Başkomutandan sert çıkış, "Türkiye'ye tehdit unsuru oluşturacak kim varsa bu millet ordusuyla, polisiyle, korucusuyla, milletiyle vardır, var olacaktır"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Birileri 'Türkiye şöyle olacak, böyle olacak' diyor. Türkiye'ye meydan okuyanlar siz ne olacağınızın hesabını yapın. Türkiye'ye tehdit unsuru oluşturacak kim varsa bu millet ordusuyla, polisiyle, korucusuyla, milletiyle vardır, var olacaktır"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, engellilerin kamu kurum ve kuruluşlarına yerleştirilmelerine ilişkin Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki atama ve kura töreninde yaptığı konuşmada, "Fırat Kalkanı" operasyonuna ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Suriye'deki terör örgütlerine yönelik operasyon düzenlendiğini, Suriye'den Türkiye'ye yönelik saldırılar nedeniyle harekete geçildiğini bildiren Erdoğan, şunları kaydetti:

"Şu anda ne yazık ki Suriye'den ülkemize, Gaziantep, Kilis ve tüm bu bölgelere yapılan bu tür saldırılar artık işi bir yere kadar getirdi. Artık son, dedik ki 'bu iş burada noktalanması lazım' ve bu sabah 04.00 itibarıyla süreç başladı. Artık bu işi çözmemiz gerekiyor"

PYD elebaşı Salih Müslim'in paylaştığı küstah tweete sert cevap


Erdoğan, Fırat Kalkanı operasyonunun ardından PYD'nin sözde lideri Salih Müslim'in “Türkiye Suriye batağında çok şey kaybedecektir" tweetine sert yanıt verdi. Erdoğan: "Birileri meydan okuyorlar, 'Suriye Türkiye için şöyle olacak, böyle olacak.' diye. Onlara ben buradan sesleniyorum, siz ne olacağınızın hesabını yapın."

Her saldırıdan sonra Türkiye'nin sanılanın aksine zayıflamadığı daha da güçlenerek çıktığını belirten Erdoğan: "Türkiye'yi bölemeyeceksiniz, devletimizi yıkamayacaksınız, ezanlarımız susturamayacaksınız, bu ülkeye diz çöktüremeyeceksiniz, bu halka boyunduruk vurduramayacaksınız... 1000 yıldır yürüdüğümüz bu yoldan bizi geri döndüremeyeceksiniz, ülkemizi hedeflerinden vazgeçiremeyeceksiniz" diye seslendi.

"Suriye'de oldu bitti yapılmasına izin vermeyeceğiz"


Türkiye, Suriye'de sahneye konulmaya çalışan oyuna asla rıza göstermeyeceğini hatırlatan Erdoğan: "Türkiye, Suriye'de sahneye konulmaya çalışan oyuna asla rıza göstermeyecektir. Meseleye bilfiil el koymak dahil tüm imkanlarımızı ortaya koyarak, Suriye'nin toprak bütünlüğünü sağlayarak, Suriyelilerin kendilerini yönetilmesine kararlıyız. Suriye halkı kiminle yönetileceğine karar versin. Buna tahammül edemiyorlar. Tüm terör örgütlerini üzerimize salanlar bu oyunun deşifre olduğunu görmeliler." diye konuştu

"Alna kelime-i tevhit bandı asmakla Müslüman olunmaz"

Terör örgütü DAEŞ'in, İslam ile alakası bulunmadığını vurgulayan Erdoğan, "Alna kelime-i tevhit bandı asmakla Müslüman olunmaz. Sancakta kelime-i tevhit olmasıyla Müslüman olunmaz. Allah lafzının istismar edilmesiyle Müslüman olunmaz. Bunların İslam ile alakası yoktur. Bunlar tam aksine İslam'ın başına bela olmuşlardır bu yüzyılda." diye konuştu.

Biden'ın ziyareti


ABD Başkan Yardımcısı Biden'ın Ankara'ya ziyaretine ilişkin de açıklamalarda bulunan Erdoğan şunları kaydetti:

"ABD Başkan Yardımcısı burada. Söyleyeceğimiz şudur; FETÖ elebaşı ülkenizde. 1999 yılından bu yana ülkenizde. Siz bizden istediğinizde hep gönderdik. 1 değil, 5 değil, 10 değil; hep gönderdik. Artık hiç kimse Suriye meselesini Türkiye'nin içişlerinin bağımsız göremez. En son İran'dan gelen heyetle görüştük. Daha sonra Dışişleri Bakanı ve MİT Müstaşarını gönderdik, orada da süreci başlattık. Gerek PKK, gerek DAİŞ, gerek FETÖ olsun, terör örgütlerinin saldırılarına maruz kalmamızın nedeni Suriye'dir. Bölgede projelerini hayata geçirmekte zorlananlar bizi terör örgütleriyle hizaya getirmeye çalışıyorlar. Dün akşam Sayın Mesut Barzani buradaydı, kendileriyle çalışmalarımız oldu. Aynı şekilde Irak'ta da müşterek neler yaparız onları görüştük."













Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >