Yalnız yaşayan insanların yakından bildiği 10 şey

Yalnız yaşamanın hayalini kurdurtan kıskanılası ayrıcalıklar...

Kişinin evde bir tane bile bekleyeninin olmamasının, her akşam oturup tek başına yemek yemesinin, kötü bir durum olduğunu falan mı sanıyordunuz? Şimdi duyacaklarınızdan sonra yalnız yaşayanlara imrenerek bakacaksınız...
Sessizliğin keyfini çıkartabilirsiniz
Gürültüden bahsediyoruz. Yeri geldiğinde insanı çıldırma noktasına getiren, kulakları tırım tırım tırmalayan hatta kimi zaman cinnet sebebi olabilen gürültüden!
Sessizliğin keyfini çıkartabilirsiniz Gürültüden bahsediyoruz. Yeri geldiğinde insanı çıldırma noktasına getiren, kulakları tırım tırım tırmalayan hatta kimi zaman cinnet sebebi olabilen gürültüden!
Evinizi istediğiniz şekilde dekore edersiniz
Evinizi dekore ederken birilerinden fikir almanıza ya da birilerinin isteklerine boyun eğmenize gerek yoktur. Sehpanın nerede durması gerektiğine, televizyonun ne kadar yükseğe monte edileceğine, yatağınızın ne tarafa bakacağına ve daha bilimum ayrıntıya, sadece ama sadece siz karar verirsiniz.
Evinizi istediğiniz şekilde dekore edersiniz Evinizi dekore ederken birilerinden fikir almanıza ya da birilerinin isteklerine boyun eğmenize gerek yoktur. Sehpanın nerede durması gerektiğine, televizyonun ne kadar yükseğe monte edileceğine, yatağınızın ne tarafa bakacağına ve daha bilimum ayrıntıya, sadece ama sadece siz karar verirsiniz.
Hiç kimseye katlanmak zorunda kalmazsınız
Kimsenin kaprisine hiçbir zaman katlanmak zorunda kalmazsınız. Saatlerce telefonla konuşabilir, gün boyu oyun oynayabilir, bütün gece müzik dinleyebilir, klozetin kapağını açık bırakabilir, televizyon karşısında mışıl mışıl uyuyabilirsiniz.Kısacası; istediğiniz şeyi istediğiniz şekilde yapabilirsiniz. Çünkü yanınızda, yörenizde, köşenizde, kaprisini çekmek zorunda olduğunuz birileri yoktur.
Hiç kimseye katlanmak zorunda kalmazsınız Kimsenin kaprisine hiçbir zaman katlanmak zorunda kalmazsınız. Saatlerce telefonla konuşabilir, gün boyu oyun oynayabilir, bütün gece müzik dinleyebilir, klozetin kapağını açık bırakabilir, televizyon karşısında mışıl mışıl uyuyabilirsiniz.Kısacası; istediğiniz şeyi istediğiniz şekilde yapabilirsiniz. Çünkü yanınızda, yörenizde, köşenizde, kaprisini çekmek zorunda olduğunuz birileri yoktur.
Bütçenizi daha iyi yönetirsiniz
“Bu ay biraz sıkışığım da şu faturamı sen ödesen” diyemiyor, tüm bu nedenlerden dolayı da ayağınızı yorganınıza göre uzatıyorsunuz. Gelirinizi ve giderinizi kendinize göre ayarladığınız için de kişisel finans konusunda diğerlerine göre çok daha başarılı oluyorsunuz.
Bütçenizi daha iyi yönetirsiniz “Bu ay biraz sıkışığım da şu faturamı sen ödesen” diyemiyor, tüm bu nedenlerden dolayı da ayağınızı yorganınıza göre uzatıyorsunuz. Gelirinizi ve giderinizi kendinize göre ayarladığınız için de kişisel finans konusunda diğerlerine göre çok daha başarılı oluyorsunuz.
Banyo sadece ama sadece size aittir
Yaşasın banyo özgürlüğü! Özellikle de sabahları! Tamam, artık pek çok evde birden fazla banyo ve tuvalet var; ama bu “günümüzde banyo-tuvalet sırası bekleyen kimse kalmadı” anlamına da gelmiyor.
Banyo sadece ama sadece size aittir Yaşasın banyo özgürlüğü! Özellikle de sabahları! Tamam, artık pek çok evde birden fazla banyo ve tuvalet var; ama bu “günümüzde banyo-tuvalet sırası bekleyen kimse kalmadı” anlamına da gelmiyor.
Dağınık seviyorsanız dilediğiniz gibi dağıtırsınız
Zira ne kadar dağıtırsanız dağıtın, başınızda elinde maşayla ortalığı toplamanızı bekleyen biriyle karşılaşmazsınız.
Dağınık seviyorsanız dilediğiniz gibi dağıtırsınız Zira ne kadar dağıtırsanız dağıtın, başınızda elinde maşayla ortalığı toplamanızı bekleyen biriyle karşılaşmazsınız.
Hevesle aldığınız o yiyecek-içeceğin yerinde yeller estiği sonucuyla karşılaşmazsınız
Hevesle aldığınız o yiyecek-içeceğin yerinde yeller estiği sonucuyla karşılaşmazsınız
Öz güveniniz resmen tavan yapar
Tamam, yalnız yaşamaya başladığınız ilk zamanlarda belki biraz öz güven sorunu yaşayabilirsiniz. Ama kısa süre içerisinde bu durum yerine tam tersine bırakır ve kendinize olan güveniniz abartısız hat safhaya ulaşır. Çünkü tek başınıza bir ev geçindiriyor, tek başınıza hayatta kalıyorsunuzdur. Faturalarınızı kendiniz ödüyor, evin tüm ihtiyaçlarını tek başınıza gideriyor, belki de hiç yapamayacağınızı düşündüğünüz (tamirat, yemek, bulaşık, temizlik, sorunlu komşuların ağzının payının verilmesi) gibi işlerin üstesinden rahatlıkla geliyorsunuzdur.
Öz güveniniz resmen tavan yapar Tamam, yalnız yaşamaya başladığınız ilk zamanlarda belki biraz öz güven sorunu yaşayabilirsiniz. Ama kısa süre içerisinde bu durum yerine tam tersine bırakır ve kendinize olan güveniniz abartısız hat safhaya ulaşır. Çünkü tek başınıza bir ev geçindiriyor, tek başınıza hayatta kalıyorsunuzdur. Faturalarınızı kendiniz ödüyor, evin tüm ihtiyaçlarını tek başınıza gideriyor, belki de hiç yapamayacağınızı düşündüğünüz (tamirat, yemek, bulaşık, temizlik, sorunlu komşuların ağzının payının verilmesi) gibi işlerin üstesinden rahatlıkla geliyorsunuzdur.
İstediğiniz canlıyı evinize davet edebilirsiniz
Evet, yalnız yaşamanın bir diğer avantajı da istediğiniz canlıyı evinize davet edebilmeniz! Yani istediğiniz herkesi evinize davet edebilirsiniz. İstediğiniz her türlü hayvanı (her türlü derken evde beslenebilecek her türlü hayvandan bahsediyorum) besleyebilirsiniz. Ya da istediğiniz bitki türünü yaşam alanınıza koyabilirsiniz. Burada kimi, neyi, ne şekilde evinize alacağınız tamamen sizin tercihinize bağlı.
İstediğiniz canlıyı evinize davet edebilirsiniz Evet, yalnız yaşamanın bir diğer avantajı da istediğiniz canlıyı evinize davet edebilmeniz! Yani istediğiniz herkesi evinize davet edebilirsiniz. İstediğiniz her türlü hayvanı (her türlü derken evde beslenebilecek her türlü hayvandan bahsediyorum) besleyebilirsiniz. Ya da istediğiniz bitki türünü yaşam alanınıza koyabilirsiniz. Burada kimi, neyi, ne şekilde evinize alacağınız tamamen sizin tercihinize bağlı.
Diş macununu istediğiniz yerden sıkma, kirli tabağınızı ortada bırakma gibi özgürlükleriniz olur
Bir tek bu mu? Tabağınızı masada bırakabilir, her sehpanın üzerine bir bardak koyabilir, kirlilerinizi odanın orta yerine atabilir, yemek masasını isterseniz 3 gün sonra kaldırabilirsiniz. Anlayacağınız; aynı ev içerisinde yaşayanlar için ana tartışma sebebi olabilecek ne kadar şey varsa hepsini yapabilirsiniz. Çünkü siz yaşama alanınızda adeta William Wallace (Cesur Yürek – Mel Gibson) kadar özgürsünüz!
Diş macununu istediğiniz yerden sıkma, kirli tabağınızı ortada bırakma gibi özgürlükleriniz olur Bir tek bu mu? Tabağınızı masada bırakabilir, her sehpanın üzerine bir bardak koyabilir, kirlilerinizi odanın orta yerine atabilir, yemek masasını isterseniz 3 gün sonra kaldırabilirsiniz. Anlayacağınız; aynı ev içerisinde yaşayanlar için ana tartışma sebebi olabilecek ne kadar şey varsa hepsini yapabilirsiniz. Çünkü siz yaşama alanınızda adeta William Wallace (Cesur Yürek – Mel Gibson) kadar özgürsünüz!