Ebeveynlerin gözümüzün içine baka baka söylediği 7 yalan

Babana bile güvenmeyeceksin sözünün haklılığını gösteren yalanlar...

Şu dünyada en çok güvendiğiniz insan kim desek çoğunuzun yanıtı anne babanız olacaktır. Bizim de öyle. Lakin bu durum aslında bu insanların bize ilk ve en büyük yalanları söyleyen şahıslar olduğu gerçeğini de değiştirmiyor. Ha tabii ki kötü bir niyetleri yok. O yalanları çoğunlukla evladı koruma içgüdüsü, zaman zaman da hem bizi hem kendilerini kandırıp hayatı olduğundan biraz daha az zor gösterme motivasyonuyla söylüyorlar ama işte kendini fazla kaptıran bir evladın sırf bu yalanlar yüzünden hayatının kararması da az rastlanan bir şey değil.
Aç ağzını uçak geliyor
Daha yalanla henüz tanışmadığı tertemiz dünyasında "Aç ağzını bak uçak geliyor" cümlesiyle karşılaşıp o saf haliyle uçak bekleyen nice çocuk, bugün pilot olamadıysa, bu ülke ilaç için bir tanecik astronot çıkaramadıysa sebebi bu yalanı söyleyenlerdir.
Aç ağzını uçak geliyor Daha yalanla henüz tanışmadığı tertemiz dünyasında "Aç ağzını bak uçak geliyor" cümlesiyle karşılaşıp o saf haliyle uçak bekleyen nice çocuk, bugün pilot olamadıysa, bu ülke ilaç için bir tanecik astronot çıkaramadıysa sebebi bu yalanı söyleyenlerdir.
Büyüyünce çok canlar yakacak (YAKAMADI)
Henüz daha 5-6 yaşlarında başlayan "Büyüyünce çok canlar yakacak bu çocuk" yalanı, buna gönülden inanan kişinin hayattan tiksinerek, gidip gerçek anlamda birinin canını yakmasıyla sonlanabilir. Bu gibi durumlarda yapılması gereken insanın aklının ermeye başladığı noktada önce bir etrafına bakması, sonra da kendisine bakmasıdır. Zaten o muhasebe yapıldığında, can yakıp yakmayacağınız konusunda az çok bir fikriniz oluşur.
Büyüyünce çok canlar yakacak (YAKAMADI) Henüz daha 5-6 yaşlarında başlayan "Büyüyünce çok canlar yakacak bu çocuk" yalanı, buna gönülden inanan kişinin hayattan tiksinerek, gidip gerçek anlamda birinin canını yakmasıyla sonlanabilir. Bu gibi durumlarda yapılması gereken insanın aklının ermeye başladığı noktada önce bir etrafına bakması, sonra da kendisine bakmasıdır. Zaten o muhasebe yapıldığında, can yakıp yakmayacağınız konusunda az çok bir fikriniz oluşur.
Yakışıklı oğluşum
Dünya üzerinde bir insana "yakışıklı" denilmesinin hemen ardından "oğluşum" öbeği geliyorsa, bilin ki o insan için işler hiç kolay değildir. Sizi tek yakışıklı bulan anneniz ise ona sarılın. Onu sevin!
Yakışıklı oğluşum Dünya üzerinde bir insana "yakışıklı" denilmesinin hemen ardından "oğluşum" öbeği geliyorsa, bilin ki o insan için işler hiç kolay değildir. Sizi tek yakışıklı bulan anneniz ise ona sarılın. Onu sevin!
Bu çocuk birden boy atacak
30 yaşına merdiven dayayan niceleri vardır ki, hala umutlu bir şekilde 'birden boy atma'yı beklerler. Çocuklarının amiyane tabirle bodur, cücük, bacaksız olduğunu kabul etmeyen ailelerin başvurduğu bu beyaz yalan, kişide bir sabah uyandığında 20 cm uzama beklentisi yaratır ki, bu ihtimal o kişinin bir sabah hamam böceğine dönüşme ihtimali ile hemen hemen aynıdır. Hatta daha düşüktür...
Bu çocuk birden boy atacak 30 yaşına merdiven dayayan niceleri vardır ki, hala umutlu bir şekilde 'birden boy atma'yı beklerler. Çocuklarının amiyane tabirle bodur, cücük, bacaksız olduğunu kabul etmeyen ailelerin başvurduğu bu beyaz yalan, kişide bir sabah uyandığında 20 cm uzama beklentisi yaratır ki, bu ihtimal o kişinin bir sabah hamam böceğine dönüşme ihtimali ile hemen hemen aynıdır. Hatta daha düşüktür...
Zeki ama çalışmıyor
En pembe yalanlardan biri olan "Zeki ama çalışmıyor", annenin evladından tiksinmemek için kendi kendine geliştirdiği bir savunma mekanizmasıdır aynı zamanda. Neticede kimse dünyaya bir gerizekalı getirdiğini kabul etmek istemez. Konu komşu ve aile fertlerine karşı çocuğunu "zeki ama çalışmıyor" şeklinde savunacak anne, oğluşuyla, oğluşuna "gerizekalı" damgasını vurmaya hazır kişiler arasına girerek göğsünü siper edecektir. Aslında çalışsa dünyayı yerinde oynatabileceğine ama tenezzül etmediğine inanarak büyüyen zeki ama tembel evladın ise bu teselliyle KPSS'ye kadar yolu vardır.
Zeki ama çalışmıyor En pembe yalanlardan biri olan "Zeki ama çalışmıyor", annenin evladından tiksinmemek için kendi kendine geliştirdiği bir savunma mekanizmasıdır aynı zamanda. Neticede kimse dünyaya bir gerizekalı getirdiğini kabul etmek istemez. Konu komşu ve aile fertlerine karşı çocuğunu "zeki ama çalışmıyor" şeklinde savunacak anne, oğluşuyla, oğluşuna "gerizekalı" damgasını vurmaya hazır kişiler arasına girerek göğsünü siper edecektir. Aslında çalışsa dünyayı yerinde oynatabileceğine ama tenezzül etmediğine inanarak büyüyen zeki ama tembel evladın ise bu teselliyle KPSS'ye kadar yolu vardır.
Çocukken sarışındın sen
Özellikle annelerin söylediği "Çocukken sarışındın sen, limon sarısı saçların vardı" yalanı ise halen inatla söylenmekte ve her şeye rağmen çocuklar tarafından büyük bir iştahla sahiplenilmektedir.
Çocukken sarışındın sen Özellikle annelerin söylediği "Çocukken sarışındın sen, limon sarısı saçların vardı" yalanı ise halen inatla söylenmekte ve her şeye rağmen çocuklar tarafından büyük bir iştahla sahiplenilmektedir.
Mezun ol, işin hazır
Anne babadan ziyade dayı ve enişte gibi 2.grup akrabalardan üniversiteye girilir girilmez duyulmaya başlanan "mezun ol işin hazır" yalanı, 4 yıl boyunca kişinin semire semire yatmasına neden olur. Diploma töreninin ardından her nedense bir süre hiç ortalıklarda görülmeyen o dayı ve enişteler, yeniden ortaya çıktıklarında dillerinde tek bir cümle vardır: "Piyasa çok kötü bu ara.."
Mezun ol, işin hazır Anne babadan ziyade dayı ve enişte gibi 2.grup akrabalardan üniversiteye girilir girilmez duyulmaya başlanan "mezun ol işin hazır" yalanı, 4 yıl boyunca kişinin semire semire yatmasına neden olur. Diploma töreninin ardından her nedense bir süre hiç ortalıklarda görülmeyen o dayı ve enişteler, yeniden ortaya çıktıklarında dillerinde tek bir cümle vardır: "Piyasa çok kötü bu ara.."