23 Nisan tüm yurtta coşkuyla kutlanıyor

​23 Nisan tüm yurtta coşkuyla kutlanıyor.
​23 Nisan tüm yurtta coşkuyla kutlanıyor.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 97. yıl dönümü, coşkuyla kutlanıyor.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 97. yıl dönümü, tüm yurtta ve yurt dışı temsilciliklerde etkinliklerle kutlanıyor.

İlk tören Milli Eğitim Bakanı Yılmaz ve beraberindeki çocukların Anıtkabir'i ziyaretiyle başladı.

Yılmaz ve beraberindekiler, yağmur altında Aslanlı Yol'dan yürüyerek Atatürk'ün mozolesine geldi. Bakan Yılmaz'ın, çelengi mozoleye bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Misak-ı Milli Kulesi'nde Anıtkabir özel defterini imzalayan Yılmaz, daha sonra öğrencilerle Anıtkabir merdivenlerinde fotoğraf çektirdi.

Ardından TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın başkanlığındaki devlet erkanı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Baramı dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret etti.

Anıtkabir'de düzenlenen törene, Aydın'ın yanı sıra Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, başbakan yardımcıları, bakanlar, TBMM Başkanlık Divanı üyeleri ve milletvekilleri katıldı.
Aslanlı Yol'da yoğun kar yağışı altında yürüyerek Atatürk'ün mozolesine gelen heyet, TBMM Başkanvekili Aydın'ın mozoleye çelenk bırakmasının ardından, saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı'nı okudu.

"Emanetiniz emin ellerde"

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Anıtkabir özel defterini imzaladı. Aydın, şu ifadeleri kullandı:

"Haçlı ittifakının saldırılarına boyun eğmeden, milletimizin istikbalinde liderlik görevini üstlendiniz. Milletimiz, sizin verdiğiniz eşsiz mücadele ile büyük bir destan yazdı. Hür ve bağımsız bir ülkede yaşamamız için yaptığınız hizmeti hep hatırlayacak. TBMM'nin 26'ıncı dönem üyeleri olarak hedefimiz, devletimizin ilelebet varlığını sürdürmesi için hizmet etmektir. Emanetiniz emin ellerdedir, ruhunuz şad olsun."

Birinci Meclis'te anma töreni düzenlendi. TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın törende konuşma yaptı. Aydın, "TBMM'nin kurucu üyeleri ilk toplantılarını bu salonda yapmışlar ve milletin mukadderatına sahip çıktıklarını bütün dünyaya ilan etmişlerdir" dedi.

TBMM'ye gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 23 Nisan'a ilişkin gazetecilere açıklama yaptı. 16 Nisan'da milletin iradesini ortaya koyduğunu belirten Erdoğan, "Geleceğimiz için dayanışmaya ihtiyacımız var" dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, özel oturuma katılmak üzere geldiği TBMM'de gazetecilerin sorularını yanıtladı.

23 Nisan'a ilişkin değerlendirme yapan Erdoğan, "Milletimiz 16 Nisan'da iradesini ortaya koydu. Geleceğimiz için dayanışmaya ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı.

Taksim'de tören düzenlendi

İstanbul'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Taksim'deki Cumhuriyet Anıtı önünde tören düzenlendi. Törene, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, ilçe milli eğitim müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Beyoğlu'nda da sabah erken saatlerde Hasköy Sahil Etkinlik Alanına gelen çocuklar, alanda kurulan oyun parkurlarında doyasıya eğlendi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >