CIA ajanı mı? Reina saldırısına ilişkin kan donduran senaryo

39 kişinin hayatını kaybettiği Ortaköy'deki Reina saldırısı sonrası gazetecilere açıklama yapan Amerikalı Jacob Raak​'ın, Reina saldırganını kaçırdığı ve CIA ajanı olduğu iddia edildi.

Ortaköy'de 39 kişinin hayatını kaybettiği ve 65 kişinin yaralandığı Reina saldırısı sonrası açıklama yapan ABD'li Jacob Raak hakkında çok ilginç iddialar ortaya atıldı. Twitter'da bazı hesapların Raak ile ilgili yakaladığı ayrıntılardan sonra geniş çaplı araştırılan Raak'ın, ABD'li bir ajan olduğu ve Ortaköy'de saldırı düzenleyen teröristi gece kulübünden kaçırdığı iddia edildi.

İşte Raak ile ilgili bazı ayrıntılar:



Raak'ın askeri lise mezunu olduğu kesinleşirken, ABD deniz piyadesi olduğu belirtiliyor.
Raak'ın askeri lise mezunu olduğu kesinleşirken, ABD deniz piyadesi olduğu belirtiliyor.
Reina'ya Arap turist şeklinde rezervasyon yapan ve iş adamlarına rahat yaklaşmak için sakallarını uzattığı belirtiliyor.
Reina'ya Arap turist şeklinde rezervasyon yapan ve iş adamlarına rahat yaklaşmak için sakallarını uzattığı belirtiliyor.
Pensilvanya'da askeri malzemeler üreten bir firmada çalışıyormuş.
Bu bilgilere Raak'ın Linkedin hesabından ulaşılabiliyor.
Pensilvanya'da askeri malzemeler üreten bir firmada çalışıyormuş. Bu bilgilere Raak'ın Linkedin hesabından ulaşılabiliyor.
İddialara göre Raak'ın şapkasında "quiet storm" yazıyor ve bu Amerikan Kara Kuvvetleri'ne istihbarat üreten National Ground Intelligence Center (NGIC)'ın programı.
İddialara göre Raak'ın şapkasında "quiet storm" yazıyor ve bu Amerikan Kara Kuvvetleri'ne istihbarat üreten National Ground Intelligence Center (NGIC)'ın programı.
ABD Başkonsolosluğu saldırdan bir hafta önce Türkiye'deki vatandaşlarını uyarıyor ama farklı kelimelerle.
ABD Başkonsolosluğu saldırıdan bir hafta önce "turistlerin gittiği restaurant"lar şeklinde ayrıntı vererek Türkiye'deki vatandaşlarını kalabalık mekanlardan uzak durması konusunda uyardı.
ABD Başkonsolosluğu saldırdan bir hafta önce Türkiye'deki vatandaşlarını uyarıyor ama farklı kelimelerle. ABD Başkonsolosluğu saldırıdan bir hafta önce "turistlerin gittiği restaurant"lar şeklinde ayrıntı vererek Türkiye'deki vatandaşlarını kalabalık mekanlardan uzak durması konusunda uyardı.
ABD'li Raak ve Ortaköy saldırısı ile ilgili genel iddia ise şöyle:
Saldırıyı düzenleyen Kırgız terörist bara girdikten sonra ön taraftaki insanları taramaya başlıyor. İçerideki ABD'li ajanlar ise hedeflerindeki Arap iş adamını ve bazı isimlerin kafalarına sıkarak öldürüyor.(Resimdeki Lübnanlı ünlü iş adamı) 

Daha sonra saldırganla birlikte kaçan Amerikalılardan geriye Amerikalı turist(!) Jake Raak kalıyor. Ayağından yaralı olduğunu söyleyen ancak hiçbir şekilde üzerinde kan lekesi olmayan Raak, gayet normal bir şekilde, acıdan arındırılmış bir tepkiyle gazetecilere açıklama yapıyor. 

Onlarca insan yaralanırken ABD'li Raak 9 kişi geldiklerini, 7 kişinin ise vurulduğunu(ölüler arasında yer almıyor) iddia ediyor. Fakat Türkiye'den ayrıldığı videoda yanında kimse yer almıyor. 

Kan donduran iddialar arasındaki en önemli konu ise, ABD'li Raak'ın CIA ajanı olduğu ve bu saldırının ABD emriyle düzenlendiği yönünde. Raak'ın bu pişkin ve rahat tavırları da ABD'nin Türkiye'ye mesajı olarak yorumlanıyor. 'Operasyon böyle yapılır' mesajı vererek güç gösterisi yapıldığı belirtiliyor.
ABD'li Raak ve Ortaköy saldırısı ile ilgili genel iddia ise şöyle: Saldırıyı düzenleyen Kırgız terörist bara girdikten sonra ön taraftaki insanları taramaya başlıyor. İçerideki ABD'li ajanlar ise hedeflerindeki Arap iş adamını ve bazı isimlerin kafalarına sıkarak öldürüyor.(Resimdeki Lübnanlı ünlü iş adamı) Daha sonra saldırganla birlikte kaçan Amerikalılardan geriye Amerikalı turist(!) Jake Raak kalıyor. Ayağından yaralı olduğunu söyleyen ancak hiçbir şekilde üzerinde kan lekesi olmayan Raak, gayet normal bir şekilde, acıdan arındırılmış bir tepkiyle gazetecilere açıklama yapıyor. Onlarca insan yaralanırken ABD'li Raak 9 kişi geldiklerini, 7 kişinin ise vurulduğunu(ölüler arasında yer almıyor) iddia ediyor. Fakat Türkiye'den ayrıldığı videoda yanında kimse yer almıyor. Kan donduran iddialar arasındaki en önemli konu ise, ABD'li Raak'ın CIA ajanı olduğu ve bu saldırının ABD emriyle düzenlendiği yönünde. Raak'ın bu pişkin ve rahat tavırları da ABD'nin Türkiye'ye mesajı olarak yorumlanıyor. 'Operasyon böyle yapılır' mesajı vererek güç gösterisi yapıldığı belirtiliyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >