Bakan Işık'tan Manisa'da zehirlenen askerlerle ilgili açıklama geldi

​Bakan Işık'tan Manisa'da zehirlenen askerlerle ilgili açıklama geldi
​Bakan Işık'tan Manisa'da zehirlenen askerlerle ilgili açıklama geldi

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’tan askerlerin kışlada zehirlenmesine ilişkin önemli açıklamalar geldi.

Manisa'da askerlerin kışlada zehirlenmesine ilişkin olarak Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'tan önemli açıklamalar geldi.

Bakan Fikri Işık, "(Manisada kışladaki gıda zehirlenmesi şüphesi) Milli Savunma Bakanlığı olarak görevinde ihmali olabilecek askeri personelle ilgili idari inceleme ve soruşturma başlattık. Teftiş Kurulumuzdan dört kişilik heyet şu anda incelemesini yapıyor." dedi.

Sabotaj iddiaları

Manisa'da kışladaki gıda zehirlenmesine ilişkin "sabotaj" iddialarını değerlendiren Işık, "Hiçbir ihtimali dışlamadan her türlü ihtimalin üzerine gidiyoruz." diye konuştu.

NTV televizyonunda açıklamalarda bulunan Işık'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

Katar'dan 13 maddelik talep listesi

"Ben talep listesini henüz görmedim. Böyle bir talep varsa bu tabi ikili ilişkilere müdahale anlamı taşıyabilir. Üs, hem Katar'ın hem de bölgenin güvenliğ için önemli bir üstür. Biz bölgenin güvenliğini de önemsiyoruz" yanıtını verdi.

Sınır güvenliği

"Sınırda duvar temmuz ayının sonunda bitmiş olacak. 6 ay içerisinde 24 saat gözetleme kameraları ile, balonlarla sınırın tamamen 24 saat kontrol altına alındığı bir uygulama hayata geçiriliyor. Bunu sadece sınırlarımızı korumak için de yapmıyoruz."

FETÖ firarileri

"Yurtdışına kaçan FETÖ firarilerinin yarın hukuki bir boşluk doğmaması için hukuki düzenleme yaptık. Firarilerin kanun karşısında koruma altına girmemeleri için bir düzenleme yaptık."

Helikopterler için engel tanıma sistemi

"Helikopter Engel Tanıma Sistemi geçmişi uzun olan bir proje. Bizde genel bir anlayış var. Mükemmelini yapalım, önce çalışma sistemini hayata geçirelim, sonra geliştirelim. Bu da bize zaman kaybettiriyor. Hem de çalışan insanların moralini bozuyor. Bu zaman zaman askerlerin taleplerinden zaman zaman sivillerin işgüzarlığından kaynaklanıyor. Bu sistem sürekli güncellenmesi gereken bir sistem.

TSK'da FETÖ temizliği

"Ülkede TSK'daki FETÖ'nün belinin kırıldığını söyleyebiliriz ancak bu temizliğin tamamen bittiği anlamına gelmez. Yeni ihraç da olabilir, bazıları kendisini inanılmaz saklıyor olabilir. Elimizde hiçbir veri bulunmadığı halde itirafçının ifadesini alıyoruz, bakıyoruz ki çok önemli bir FETÖ elemanı. TSK'da bir harekat kabiliyetleri kalmadı. MİT ile de yakın şekilde çalışıyoruz."

Bedelli askerlik tartışmaları

"Türkiye şu anda birkaç tane terör örgütü ile mücade ediyor. PKK ile mücadele, DEAŞ'la mücadele, diğer terör örgütleri ile mücadele. Bedelli askerliğin gündeme gelmesi dahi askerin moralini bozuyor. Gündemimizde bedelli askerlik kesinlikle yok. Konuşulmasının dahi doğru olmadığını düşünüyorum."

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >