Avrupa'nın orta yerinde insanlık yerlerde sürünüyor

Avrupa'nın orta yerinde insanlık yerlerde sürünüyor.
Avrupa'nın orta yerinde insanlık yerlerde sürünüyor.

Macaristan'ın 175 km. boyunca demir tellerle kapattığı Sırbistan sınırında, sığınmacılar dehşeti yaşıyor. İnsan hakları, hukukun üstünlüğü yerlerde sürünürken; sığınmacılara polis şiddeti, insanlık dışı muamele reva görülüyor.

Macaristan, 175 km. boyunca demir tellerle kapattığı Sırbistan sınırında, sığınmacılara uyguladığı sert politikalarla yine eleştirilere hedef oldu.

Sınır Tanımayan Doktorlar Birliği (MSF), Macaristan sınır polisinin, sığınmacılara kötü muamele ettiği uyarısında bulundu.



"Morluk izleri ve köpek ısırıkları ile karşılaşıyoruz"

Balkan göç yolunun resmi olarak kapanmasının birinci yılı dolayısıyla açıklama yapan MSF Belgrad temsilcisi Dr. Momcilo ِDjurdjevic, sığınmacılara uygulanan polis şiddetini, "Fiziksel şiddete maruz kalan sığınmacılardan çok sayıda şikayet aldık. Ancak maalesef bu şikayetler tıbbi olarak sınıflandırılabilecek şikayetler değil. Çünkü ciltte kalıcı bir iz bırakmıyorlar. Çok sayıda yanık, darbe, morluk izleri ve köpek ısırıkları ile karşılaşıyoruz" sözleriyle açıkladı.



Macaristan Hükümeti ayrıca gelen itirazlara rağmen, geçtiğimiz Salı günü Meclis'ten yeni bir yasa geçirdi. Yasayla, kadın ve çocuklar da dahil, tüm sığınmacıların statüleri ile ilgili karar verilene kadar nakliye konteynerlerinden oluşturulan bir kampta tutuklanmaları öngörülüyor.

Macaristan, iş makinaların inşaat için çalışmaya başladığı yeni kampın tamamlanmasının ardından, ülkedeki diğer tüm kampları kapatmayı planlıyor.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >