AK Parti'de yeni dönem: Erdoğan ilk günkü aşkla yeniden genel başkan

AK Parti'de Olağanüstü Büyük Kongre heyecanı: Erdoğan Arena'ya geldi
AK Parti'de Olağanüstü Büyük Kongre heyecanı: Erdoğan Arena'ya geldi

998 günlük hasret sona erdi, Cumhurbaşkanı Erdoğan Bin 414 delegenin oyuyla AK Parti Genel Başkanlığı'na seçildi.

Genel Başkan seçilmesinin ardından konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, partililere teşekkür etti.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

"Saygıdeğer divan, Çankaya ilçe seçim kurulunun değerli başkan ve yöneticileri, değerli kardeşlerim, sevgili yol arkadaşlarım sizleri bir kez daha hasretle muhabbetle selamlıyorum. AK Partimizin 3. Olağanüstü Büyük Kongresi'nin sonuna gelmiş bulunuyoruz.

998 günlük hasretin ardından bugün sizlerle birlikte olmaktan duyduğum mutluluğu ifade etmek istiyorum. Her birinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum

Yönetim organlarının seçimini de tamamladık. Seçilen tüm arkadaşlarımızı da tebrik ediyorum. Bu kongremiz yeni bir başlangıçtır"

"Bundan sonra icraatta da sıçrama dönemi olacaktır"

Önümüzdeki aylar Türkiye'nin terörle mücadeleden ekonomiye, hak ve özgürlüklerin genişletilmesinden yatırımlara kadar her alanda sıçrama dönemi olacaktır. Bunun için kaybedecek zamanımız yoktur. Hükümetimizin yıl sonuna kadar atacağı adımları hep birlikte ele alıp bunun çalışmalarını yürüteceğiz. Bundan sonra icraatta da sıçrama dönemi olacaktır.

Yolumuzun doğruluğundan şüphemiz asla yok.Herhangi bir aksaklık gördüğünde vatandaşımız bize mesajı veriyor. Biz de millete tepeden bakılamayacağının bilinci ile bu mesajın gereğini her seferinde yerine getirdik. 16 Nisan'da bir mesaj daha verdi.

Yeni yönetim sistemini desteklediği ama 2019 için çok daha fazla çalışmamız gerektiğidir. Biz milletimizin bu mesajını da aldık. Reformları süratle hayata geçirmekte kararlıyız.

Yeni ve çok daha büyük reformları hayata geçireceğiz. 2023'e kadar yapacaklarımızı takvime bağlamış durumdayız.

Biliyoruz ki, Ve La Galibe İllallah. Allah'tan başka galip yoktur.

AK Parti 3. Olağanüstü Büyük Kongresi Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, delegeler ve binlerce partilinin katılımıyla Ankara Spor Salonu'nda yapıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin tarihi kongresinin gerçekleştirileceği alana geldiğinde büyük bir coşkuyla karşılandı.

Salon dışında toplanan kalabalığa hitap eden Erdoğan,

"Sizleri 998 gün sonra en kalbi duygularla selamlıyorum. Fiili bir ayrılığımız vardı ama bugün yine sizlerle beraberiz. Heyecanı paylaşmak üzere buradasınız. İzmir'den gelen bir midibüste bir kazanın olması bizleri üzdü. Allah'a hamdediyoruz herhangi bir ölü söz konusu değil, yaralılarımıza şifalar diliyorum.

Siz kardeşlerime bu uzun yolculukta, 'uzun ince bir yoldayız dedik ya', gündüz gece yürümeye devam edeceğiz. Emaneti bugünlere kadar taşıyan değerli yol arkadaşım, gönüldaşım Binali Yıldırım Bey'e de bir kez daha teşekkür ediyorum.

Durmak yok, yola devam. Çok çalışacağız. Bizim kapı kapı dolaşma geleneğimiz var, devam edeceğiz. Gerek hanım kardeşlerim gerek gençler gerek ana kademe çok çalışacağız. Üzerimizdeki spekülasyonları sandıktan cevabını vererek yok edeceğiz.

Sizleri daha fazla bekletmeden içerideki kardeşlerimizle ekranda buluşturalım istiyorum. Allah yar, yardımcımız olsun diyorum." şeklinde konuştu.

Konuşmasının ardından kongrenin yapılacağı salona geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım'la birlikte partilileri selamladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bin 370 delegenin imzasıyla Genel Başkanlığa tek aday gösterildiği AK Parti 3. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde konuştu.

"Geçtiğimiz 15 yılda Türkiye'nin gündemi, öncelikleri, sıkıntıları, beklentileri değişmiştir." diyen Erdoğan, "Değişmeyen yegane şey, tüm bunları karşılayabilen tek partinin AK Parti olduğu gerçeğidir. AK Parti, demokrasinin, değişimin teminatıdır. AK Parti reformun adresidir." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Şu saatten sonra da ülkem, milletim için, ümmetimiz için, insanlık için hayırlı olmayan hiçbir şeyin bizim nezdimizde yeri yoktur, olamaz. Buradan milletime sesleniyorum, eğer bu kardeşiniz Tayyip Erdoğan'ın ülkesinin ve milletinin hayrına olmayan en küçük bir tavrını, davranışını, icraatını, sözünü duyarsanız, bugüne kadar yaptığı her şeyi bir kenara bırakın ve gereğini yapın. Böyle bir yanlışın içine düşen Tayyip Erdoğan'ın tüm hakları size helaldir."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin ve Türk milletinin, bu örgütün bir başka ihanet teşebbüsüne daha tahammülü olmadığını belirterek şunları kaydetti:

"Eğer bu mücadele gerektiği gibi güçlü şekilde yürütülmezse ülkemiz çok daha büyük tehlikelerle karşı karşıya kalacaktır. Bunun için herkesi, ucu en yakınlarımıza dokunsa bile, bu mücadeleye destek vermeye davet ediyorum. Avukatlar aracılığıyla yürütülen kirli pazarlıklarla, göz boyamaya yönelik itirafçılık oyunlarıyla bu mücadelenin sulandırılmasına izin vermeyeceğiz. FETÖ ile mücadelenin, milletimizin fedakarlıklarına layık olacak ve maşeri vicdana halel getirmeyecek yöntemlerle sürdürülmesi şarttır."

Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

"FETÖ'den PKK'ya ve DEAŞ'a kadar terör örgütlerinin, ihanet çetelerinin hiçbiriyle meselem şahsi değildir. Buradaki mesele ülkemizin ve milletimizin istiklali, istikbali, bekası meselesidir. Ortada şahsi bir mesele olmadığı için benim kimseyi affetmem veya cezalandırmam söz konusu olamaz. Her ne yapıyorsak milletimiz, ülkemiz için yapıyoruz. Unutulmamalıdır ki Türkiye, yaşadığı tüm badirelere rağmen hukuk devleti niteliğinden taviz vermemiş, geriye adım atmamış bir ülkedir. Dolayısıyla ne kadar ihanet içinde olurlarsa olsunlar, ne kadar alçalırlarsa alçalsınlar tüm terör örgütleriyle mücadelemizi hukuk içinde yürüttük, yürütüyoruz."

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkanı olarak son konuşmasını yaptı

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti 3. Olağanüstü Kongresi'nde konuştu. Konuşmasına 'Özlenen an geldi' diyerek başlayan Binali Yıldırım, "Hiçbir dava adamı yoktur ki kendisine 'muhtar bile olamaz' denirken, ülkenin kaderini değiştirecek reformlara, projelere imza atsın. Biz böyle bir dava adamının yol arkadaşıyız" dedi.

"Milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan ile yürümeye var mısınız?" diye soran Yıldırım, "AK Parti Genel Başkanlığı görevini sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a devretmenin gururunu yaşıyorum, hepinize sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum" diye konuştu.

Yıldırım'ın konuşmasından satır başları;

"Özlenen an geldi. Ne mutlu bizlere ki hep yanı başımızda olan bir liderle yol arkadaşlığı yaptık. Meclis başkanları, başbakanlar, bakan arkadaşlar, çok değerli milletvekilleri arkadaşlarım, partimizin bel kemiği mahalle, belde temsilciler, belediye başkanlarımız, belediye meclis üyelerimiz, siyasete zerafet ve değer katan kadın kollarımızın çok değerli mensupları, kongremize hoş geldiniz. Partimizin enerjisine enerji katan gençlik kollarımızın sevgili başkanları, teşkilatımızın mensupları sizler sayesinde AK Parti her daim genç kalacak dinamik olacak. Sizlere de hoş geldiniz diyorum."

"FETÖ, bölücü terör örgütü, DEAŞ ve tüm terör örgütleri ile mücadele bizim istiklal ve istikbal mücadelemizdir. Mücadeleyi yaparkan adeletle davranmaya devam edeceğiz. Mağduriyet oluşmaması için gerekli titizliği de göstereceğiz. Buna rağmen madur olduğunu söyleyenlerin itirazlarını da en önemli şekilde değerlendirecek yasal düzenlemeleri de yaptık. Bütün başvuruları titizlikle değerlendirecek bu komisyon itiraz sahiplerine yargı yolunu da açmış olacak."

Kongre için binlerce partili, sabahın erken saatlerinden itibaren Ankara Spor Salonu önünde toplandı

Ankara dışından otobüslerle gelen partililer, Atatürk Kültür Merkezi alanından tezahüratlar eşliğinde kongrenin düzenleneceği salona kadar yürüdü.

Spor salonu önünde ve çevresinde bekleyenlere kumanya ve su servisi yapılırken partililer, emniyet kontrol noktalarında yapılan aramanın ardından salona alındı. Salona giremeyen partililer için dışarıda çadır ve dev ekranlar kuruldu. Salon içinde ve dışında AK Parti seçim şarkıları çalınırken, partililer şarkılara eşlik etti ve tezahüratlarda bulundu.

Dev Türk bayrağı asılan salonda, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın posterleri yer aldı.

"Yeni Atılım Dönemi; Demokrasi, Değişim, Reform" temasını taşıyan kongrenin yapılacağı salonda, "Yürüyeceksin... Gençler yürüyecek arkandan", "Millete efendilik için değil millete hizmet için varız", "Hep birlikte yeni hedeflere", "Değişimin lideri, milletin partisi", "Kutlu dava, güçlü Türkiye", "Sağlam irade, güçlü Türkiye" pankartları asıldı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >