Televizyonda satışı yapılan 7 çılgın ürün

Doğrudan satış Doğrudan satış reklamı
Doğrudan satış Doğrudan satış reklamı

“Bende bir tuhaflık var” diye bağıran tele-satış ürünleri

Doğrudan satış, tele-alışveriş veya basit bir reklam. Nasıl adlandırırsınız bilemeyiz ama özellikle Türksat uydusu üzerinden, çoğu kaçak frekanslar üzerinden yayın yapan televizyon kanallarının yürüttüğü bir kampanya var. İnsanların sağlık durumlarını, manevi değerlerini, ekonomik imkanlarını kullanarak yapılan satış reklamları, Sağlık Bakanlığı ve RTÜK başta olmak üzere birçok resmi kurum tarafından düzenlemeye tabi tutulsada çığ gibi büyüyor. Bu reklamlar bir gün hayatımızdan tamamen çıkar mı zaman gösterir ama, oltasına takılanların çok olduğunu biliyoruz.

İşte tele-alışveriş yöntemi ile satışa çıkarılan ‘çılgın ürünler’den bazıları:

3000 Bin Yıllık Mucize Krem

                                    
                                    İzzet Altınmeşe, Latif Doğan ve Songül Karlı üçlüsünü bir araya getiren ortak paydanın bir krem olması, bu 3 ismin bir kremi tavsiye edebilecek kozmetik bilgiye sahip olması ve içeriği  belli olmayan bu kremin 3000 yıldır her derde deva olduğunun iddia edilmesi. Baştan ayağa fiyasko bir pazarlamanın kurbanı olmak isteyenler için.
3000 Bin Yıllık Mucize Krem İzzet Altınmeşe, Latif Doğan ve Songül Karlı üçlüsünü bir araya getiren ortak paydanın bir krem olması, bu 3 ismin bir kremi tavsiye edebilecek kozmetik bilgiye sahip olması ve içeriği belli olmayan bu kremin 3000 yıldır her derde deva olduğunun iddia edilmesi. Baştan ayağa fiyasko bir pazarlamanın kurbanı olmak isteyenler için.
Mukaddes Bitki Yağı Kremi

                                    
                                    Söz kremden açılmışken işte size bir başka ne olduğu belirsiz ürün. Mukeddes söylemleri kullanarak pazarlanan bu ürün, RTÜK kararı ile satışı yasaklananlardan.
Mukaddes Bitki Yağı Kremi Söz kremden açılmışken işte size bir başka ne olduğu belirsiz ürün. Mukeddes söylemleri kullanarak pazarlanan bu ürün, RTÜK kararı ile satışı yasaklananlardan.
Flash İndirim Kartı

                                    
                                    Büyük bir mali kriz içinde olan efsane kanal Flash Tv’nin, ekonomik kurtuluş olarak gördüğü proje. Başrolünde Dilber Ay’ın yer aldığı bu efsane proje 15 dakikalık bir kabir azabı. Kart size birkaç indirim avantajı sunuyor ve “gelecek zaman”da birçok farklı indirimden de faydalanabileceğiniz iddia ediliyor. Bir dolandırıcılık hikayesi olduğunu iddia edenler olsa da, kartın reklamları uzun süre yayınlandı.
Flash İndirim Kartı Büyük bir mali kriz içinde olan efsane kanal Flash Tv’nin, ekonomik kurtuluş olarak gördüğü proje. Başrolünde Dilber Ay’ın yer aldığı bu efsane proje 15 dakikalık bir kabir azabı. Kart size birkaç indirim avantajı sunuyor ve “gelecek zaman”da birçok farklı indirimden de faydalanabileceğiniz iddia ediliyor. Bir dolandırıcılık hikayesi olduğunu iddia edenler olsa da, kartın reklamları uzun süre yayınlandı.
Yemen Zırhı Taşı

                                    
                                    Reklamlarında Nihat Doğan’ın boy gösterdiği bu taşı; insanları tüm tehlikelerden, belalardan, fakirlikten, tembellikten, nazardan, büyüden, hastalıktan ve uykusuzluktan koruduğu iddia ediliyor. Üstelik 59.90 tl’ye, kargo ve kdv’de dahil. 

  
Konuya, “Taştan maştan medet umulmaz kardeşim” diye giriş yapan Nihat Doğan’ın reklam boyunca bir taşı öve öve bitirememesi de ayrıca takdire şayan.
Yemen Zırhı Taşı Reklamlarında Nihat Doğan’ın boy gösterdiği bu taşı; insanları tüm tehlikelerden, belalardan, fakirlikten, tembellikten, nazardan, büyüden, hastalıktan ve uykusuzluktan koruduğu iddia ediliyor. Üstelik 59.90 tl’ye, kargo ve kdv’de dahil. Konuya, “Taştan maştan medet umulmaz kardeşim” diye giriş yapan Nihat Doğan’ın reklam boyunca bir taşı öve öve bitirememesi de ayrıca takdire şayan.
15 Temmuz Şehitler Köprüsü Takı Seti

                                    
                                    2016 yılında yaşayan darbe girişiminin önemli sembollerinden birinin manevi değerini ticarete dönüştürmeyi planlayan bir hin proje.  15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün sülietini taşıyan ve 22 ayar altın kaplama olduğu iddia edilen bu setin fiyatı tabi ki yine sudan ucuz.
15 Temmuz Şehitler Köprüsü Takı Seti 2016 yılında yaşayan darbe girişiminin önemli sembollerinden birinin manevi değerini ticarete dönüştürmeyi planlayan bir hin proje. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün sülietini taşıyan ve 22 ayar altın kaplama olduğu iddia edilen bu setin fiyatı tabi ki yine sudan ucuz.
Kavanoz Kavanoz Bal

                                    
                                    Son dönem tele-alışveriş reklamlarının amiral gemisi. 2-3-4 bilemediniz tam 5 kavanoz balı 100 tl’ye satan bu kişiler, zamanında birçok can yakmış ve güzel bir servete sahip olmuşlardı. Dalga dalga büyüyen bu girişim, Sağlık Bakanlığı’nın denetimlerinde bu tür balların sahte olduğunun  anlaşılması üzerine yasaklandı.
Kavanoz Kavanoz Bal Son dönem tele-alışveriş reklamlarının amiral gemisi. 2-3-4 bilemediniz tam 5 kavanoz balı 100 tl’ye satan bu kişiler, zamanında birçok can yakmış ve güzel bir servete sahip olmuşlardı. Dalga dalga büyüyen bu girişim, Sağlık Bakanlığı’nın denetimlerinde bu tür balların sahte olduğunun anlaşılması üzerine yasaklandı.
Hasan Amca'nın Şifalı Taşı

                                    
                                    Vee... Dahası olmaz demeyin, olur! Kim olduğunu bilmediğimiz bir Hasan Amca , ne olduğunu bilmediğimiz bir taş ve şifa bulduğunu söyleyen insanlar. İşin geldiği nokta: “Yok artık Hasan Amca’nın şifalı taşı!”
Hasan Amca'nın Şifalı Taşı Vee... Dahası olmaz demeyin, olur! Kim olduğunu bilmediğimiz bir Hasan Amca , ne olduğunu bilmediğimiz bir taş ve şifa bulduğunu söyleyen insanlar. İşin geldiği nokta: “Yok artık Hasan Amca’nın şifalı taşı!”