Yamyamlığın böylesi: Bu hayvanlar kendi kendilerini yiyorlar

Kimse inanamıyor! Bazı hayvanlar kendi bedenlerinden parçalar yiyor.

Çoğu insan hayatının bir döneminde tırnaklarını yemiştir. Bazı canlılar ise farklı nedenlerle vücutlarının çok daha büyük parçalarını yiyebiliyor. Hayvanlar aleminde birçok canlı yamyamlık özellikleri taşıyor, hayatta kalmak ya da hakimiyetini sürdürmek için kendi türünün üyelerini yiyor.

Peki hayvanlar neden bu davranışı sergiliyor?

Hayatta kalmak için!














Hayvanların açlıktan kendi bedeninden parçalar yediği görülmemiştir. Ama kapana kısılan birçok hayvanın kurtulmak için bacağını ya da kuyruğunu kemirip kopardığına çok rastlanmıştır.
Köpek, ayı ve maymunların herhangi bir yere sıkışan kol ve bacaklarını kurtarmak için deri, kas, sinir ve kemiklerini kemirdikleri belgelenmiştir.
Hayvanların açlıktan kendi bedeninden parçalar yediği görülmemiştir. Ama kapana kısılan birçok hayvanın kurtulmak için bacağını ya da kuyruğunu kemirip kopardığına çok rastlanmıştır. Köpek, ayı ve maymunların herhangi bir yere sıkışan kol ve bacaklarını kurtarmak için deri, kas, sinir ve kemiklerini kemirdikleri belgelenmiştir.
Yılanlar ise kendi kuyruklarını yiyor. 
Başka yılanları yiyen kral yılanı ya da sıçan yılanı bazen kendi kuyruklarını başka bir yılan sanıp yutmaya çalışabiliyor. Bu kasıtlı bir kendini yeme olmuyor elbette. Bazı yılanlar ise deri değiştirirken çıkan eski deriyi yiyor. Kuyruk kısmı hala vücuduna yapışık olabiliyor. Bu durumda kendi kuyruğunu yemeye devam edebiliyor.
Yılanlar ise kendi kuyruklarını yiyor. Başka yılanları yiyen kral yılanı ya da sıçan yılanı bazen kendi kuyruklarını başka bir yılan sanıp yutmaya çalışabiliyor. Bu kasıtlı bir kendini yeme olmuyor elbette. Bazı yılanlar ise deri değiştirirken çıkan eski deriyi yiyor. Kuyruk kısmı hala vücuduna yapışık olabiliyor. Bu durumda kendi kuyruğunu yemeye devam edebiliyor.
2007'de Sumatra'daki bir milli parkta fotoğraflanan kaplanın ön pençesinin olmadığı görülmüş, kapandan kurtulmak için kendi pençesini kemirdiği tahmin edilmişti.
Fakat bunların hiçbiri kendini yemek değildir. Söz konusu hayvanlar ölmektense sıkışan uzuvlarını koparıp kurtulmayı seçmiştir.
2007'de Sumatra'daki bir milli parkta fotoğraflanan kaplanın ön pençesinin olmadığı görülmüş, kapandan kurtulmak için kendi pençesini kemirdiği tahmin edilmişti. Fakat bunların hiçbiri kendini yemek değildir. Söz konusu hayvanlar ölmektense sıkışan uzuvlarını koparıp kurtulmayı seçmiştir.