Bakan Kılıç Rio'daki başarısızlığı federasyonlara çıkardı, istifa çağrısında bulundu

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Sportif başarının bir federasyon ve başkanı için en önemli kıstas olduğunu dile getirmiştim. Olimpiyatlar bitti, öz eleştiri yaparak şapkasını önüne koyacak çok kişinin olduğunu ve yapması gerektiğini düşünüyorum." dedi.

Bakan Kılıç, Brezilya'da 7-18 Eylül tarihlerinde düzenlenecek 2016 Rio Paralimpik Oyunları'na katılacak Türk Milli Takımı kafilesi için düzenlenen uğurlama yemeğine katıldı.

Akif Çağatay Kılıç, yemekte yaptığı konuşmada paralimpik oyunların, Türk sporu açısından çok önemli olduğunu vurgulayarak, "Hepiniz göğsünüzde ay ve yıldızı taşıyorsunuz. Bunun bilincinde olarak Rio'da ortaya koyacağınız duruşla, birlik ve beraberlikle tüm dünyaya örnek olacağınızı biliyorum. Bundan dolayı ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiniz için teşekkür ediyorum." diye konuştu.

- "Olimpiyatlardaki sonuçlara baktığımızda farklı adımların atılması gerektiği noktasında bizim de düşüncemiz var "

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'ndan sonra öz eleştiri yapması gereken çok kişinin olduğunu ifade etti.

"Sayın Cumhurbaşkanımızın bu noktadaki talimatları açıktır. Kendisinin sporla ne kadar iç içe ve yakın olduğunu ülkemizde bilmeyen yok. Bu anlamda görev alanımızla ilgili olarak ve olimpiyatlardaki sonuçlara baktığımızda farklı adımların atılması gerektiği noktasında bizim de düşüncemiz var. Biliyorsunuz olimpiyatlara giderken,'olimpiyatlar önce bir gerçekleşsin ondan sonra bir araya gelip konuşacağız' demiştim. O değerlendirmeyi yaparken özellikle federasyonların daha fazla sporla ilgilenmesi gerektiğini dile getirmiştim. Bu anlamda sportif başarının bir federasyon ve başkanı için en önemli kıstas olduğunu dile getirmiştim. Olimpiyatlar bitti, öz eleştiri yaparak şapkasını önüne koyacak çok kişinin olduğunu ve yapması gerektiğini düşünüyorum. İnanıyorum ki yakın zaman içerisinde bu konuyla alakalı,'bu işi daha iyi yapan ve daha enerjik olan arkadaşlar devam ettirsin' noktasında olacaklardır."

- "Herhalde ne kast ettiğimi anlayanlar anlamıştır "

Bizim daha önce dile getirdiğimiz, profesyonel anlamda ve doğru takiple yapılacak çalışmalarla ilgili atılması gereken adımlar var. Bunları atmak durumdayız. Artık bahane aramamıza gerek yok. Yapılması gereken şeyler ortadadır, bunların yapılması için de en üst seviyeden takipçi olacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Kılıç, bugüne kadar yaptığı değerlendirmelerde bazı şeyleri dikkatlice dile getirdiğini anlatarak, "Yine dikkatlice dile getirmeye çalışıyorum ama herhalde ne kast ettiğimi anlayanlar anlamıştır.

- Rio Paralimpik Oyunları'na Türkiye, 79 sporcu ile katılacak

Türkiye, 2016 Rio Paralimpik Oyunları'nda bedensel engellilerde 49, görme engellilerde 29 ve özel sporcularda 1 olmak üzere toplamda 79 sporcu ile mücadele verecek.

Sporcuların yanı sıra ve yönetici ve teknik ekipten oluşan ay-yıldızlı kafile, Atatürk Havalimanı'ndan saat 01.00'de Rio de Janeiro'ya hareket edecek.



Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >