Yapma bunu yapma : Türkiye’deki kır düğünlerinde şahit olduğumuz 11 garip durum

Kır Düğünü Komik Düğünler
Kır Düğünü Komik Düğünler

Yalnızca kır düğününe katılanların bileceği detayları paylaşıyoruz.

Bir dönemin marjinal tarzlarından kır düğünü o kadar sıradanlaştı ki kendine ait klişeleri bile ortaya çıktı. Rüzgar sorunu, ses sorunu, çimen yeşili, fiyasko organizasyonlar derken gariplikler katlandı da katlandı. Romantik düğün severlerin hayallerini süslemeye devam etse de kır düğünleri Türkiye’de hiç de beklendiği gibi geçmiyor.

Yalnızca Türkiye’de kır düğününe katılanların bileceği garip durumlardan bazılarını sunuyoruz:

Düğün Mekanı 

                                    Düğün mekanı olarak genellikle  şehrin en ücra köşeleri seçildiği için, evden çıkmadan ve düğün alanına varıldığında konuşulacak ilk konu düğünün mekanıdır. Konuklar yerleştiğinde, arabanın çekiş gücünden konu açan ilk kişiden sonradan gör sen şenliği.
Düğün Mekanı Düğün mekanı olarak genellikle şehrin en ücra köşeleri seçildiği için, evden çıkmadan ve düğün alanına varıldığında konuşulacak ilk konu düğünün mekanıdır. Konuklar yerleştiğinde, arabanın çekiş gücünden konu açan ilk kişiden sonradan gör sen şenliği.
Sigara İçmeye Çıkıp Kaybolan Enişte

                                    
                                     Düğünün ultra şenlikli havasından bunalıp kendini dağa taşa vuran enişteler, eniştelerimiz. “ Ben bir tüttürüp geliyorum.” cümlesi ile hafiften uzaklaşan eniştemiz, Müge Anlı’ya  başvurduracak derecede sırra kadem basar.
Sigara İçmeye Çıkıp Kaybolan Enişte Düğünün ultra şenlikli havasından bunalıp kendini dağa taşa vuran enişteler, eniştelerimiz. “ Ben bir tüttürüp geliyorum.” cümlesi ile hafiften uzaklaşan eniştemiz, Müge Anlı’ya başvurduracak derecede sırra kadem basar.
Uçuşan Balonlar

                                    
                                    “Yü-rü-ye-mi-yo-rum. 20 santim topukla basamıyorum.” Genleşme veya basım sonucu patlama potansiyeli bulunan kır düğünü prodüksiyonlarının vazgeçilmezi, anlık paniklere neden olabilen havasal eğlence gereçleri.
Uçuşan Balonlar “Yü-rü-ye-mi-yo-rum. 20 santim topukla basamıyorum.” Genleşme veya basım sonucu patlama potansiyeli bulunan kır düğünü prodüksiyonlarının vazgeçilmezi, anlık paniklere neden olabilen havasal eğlence gereçleri.
Araba Kaçırmaya Çalışan Ergen Kuzenler 

                                    
                                    Hazır herkes kendini ritme kaptırmışken muzırlık planları yapan afacan ikili, anahtara sahip olduktan sonra ufaktan yandaki otopark alanına yollanır. Genellikle birilerinin hareketliliği farketmesi sonucu durdurulan bu girişim, bazen kötü sonuçlar da doğurabilir.
Araba Kaçırmaya Çalışan Ergen Kuzenler Hazır herkes kendini ritme kaptırmışken muzırlık planları yapan afacan ikili, anahtara sahip olduktan sonra ufaktan yandaki otopark alanına yollanır. Genellikle birilerinin hareketliliği farketmesi sonucu durdurulan bu girişim, bazen kötü sonuçlar da doğurabilir.
Açıkhava Çay Seti 

                                    
                                    Ve plastik bardaklar. “Su bitti-çay demlenmedi.” tartışmalarının başlıca mimarı.
Açıkhava Çay Seti Ve plastik bardaklar. “Su bitti-çay demlenmedi.” tartışmalarının başlıca mimarı.
Tabldot Yemek 

                                    “Kullan, at” mantığına sahip olduğu için orta yaşlılar tarafından efsane bir buluş olarak nitelendirilen tabldot dağıtım, bükülüp dökülme tehlikesi barındırsa da Türkiye’deki kır düğünlerinin vazgeçilmez sunum tarzı.
Tabldot Yemek “Kullan, at” mantığına sahip olduğu için orta yaşlılar tarafından efsane bir buluş olarak nitelendirilen tabldot dağıtım, bükülüp dökülme tehlikesi barındırsa da Türkiye’deki kır düğünlerinin vazgeçilmez sunum tarzı.
Uçuşan Plastikler

                                    
                                     Ve bu plastik tabak çanaklar rüzgarla uçuşur. Bir elamet geldi vuuu!
Uçuşan Plastikler Ve bu plastik tabak çanaklar rüzgarla uçuşur. Bir elamet geldi vuuu!
Açık Hava Müziği

                                    
                                    Rüzgarla daha da bozulan berbat ses sistemi, tarihten gelen türküler, bet sesli ama bol esprili yerel sanatçı. Siz anladınız ;)
Açık Hava Müziği Rüzgarla daha da bozulan berbat ses sistemi, tarihten gelen türküler, bet sesli ama bol esprili yerel sanatçı. Siz anladınız ;)
Çimen Yeşili 

                                    
                                    Özellikle beyaz ayakkabıların düşmanı, gelinliğin katili ve yerlerde yuvarlanan çocukların yediği terliğin başlıca sorumlusu. Düğün sonrası “Çimen lekesi nasıl çıkar” diye aratmayan bizden değildir.
Çimen Yeşili Özellikle beyaz ayakkabıların düşmanı, gelinliğin katili ve yerlerde yuvarlanan çocukların yediği terliğin başlıca sorumlusu. Düğün sonrası “Çimen lekesi nasıl çıkar” diye aratmayan bizden değildir.
Plastik Masa-Sandalye 

                                    Kır düğünlerinin ana sponsoru plastiğin oturgaç olarak tercih edilmesi. Bunlara kurularak en güncel dedikodu maddelerini tartışabilir, ülkeyi kurtarma planları yapabilirsiniz. Sandalyelerde fazla geri geri yaslanmamak makbuldür.
Plastik Masa-Sandalye Kır düğünlerinin ana sponsoru plastiğin oturgaç olarak tercih edilmesi. Bunlara kurularak en güncel dedikodu maddelerini tartışabilir, ülkeyi kurtarma planları yapabilirsiniz. Sandalyelerde fazla geri geri yaslanmamak makbuldür.