12 Ağustos: 10 başlıkta Türkiye ve dünya gündemi

Bir çırpıda okuyarak 12 Ağustos'ta Türkiye'de ve dünyada yaşanan önemli gelişmeleri öğrenin!

12 Ağustos'taki Türkiye ve dünya gündeminin dikkat çeken 10 başlığının listelendiği haberimizde, TRT’de yayınlanacak Aliya dizisinde Sırp kasabını kimin oynayacağından, Cumhurbaşkanı’nın gündeme ilişkin önemli açıklamalarına kadar birçok haberi sizler için derledik.

İşte GZT editörlerinin seçtiği günün öne çıkan 10 haberi:

Dün şehit edilen 16 yaşındaki Eren Bülbül sosyal medyada gündemden düşmedi
Trabzon Maçka'da PKK'lı hainlerin saldırısı sonrası Jandarma Başçavuş Ferhat Gedik ile 16 yaşındaki Eren Bülbül şehit düştü. Genç yaşında şehit düşen kahraman Eren Bülbül'ün "Biri de çıkıp demiyor ki Eren iyi ki varsın" şeklindeki Facebook mesajı tüm Türkiye’de yankı buldu. #Ereniyikivarsın etiketi Twitter’da tüm gün hakkında en çok konuşulanlar listesinde kalırken Tüm Türkiye Eren için dua etti.
Dün şehit edilen 16 yaşındaki Eren Bülbül sosyal medyada gündemden düşmedi Trabzon Maçka'da PKK'lı hainlerin saldırısı sonrası Jandarma Başçavuş Ferhat Gedik ile 16 yaşındaki Eren Bülbül şehit düştü. Genç yaşında şehit düşen kahraman Eren Bülbül'ün "Biri de çıkıp demiyor ki Eren iyi ki varsın" şeklindeki Facebook mesajı tüm Türkiye’de yankı buldu. #Ereniyikivarsın etiketi Twitter’da tüm gün hakkında en çok konuşulanlar listesinde kalırken Tüm Türkiye Eren için dua etti.
TRT’nin Aliya dizisinde Bosna kasabını canlandıracak isim belli oldu
Bağımsız Bosna Hersek'in kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç'in gerçek yaşam öyküsünü ekrana taşıyan TRT 1'nin Aliya dizisinin çekimleri Bosna'da devam ediyor.

  
90 dakikadan oluşan 6 bölümlük dizi, güçlü oyuncu kadrosuyla dikkat çekiyor.Dizinin kimin oynayacağı merak konusu olan Bosna Kasabı olarak tanınan Sırp Cumhuriyeti'nin Eski Devlet Başkanı Radovan Karadziç rolüne ise Mehmet Çepiç hayat veriyor.
TRT’nin Aliya dizisinde Bosna kasabını canlandıracak isim belli oldu Bağımsız Bosna Hersek'in kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç'in gerçek yaşam öyküsünü ekrana taşıyan TRT 1'nin Aliya dizisinin çekimleri Bosna'da devam ediyor. 90 dakikadan oluşan 6 bölümlük dizi, güçlü oyuncu kadrosuyla dikkat çekiyor.Dizinin kimin oynayacağı merak konusu olan Bosna Kasabı olarak tanınan Sırp Cumhuriyeti'nin Eski Devlet Başkanı Radovan Karadziç rolüne ise Mehmet Çepiç hayat veriyor.
Marsel İlhan şampiyon oldu
Milli tenisçi Marsel İlhan, Uluslararası Tenis Federasyonu (ITF) tarafından Belarus'ta düzenlenen Belglobal Cup Futures'ta şampiyon oldu. Marsel İlhan, başkent Minsk'teki sert zemin turnuvasının finalinde Büyük Britanyalı Jonathan Gray ile karşılaştı. Rakibini 6-1 ve 6-2'lik setlerle 2-0 mağlup eden 30 yaşındaki milli sporcu, şampiyonluğa uzandı.
Marsel İlhan şampiyon oldu Milli tenisçi Marsel İlhan, Uluslararası Tenis Federasyonu (ITF) tarafından Belarus'ta düzenlenen Belglobal Cup Futures'ta şampiyon oldu. Marsel İlhan, başkent Minsk'teki sert zemin turnuvasının finalinde Büyük Britanyalı Jonathan Gray ile karşılaştı. Rakibini 6-1 ve 6-2'lik setlerle 2-0 mağlup eden 30 yaşındaki milli sporcu, şampiyonluğa uzandı.
Android yeni sürümü Oreo’nun piyasaya çıkacağı tarih açıklandı
Android mobil işletim sisteminin geliştiricisi Google, en yeni sürüm olan Oreo ile ilgili çalışmalarını sürdürüyor. Birçok farklı yeniliğin sunulacağı Oreo'nun 21 Ağustos'ta indirilebilir hale geleceği söyleniyor. Oreo'nun gelişmiş pil ömrü, daha düzenli bildirimler, resim içinde resim, daha dinamik simgeler, daha iyi bir ses deneyimi ve gelişmiş bir klavye ile sunulacağı öngörülüyor.
Android yeni sürümü Oreo’nun piyasaya çıkacağı tarih açıklandı Android mobil işletim sisteminin geliştiricisi Google, en yeni sürüm olan Oreo ile ilgili çalışmalarını sürdürüyor. Birçok farklı yeniliğin sunulacağı Oreo'nun 21 Ağustos'ta indirilebilir hale geleceği söyleniyor. Oreo'nun gelişmiş pil ömrü, daha düzenli bildirimler, resim içinde resim, daha dinamik simgeler, daha iyi bir ses deneyimi ve gelişmiş bir klavye ile sunulacağı öngörülüyor.
Cumhurbaşkanı yatırımcılara seslendi: Pişman olmazsınız
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Anadolu Grup Isparta Meyve Suyu Üretim Tesislerinin açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Konuşmasında Almanya hükümetini eleştiren Erdoğan “Hollanda'nın 16 Nisan halk oylamasında ilişkilerimizi sebepsizce germesinin kendi seçimleri olduğunu gördük. Şimdi aynı taktiği Almanya izliyor. İnanıyorum ki seçimlerden sonra onlar da normale dönecek” dedi.Konuşmasında yatırımcılara da seslenen Erdoğan “Ülkemize yatırım yapan kimse pişman olmamıştır, olmayacaktır” şeklinde konuştu.
Cumhurbaşkanı yatırımcılara seslendi: Pişman olmazsınız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Anadolu Grup Isparta Meyve Suyu Üretim Tesislerinin açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Konuşmasında Almanya hükümetini eleştiren Erdoğan “Hollanda'nın 16 Nisan halk oylamasında ilişkilerimizi sebepsizce germesinin kendi seçimleri olduğunu gördük. Şimdi aynı taktiği Almanya izliyor. İnanıyorum ki seçimlerden sonra onlar da normale dönecek” dedi.Konuşmasında yatırımcılara da seslenen Erdoğan “Ülkemize yatırım yapan kimse pişman olmamıştır, olmayacaktır” şeklinde konuştu.
Selçuk İnan cephesinden Trabzonspor açıklaması
Galatasaray’da istenilmeyen adam olan Selçuk İnan’ın menajerinden açıklama geldi. Trabzonspor’a döneceği konuşulan milli oyuncunun menajeri Batur Altıparmak, transfer iddialarını yalanladı. Haberlerin asılsız olduğunu belirten Altıparmak, Selçuk İnan’ın kariyerini Galatasaray’da noktalamak istediğini söyledi.
Selçuk İnan cephesinden Trabzonspor açıklaması Galatasaray’da istenilmeyen adam olan Selçuk İnan’ın menajerinden açıklama geldi. Trabzonspor’a döneceği konuşulan milli oyuncunun menajeri Batur Altıparmak, transfer iddialarını yalanladı. Haberlerin asılsız olduğunu belirten Altıparmak, Selçuk İnan’ın kariyerini Galatasaray’da noktalamak istediğini söyledi.
1100 üniversite adayının yeri değişti
Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) , üniversite sınavıyla ilgili güncelleme yapıldığını, bazı adayların puan hesaplamasında hata yapıldığını duyurdu.Yapılan açıklamaya göre, bin 110 adayın ilan edilen yerleştirilmesi değişti, açıkta kalan bin 628 aday bir programa yerleştirildi. ÖSYM aynı zamanda bu durumdan etkilenen adaylardan özür diledi.
1100 üniversite adayının yeri değişti Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) , üniversite sınavıyla ilgili güncelleme yapıldığını, bazı adayların puan hesaplamasında hata yapıldığını duyurdu.Yapılan açıklamaya göre, bin 110 adayın ilan edilen yerleştirilmesi değişti, açıkta kalan bin 628 aday bir programa yerleştirildi. ÖSYM aynı zamanda bu durumdan etkilenen adaylardan özür diledi.
Yeşilçam sanatçısından kötü haber geldi
Türk sinemasının usta sanatçısı Selma Güneri, meme kanserine yakalandı. Selma Güneri'ye, 4 ay önce kanser teşhisi konuldu. Büyük moral bozukluğu yaşayan 66 yaşındaki sanatçının tedavi gördüğü öğrenildi.
Yeşilçam sanatçısından kötü haber geldi Türk sinemasının usta sanatçısı Selma Güneri, meme kanserine yakalandı. Selma Güneri'ye, 4 ay önce kanser teşhisi konuldu. Büyük moral bozukluğu yaşayan 66 yaşındaki sanatçının tedavi gördüğü öğrenildi.
Batmandan acı haber: 2 şehit
Batman’ın Sason ilçesi kırsalındaki Kelhasan bölgesinde askeri aracın geçişi sırasında yola daha önce PKK'lı teröristlerce tuzaklanan el yapımı patlayıcı infilak etti. Saldırıda yaralanan 2 asker, müdahaleye rağmen şehit düştü.Terör saldırısı sonucunda Uzman Çavuş Şahan Sezer ve Uzman Çavuş Gürcan Kepekci'nin şehir düştüğü öğrenildi.
Batmandan acı haber: 2 şehit Batman’ın Sason ilçesi kırsalındaki Kelhasan bölgesinde askeri aracın geçişi sırasında yola daha önce PKK'lı teröristlerce tuzaklanan el yapımı patlayıcı infilak etti. Saldırıda yaralanan 2 asker, müdahaleye rağmen şehit düştü.Terör saldırısı sonucunda Uzman Çavuş Şahan Sezer ve Uzman Çavuş Gürcan Kepekci'nin şehir düştüğü öğrenildi.
Gary Medel’den 3 yıllık imza
Beşiktaş, Serie A takımlarından Inter'den Şilili milli oyuncu Gary Alexis Medel Soto ile 3 yıllık sözleşme imzaladı. Kamuyu Aydınlatma Platformunda da yer alan açıklamada, "Gary Alexis Medel Soto'nun transferi konusunda kulübü ve kendisi ile anlaşmaya varılmıştır.Oyuncu ile 2017-2018, 2018-2019 ve 2019-2020 sezonlarını kapsayan 3 yıllık sözleşme imzalanmıştır." ifadeleri kullanıldı.
Gary Medel’den 3 yıllık imza Beşiktaş, Serie A takımlarından Inter'den Şilili milli oyuncu Gary Alexis Medel Soto ile 3 yıllık sözleşme imzaladı. Kamuyu Aydınlatma Platformunda da yer alan açıklamada, "Gary Alexis Medel Soto'nun transferi konusunda kulübü ve kendisi ile anlaşmaya varılmıştır.Oyuncu ile 2017-2018, 2018-2019 ve 2019-2020 sezonlarını kapsayan 3 yıllık sözleşme imzalanmıştır." ifadeleri kullanıldı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >