AK Partili vekil Şahan Gökbakar'a sert çıktı

AK Parti Adana Milletvekili Ünüvar ,"Recep İvedik 5" filminde Türk ve Azerbaycanlı boksörlerin müsabakasındaki diyalog sahnelerini sert bir dille eleştirdi.

Türkiye-Azerbaycan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı, AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, "Recep İvedik 5" filminde, Türk ve Azerbaycanlı boksörlerin müsabakasındaki abartılı diyalog ve sahnelerin çıkartılması için Şahan Gökbakar ve filmin yapımcısına mektup yazacak.

Ünüvar, yaptığı açıklamada, fragmanı yayınlanan "Recep İvedik 5" filmine sert tepki gösterdi.

Filmde, Recep İvedik'in Türk sporcu olarak uluslararası arenadaki müsabakalarını gösteren sahnelerin yer aldığını ifade eden Ünüvar, "Filmde bir boks sahnesi var. Bu sahnede, Türk vatandaşı ile Azerbaycan vatandaşı iki boksörün müsabakası var. Orada diyaloglar ve mücadele var. Ben oradaki abartılı diyaloglar ve sahnelerden rahatsız oldum." diye konuştu.

Ünüvar, fragmanı izleyen Azerbaycan'daki çok sayıdaki dostunun, kendisine ulaşarak rahatsızlıklarını ilettiğini söyledi.

Türkiye ile Azerbaycan arasında; aynı dil, din, kültür, tarihi doku ve gönül coğrafyasından gelmenin verdiği bir dostluk ve kardeşlik olduğunu vurgulayan Ünüvar, "Bir film sahnesi ile bu dostluk bozulur mu? Bozulmaz ama niçin böyle bir film sahnesinde birbirimizi rahatsız edecek, kıracak bir diyalog, sahne olsun. Açıkcası oradaki diyaloglardan rahatsız oldum. Siz güldürmeyi amaçlıyor olabilirsiniz, belki buna gülen bir iki kişi de olabilir ama buna üzülen insan sayısı çok daha fazla olacaktır." değerlendirmesini yaptı.

Necdet Ünüvar, Türkiye ve Azerbaycan'ın etle tırnak gibi olduğunu, hangisi üzülse diğerinin üzüldüğünü, hangisi sevinse diğerinin sevindiğini belirtti.

İşte Recep İvedik 5'te tepki çeken o sahne:

Video: Azeri akademisyenden Recep İvedik 5'teki boks sahnesine büyük tepki!












Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >