Brezilya cezaevlerinden tüyler ürperten görüntüler

Brezilya cezaevlerinden tüyler ürperten görüntüler
Brezilya cezaevlerinden tüyler ürperten görüntüler

Brezilya'da devletin adeta kendi haline bıraktığı hapishanelerde yaşanan olaylar tüyler ürpertiyor.

Latin Amerika ülkesi Brezilya'da kan donduran çete infazlarına sahne olan cezaevlerinden tüyler ürperten görüntüler gelmeye devam ediyor.


Uluslararası haber ajanslarının geçtiği bu kareler, Rio de Janeiro kentindeki Sa Carvalho Cezaevi'nden...


Mahkûmların balık istifi yaşadığı hücreler zehirli çıyanlar, akrepler ve farelerle dolu.


Mahkûmların birçoğu yerde ya da paramparça olmuş döşeklerde uyuyor.


Sık sık ölümle sonuçlanan şiddet olaylarının yaşandığı hücrelerdeki mahkûmlar, hayatta kalmak için çetelere güvenmek zorunda kalıyor. Bu da acımasız çetelerin, cezaevlerinde giderek daha da güçlenmesine neden oluyor.


Sene başından bu yana yaklaşık 100 mahkûmun çetelere kurban gittiği Brezilya'da son olarak Rio Grande do Norte eyaletindeki bir hapishanedeki üç tutuklu, korkunç şekilde öldürüldü. AFP'nin haberine göre, başları kesilerek öldürülen mahkûmların kafaları cezaevi avlusuna atıldı. Brezilya basını, iki çete arasındaki kavgayla başladığı tahmin edilen olayda, en az 10 mahkûmun hayatını kaybettiğini bildirdi.


Öte yandan Brezilya'nın Bahia eyaletinde Salvador şehrine 185 km uzaklıktaki Santo Antonio de Jesus polis merkezinde cezaevine gönderilmek üzere hücrede tutulan 21 erkek mahkûm buradan kaçtı.


Bahia Kamu Polisi, olayın ardından yürüttüğü çalışma sonucunda altı mahkûmun yakalandığını ve yeniden polis merkezine getirildiğini bildirdi. Mahkûmların hücre pencerelerindeki demirlerden birini yerinden çıkarttıktan sonra bununla hücre kilitlerini kırarak firar ettiği ifade edildi.


Kaçan mahkûmların çoğunun mahkeme tarafından uyuşturucu kaçakçılığından suçlu bulundukları ve ve cezaevine nakledilmeyi bekledikleri açıklandı. Son olayla birlikte 24 saat içinde Bahia eyaletinde ikinci toplu firar vakası yaşanmış oldu. Salvador'daki Mata Escura Hapishane kompleksinde tutulan 17 mahkûm, 13 Ocak Cuma günü bir hücrenin demirlerini testere ile keserek kaçtı. Kamu polisi ve askeri polis kaçakları yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >