Beyaz Show’daki 'terör örgütü propagandası' davasında Ayşe Öğretmen için karar çıktı

Beyaz Show’daki 'Terör Örgütü Propagandası' davasında Ayşe Öğretmen için karar çıktı
Beyaz Show’daki 'Terör Örgütü Propagandası' davasında Ayşe Öğretmen için karar çıktı

Kanal D'de yayınlanan ‘Beyaz Show’ programına telefonla bağlanarak, "terör örgütü propagandası yapmak" iddiasıyla yargılanan öğretmen Ayşe Çelik hakkında karar verildi.

Kanal D'de yayınlanan "Beyaz Show" programına telefonla bağlanan Ayşe Çelik, "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan 1 yıl 3 ay hapis cezası aldı. Program sorumlusu Kadir Turnalı ve 38 sanık ise beraat etti.

Ne olmuştu?

Kanal D'de ekranlara gelen Beyaz Show’a Diyarbakır’dan telefonla katılan Ayşe Çelik’in, hendek kazıp bölgeyi savaş alanına çeviren PKK'lılara tek kelime etmeyip, "Burada doğmamış çocuklar ve anneler öldürülüyor" diye devlete suçlamalarda bulunması kamuoyunda büyük tepki çekmişti. Ayşe Çelik’in bu sözlerinin ardından program sunucusu Beyaz da "Bir alkış alalım Ayşe Hanım'a. Bu söyledikleriniz bize bir kere daha ders oldu. Daha da fazla yapmaya gayret edeceğiz" diyerek Çelik’i alkışlatmıştı.

Ayşe Çelik, okulları yakıldığı, terör karargahı haline getirildiği ve PKK'nın açık hedefi haline geldikleri için bölgeden ayrılmak zorunda kalan öğretmenleri de konuşmasında hedef almış, konuşması sırasında terör örgütü PKK'nın kazdığı hendekler, doktor, hemşire, öğretmen demeden yaptığı katliamlar, başta Kürt vatandaşlar olmak üzere bölgedeki tüm halkın hayatını zindana çevirmesini hiç gündeme getirmemişti.

İşte o anlar:

Ayşe Çelik’i programda alkışlatan Beyazıt Öztürk daha sonra yaptığı açıklamada “Keyifle telefona gittim ancak, ‘Çocuklar ölüyor burada' diye bir tepkiyle karşılaşınca beynim durdu. ‘Ne yapacağım’ diye kendi iç sesimi dinlemekten konuşulanı dinleyemedim. Bir niyetin olduğunu anlayamadım. Öğretmenim deyince de inandım ama öyle olmadığı ortaya çıktı. Terör örgütünü alkışlatmak gibi bir durum yok. İstemeden kırdıklarım olduysa özür dilerim” demişti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >