15 kişiyi öldürdü keskin nişancı tarafından vuruldu

Hindistan'da yaşanan olayda kendi sürüsünden ayrılarak yerleşim yerlerine giren ve 15 kişinin ölümüne neden olan fil vurularak öldürüldü.

Edinilen bilgiye göre, Hindistan Devlet Orman yetkilisi N.K.Singh mart ayından bu yana 15 kişinin ölümüne neden olan ve evlere zarar veren filin öldürüldüğünü belirtti.

Keskin nişancı Shafath Ali Han, öldürdüğü yedinci fil olduğunu söyleyerek geçmişte ülkede tehdit oluşturan 5 kaplan ve 8 leoparı öldürdüğünü açıkladı.

Korucular, hayvanın yanlışlıkla sürüden ayrılarak kaybolmuş ve bu yüzden ölümlerin yaşandığı yerleşim yerlerine girmiş olabileceğini belirtiyor.

Daha önceden de bir leopar öldürülmüştü

Hindistan'da zaman zaman kendi habitatından kaçıp gelerek insanların içine karışan hayvanlar dehşet saçıyor. Önceki yıllarda halkın arasına karışarak 3 kişiyi öldüren ve sonrasında yakalanamayan leopar yetkililerin yoğun uğraşları sonucu bulunarak öldürülmüştü. Leoparın ölüm haberi yerel halk tarafından memnuniyetle karşılanırken hayvan hakları aktivistleri tarafından yoğun bir şekilde eleştirilmişti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >