2016 KPSS önlisans sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

2016 KPSS önlisans sonuçlarını bekleyen binlerce önlisans mezunları ne zaman açıklanacak sorusunu soruyor. ÖSYM takvimine göre sınavdan iki hafta sonra sonuçların ilan edilmesi gerekiyor

Üniversitede 2 yıllık bölümlerinden mezun olanlar adaylar 16 Ekim 2016 tarihinde Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin yaptığı Kamu Personeli Seçme Sınavına girdi. Sınava giren binlerce kişi sınav sonuçlarının açıklanmasını bekliyor.

16 Ekim'de yapılan sınavın ardından iki hafta geçmesine rağmen henüz ÖSYM sonuçları açıklamadı. Sonuçların bu hafta içinde açıklanması bekleniyor. Sınava giren adaylar devlet memuru olabilmek için aldıkları puana ve bitirdiği bölümlere göre tercih işlemleri yapacaklar.

- 2016 KPSS Önlisans sonuçlarını bu adresten öğrenebilirsiniz

https://sonuc.osym.gov.tr/



- Çalışma Bakanı'ndan “personel alımları”na dair önemli açıklamalar


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'ndan 2017 yılına dair kamuya personel alımlarına dair önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Müezzinoğlu, hükümetin “personel alımları”nda cimri olacağını dile getirmesi dikkat çekti. Bakanlıkların istedikleri memur alımlarında ihtiyaç kadrosunu en asgari şeklinde değendireceklerini söyledi.

Müezzinoğlu “Önemli olan istihdam alanı yaratmak. Dünya, koşullar hızla gelişiyor. Geçici süreli çalışmalar, esnek çalışmalar, annelere çocuğunu 6 yaşında kadar olan dönemde yarı zamanlı çalışma ihtiyacı var. Bir de istihdam talebi olanlar kısa ve farklı zamanlı talepleri var. Bütün bunları buluşturmalıyız. İş güvencesi sigortasında sorumluluklar özel istihdam bürolarında ve gerekirse bizim denetimimizde. Kiralık işçi tanımlamasını doğru bulmuyorum.

Önemli olan emek hak ve hukukunu koruyabilmek. Emeği şu kalıplarda olacak demek mümkün değil. Kamuoyunun algısında, mağdur olunacak denmesi doğru olmaz. Bizim görevimiz o istihdamın hak ve hukukunun korunduğu bir sistemi koymak. Bir de böyle anlamsız yıpratıcı şekilde söylememeliyiz. Alınteri kutsaldır. İşe girdiniz, bu, işin sahibiyim gibi bir alan değil. Mesela işveren önümüzdeki 8 ay süresince şu kadar elemana ihtiyacım var deyip istihdam bürosuna gidiyor. Tabii ki hakkı hukuku korunarak olacak işçinin” açıklamasında bulundu.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >