını, en uzağınmışcasına özlemek... Kağıtta yazılı olan not: "Keşke annem ortalarda gözükmediği için okuma günlüğümün bazen imzalanmadığını öğretmenim bilseydi"
Aile her şeydir
Kağıtta yazılı olan not: Keşke ben 3 yaşındayken Meksiya'ya giden ve 6 yıldır görmediğim babamı ne kadar çok özlediğimi öğretmenim bilseydi"
Aile her şeydir Kağıtta yazılı olan not: Keşke ben 3 yaşındayken Meksiya'ya giden ve 6 yıldır görmediğim babamı ne kadar çok özlediğimi öğretmenim bilseydi"
Bizim için sıradan olan şeyler, bazıları için lüks olabilir

                                    Kağıtta yazılı olan not: "Keşke evde ödevlerimi yapabileceğim kalemim olmadığını öğretmenim bilseydi”
Bizim için sıradan olan şeyler, bazıları için lüks olabilir Kağıtta yazılı olan not: "Keşke evde ödevlerimi yapabileceğim kalemim olmadığını öğretmenim bilseydi”
Yalnızlık ilişkilerden ibaret değildir

                                    Kağıtta yazılı olan not: “Keşke oyun oynayacak arkadaşım olmadığını öğretmenim bilseydi”
Yalnızlık ilişkilerden ibaret değildir Kağıtta yazılı olan not: “Keşke oyun oynayacak arkadaşım olmadığını öğretmenim bilseydi”