CHP'nin meclisten çekiliriz restine sosyal medyadan cevap: #CHPmeclistençekil

selin böke
selin böke

CHP'li Selin Sayek Böke'nin "Tüm haklarımızı kullanacağız. Meclis'ten çekilmek de buna girer" sözlerine sosyal medyadan büyük tepki geldi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke referanduma ilişkin açıklamalarda bulundu. Böke açıklamasında tüm haklarını kullanacaklarını belirterek Meclis'ten çekilmenin de bunlar arasında olabileceğini söyledi.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Böke,"Her türlü meşru demokratik hakkı kullanacağınızı söylediniz. Sine-i millet bu seçenekler arasında mı?" sorusu üzerine, "Her türlü deyince, bunun içerisine Meclisten çekilmek de girer, Mecliste çalışmaya devam etmek de girer. Biz, kurullarımızda bütün bunları değerlendirerek ama iradeye sahip çıkmamıza imkan verecek doğru adımı atarak, Türkiye'de demokrasiyi mutlaka yaşatacağız. Yetkili kurallarımız bu değerlendirmeleri yapmak üzere önümüzdeki günlerde detaylı toplantılarını yapmaya başlayacaklar. Gayrimeşru bir sonucu meşrulaştıracak hiçbir adımın parçası olayacağız." ifadesini kullanmıştı.

CHP tepkiler üzerine geri adım attı: 'Meclisten çekilme doğru değil'
Selin Böke’nin ardından sosyal medyada gelen eleştirilerin ardından CHP kanadından yeni bir açıklama Levent Gök'ten geldi. CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, "Toplumun değişik kesimlerinden CHP'ye böyle bir öneri gelmiştir. Ancak yapılan MYK değerlendirmesinde böyle bir kararın uygun olmayacağı kararına varılmıştır. CHP elindeki bütün meşru imkanları kullanarak Gazi Meclis'i sonuna kadar koruma kararı içerisinde olacaktır." dedi.
CHP tepkiler üzerine geri adım attı: 'Meclisten çekilme doğru değil' Selin Böke’nin ardından sosyal medyada gelen eleştirilerin ardından CHP kanadından yeni bir açıklama Levent Gök'ten geldi. CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, "Toplumun değişik kesimlerinden CHP'ye böyle bir öneri gelmiştir. Ancak yapılan MYK değerlendirmesinde böyle bir kararın uygun olmayacağı kararına varılmıştır. CHP elindeki bütün meşru imkanları kullanarak Gazi Meclis'i sonuna kadar koruma kararı içerisinde olacaktır." dedi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >