24 Nisan'da okullar tatil olacak mı?

24 Nisan'da okullar tatil olacak mı?
24 Nisan'da okullar tatil olacak mı?

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için kutlamalar devam ederken; hem öğrenciler ve veliler hem de 24 Nisan'ın akıbeti için Milli Eğitim Bakanlığı'ndan açıklama bekliyor.

Hem öğrencilerin hem de öğretmenlerin gündemin bu soru var. Her yıl olduğu gibi bu yıl da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta büyük bir coşkuyla kutlanıyor. Ancak bu yılki kutlamaların pazar gününe denk gelmesi 24 Nisan'ın tatil edilebileceği söylentilerine neden oldu. Peki, MEB'ten açıklama geldi mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı?

Geçtiğimiz yıllarda 24 Nisan tarihinin tatil edilmesine yönelik düzenlemeler yer almıştı. Aynı durumun bu yıl için de geçerli olup olmayacağı merak edildi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu yıl yayımladığı takvime göre "23 Nisan 2017 Pazar günü törenden sonra başlar, 23 Nisan 2017 akşamı sona erer" ifadesi yer almış, dolayısıyla bu günün tatil edilip edilmeyeceği merak konusu olmuştu. Milli Eğitim Bakanlığı'nın yer verdiği bu ifadeye göre okullar bu yıl tatil olmayacak. Geçtiğimiz yıllarda 24 Nisan'ın tatil olmaması nedeniyle bu sene de 24 Nisan Pazartesi günü eğitim ve öğretimin kaldığı yerden devam etmesi bekleniyor.
Milli Eğitim Bakanlığı'nın konuyla ilgili önümüzdeki günlerde yeni bir duyuru yapması halinde detayları haberimizden öğrenebilirsiniz.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >