Ssk+prim: Kriterleri esnet Nasa!

Nasa
Nasa

Nasa, dünyayı uzaylılardan koruyacak memur alacağını duyurdu. Yüksek yetenek talebine sahip bu iş ilanının kriterlerinin esnetilmesi, Türk uzay araştırmacılarına da şans tanınması gerekiyor.

NASA, dünyayı uzaylıların biyolojik istilasından korumak için memur alacağını duyurdu.

Alınacak memur, gezegenler arası koruma memuru olarak görev yapacak.

Çalışacak kişiye önerilen maaş, NASA'nın diğer pozisyonlar için ödediği ücretin ortalama 6 katı: Aylık 187 bin dolar.

İleri matematik, fizik ve gezegenler arası koruma bilgisinin gerektiği, ayrıca en az bir yıl devlette üst düzey bir görevde çalışmış olma zorunluğunun bulunduğu bu görev için, şu an yalnızca ABD vatandaşları başvuru yapabiliyor.

Çok değerli bilim adamları ve uzaysal çalışmalar yapan sanatçıların var olduğu ülkemiz adına, ağır şartların esnetilmesini ve bu göreve; uzaylı olan, dolayısıyla "Uzaylı Dili ve Kültürü"ne hakim birilerinin getirilmesinin daha doğru olacağını düşünüyoruz.

Türkiye olarak olası adaylarımız:

 Bülent Ersoy (Cosplayer-ses sanatçısı) 

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Doğada görebileceğiniz ilginç canlılara ait Cosplay’lere imza atan şarkıcı Bülent Ersoy, uzaylılarla mücadele ajan olarak kullanılabilecek önemli isimlerden.
Bülent Ersoy (Cosplayer-ses sanatçısı) Doğada görebileceğiniz ilginç canlılara ait Cosplay’lere imza atan şarkıcı Bülent Ersoy, uzaylılarla mücadele ajan olarak kullanılabilecek önemli isimlerden.
Gani Çakır ( Gece bekçisi ) 

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Tire’de gece bekçisi olarak görev yapan Gani Çakır, gece mesaisini sürdürürken, el fenerli uzaylılar tarafından Türkçe kelimelerle ile  tehdit edildi. Sopa sallama ve kem bakış gibi ilginç uzaylı savuşturma teknikleri geliştiren Çakır, Nasa güvenlik politikaları için güçlü adaylardan.
Gani Çakır ( Gece bekçisi ) Tire’de gece bekçisi olarak görev yapan Gani Çakır, gece mesaisini sürdürürken, el fenerli uzaylılar tarafından Türkçe kelimelerle ile tehdit edildi. Sopa sallama ve kem bakış gibi ilginç uzaylı savuşturma teknikleri geliştiren Çakır, Nasa güvenlik politikaları için güçlü adaylardan.
Mustafa Topaloğlu ( Astrofizikçi- Ses sanatçısı)

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                     Türkiye’nin en önemli astrofizik mühendisi olan Mustafa Topaloğlu, henüz 5 yaşındayken, Vostok-1 kapsülü içinde Dünya’nın etrafını dolanan ekibin içinde yer aldı.

  
Bireysel çalışmaları ile tanınan Topaloğlu, Nasa ve ESA ile bir çok ortak projeye de imza attı. Bu çalışmaları ile Nobel’e 12 kez aday gösterildi fakat, çağ ötesi çalışmaları tam olarak anlaşılamadığı için hak ettiği değeri göremedi. 

  
Aynı zamanda ses sanatçısı olan Mustafa Topaloğlu, dünya barışı adına Obama’ya selam gönderen “ Ooo o o Obama” isimli bir şarkı yaptı. 2016 yılında, uzayda yaptığı tüm çalışmaları ve uzaylılar ile girdiği diyaloglardan edindiği bilgileri aktardığı “Tantana” şarkısına ait klibi çekti. 

  


  
Topaloğlu, Türkiye’nin bu alandaki en güçlü adayı.(Haber kaynak: tr.sputniknews.com)
Mustafa Topaloğlu ( Astrofizikçi- Ses sanatçısı) Türkiye’nin en önemli astrofizik mühendisi olan Mustafa Topaloğlu, henüz 5 yaşındayken, Vostok-1 kapsülü içinde Dünya’nın etrafını dolanan ekibin içinde yer aldı. Bireysel çalışmaları ile tanınan Topaloğlu, Nasa ve ESA ile bir çok ortak projeye de imza attı. Bu çalışmaları ile Nobel’e 12 kez aday gösterildi fakat, çağ ötesi çalışmaları tam olarak anlaşılamadığı için hak ettiği değeri göremedi. Aynı zamanda ses sanatçısı olan Mustafa Topaloğlu, dünya barışı adına Obama’ya selam gönderen “ Ooo o o Obama” isimli bir şarkı yaptı. 2016 yılında, uzayda yaptığı tüm çalışmaları ve uzaylılar ile girdiği diyaloglardan edindiği bilgileri aktardığı “Tantana” şarkısına ait klibi çekti. Topaloğlu, Türkiye’nin bu alandaki en güçlü adayı.(Haber kaynak: tr.sputniknews.com)