Sporla imtihanımız: Spora yeltenen her Türk’ün karşılaştığı 12 durum

Türk'ün Sporla İmtihanı
Türk'ün Sporla İmtihanı

Gönlüne spor ateşi düşmüş her Türk'ün bileceği detaylar.

Spora yazılmak Türkler için son yılların yükselen trendlerinden. Spor diri tutar, genç kılar, sağlık katar falan filan ama bizim için durum biraz farklı. Daha çok, herkes yapıyor hevesiyle, az buçuk arkadaş ediniriz, bir iki de fotoğraf paylaşırız diye spor hevesine düşüyor gibiyiz. Onun için de spor yapmayı düşünmekten, uygulamaya kadar bizim için hep bir olay.

Yapılacak sporun seçimi, mekanın seçimi, giyim tarzı, hayaller ve karşımıza çıkanlar… Diyebiliriz ki, spor Türkler için hala toy bir aktivite.

Hangi sporu yapacağına karar verme süreci

                                    
                                    Konuya, platesten girip kürek’e kadar varabilen geniş skalada uzuuun bir düşünme süreci. Eşi dostu kanser edebilen kuluçka dönemi.
Hangi sporu yapacağına karar verme süreci Konuya, platesten girip kürek’e kadar varabilen geniş skalada uzuuun bir düşünme süreci. Eşi dostu kanser edebilen kuluçka dönemi.
Tabi ki fitness 

                                    
                                    
                                    Başka seçeneğiniz yok gibi. Pıtırak gibi her sokak köşesinde biten fitness salonlarından anlaşılacağı gibi, fitness Türklerin yeni ata sporu olmaya aday.
Tabi ki fitness Başka seçeneğiniz yok gibi. Pıtırak gibi her sokak köşesinde biten fitness salonlarından anlaşılacağı gibi, fitness Türklerin yeni ata sporu olmaya aday.
Alışveriş

                                    
                                    
                                    “Aldık madem kaliteli olsun.” kontenjanından en pahalı markalardan en pahalı ürünler yığılır, tuhaf kombinlere imza atılacak günlere yelken açılır.
Alışveriş “Aldık madem kaliteli olsun.” kontenjanından en pahalı markalardan en pahalı ürünler yığılır, tuhaf kombinlere imza atılacak günlere yelken açılır.
“Kanka çıkmış gibi biraz, değil mi?”

                                    
                                    Spora yeni başlayan birinin yakınıysanız, daha ilk günün sonunda muhattap olacağınız fix soru. İlk hafta, dozu azalır şekilde her gün duyacaksınız.
“Kanka çıkmış gibi biraz, değil mi?” Spora yeni başlayan birinin yakınıysanız, daha ilk günün sonunda muhattap olacağınız fix soru. İlk hafta, dozu azalır şekilde her gün duyacaksınız.
Aynada fotoğraf çekilme

                                    
                                    
                                    Spora gidenlerin anayasa ile hükme bağlanan, yapmazsa işkence altında ifadesinin alınacağı bir faaliyet. Fotoğrafların, über hashtagler ile paylaşılarak yayıldıkça yayılması gerekliliği de cabası.
Aynada fotoğraf çekilme Spora gidenlerin anayasa ile hükme bağlanan, yapmazsa işkence altında ifadesinin alınacağı bir faaliyet. Fotoğrafların, über hashtagler ile paylaşılarak yayıldıkça yayılması gerekliliği de cabası.
“Hoca 5 diyor ama 10 yaparım” 

                                    Sadece kendi akıllı sanan stajyer sportif. Programdakinden daha fazlasını yapınca daha hızlı sonuç alacağını düşünen bu arkadaşımızın akşama her yeri tutulacak.
“Hoca 5 diyor ama 10 yaparım” Sadece kendi akıllı sanan stajyer sportif. Programdakinden daha fazlasını yapınca daha hızlı sonuç alacağını düşünen bu arkadaşımızın akşama her yeri tutulacak.
“Siz yapın ben geliyorum” hocası

                                    
                                    
                                    "Birçok gidenin her biri memnun ki yerinden, birçok seneler geçti; dönen yok seferinden."Size yapacağınız hareketleri gösterip bir turlamaya giden hocanız sır olabilir, dikkat!
“Siz yapın ben geliyorum” hocası "Birçok gidenin her biri memnun ki yerinden, birçok seneler geçti; dönen yok seferinden."Size yapacağınız hareketleri gösterip bir turlamaya giden hocanız sır olabilir, dikkat!
“Yaktıktan sonra her şeyi yiyebilirsin...”

                                    
                                    “...Sonuçta her akşam spor kasıyorum abi.” diye devam eden şişman tesellisi. Bunu dedikten sonra bir büyük boy pizza gömmek adettendir.
“Yaktıktan sonra her şeyi yiyebilirsin...” “...Sonuçta her akşam spor kasıyorum abi.” diye devam eden şişman tesellisi. Bunu dedikten sonra bir büyük boy pizza gömmek adettendir.
“Derdim kas değil, biraz yağ yaksam yeter”

                                    
                                    Baştan pek de gönüllü olmayan sportif refleksi. Spor salonundaki Eugen Sandow'ları gören arkadaşımız züğürt olur, tesellisini arar.
“Derdim kas değil, biraz yağ yaksam yeter” Baştan pek de gönüllü olmayan sportif refleksi. Spor salonundaki Eugen Sandow'ları gören arkadaşımız züğürt olur, tesellisini arar.
6 ay spor yapanın hocalık hakkı

                                    
                                    Her spor salonunda görebileceğiniz bu tür, minimum 6 ay spor yaptığında kendini hoca ilan etme potansiyeline sahiptir. Protein tozundan en ekstrem hareketlere kadar, sürekli size yardımcı olmaya çalışacaktır.
6 ay spor yapanın hocalık hakkı Her spor salonunda görebileceğiniz bu tür, minimum 6 ay spor yaptığında kendini hoca ilan etme potansiyeline sahiptir. Protein tozundan en ekstrem hareketlere kadar, sürekli size yardımcı olmaya çalışacaktır.
“Spor bir yaşam şeklidir, hayat boyu sürüp giden”

                                    
                                    
                                    "Öyle iki ay gidip bırakmayacağım abi, bundan sonra hep devam." diye devam eder. Bakın sonucu nereye gidiyor;
“Spor bir yaşam şeklidir, hayat boyu sürüp giden” "Öyle iki ay gidip bırakmayacağım abi, bundan sonra hep devam." diye devam eder. Bakın sonucu nereye gidiyor;
Yazılıp gitmeme 

                                    
                                    Spora yeltenmiş her Türk’ün en az bir kere başına gelebilecek mükemmel aktivite. Mükemmel diyoruz çünkü, sporu bıraktığınızı ortamlarda anlata anlata bitiremeyeceksiniz.
Yazılıp gitmeme Spora yeltenmiş her Türk’ün en az bir kere başına gelebilecek mükemmel aktivite. Mükemmel diyoruz çünkü, sporu bıraktığınızı ortamlarda anlata anlata bitiremeyeceksiniz.