Çıraklarına cinsel istismarda bulunan sapık fırıncının cezası belli oldu

 sapık fırıncının cezası belli oldu
sapık fırıncının cezası belli oldu

Adana’da yanında çalışan iki erkek çocuğuna cinsel istismarda bulunan fırıncıya verilen ceza belli oldu.

Merkez Seyhan İlçesi'ne bağlı Gülbahçesi Mahallesi'nde simit fırını çalıştıran Z.İ., iddiaya göre yanında çırak olarak çalışan 16 yaşındaki erkek çocukları M.B. ile Ö.N.A.'ya cinsel istismarda bulundu. Olayı kimseye anlatmamaları için çocuklara para veren Z.İ. çocukları ölümle de tehdit etti.

Yaklaşık 7 ay boyunca devam eden tacizlerin sonuncusunda 4 Kasım 2015'te fırını kapatan Z.İ., işyerinde çocuklara bir kez daha cinsel istismarda bulunmaya çalıştı. Dükkanın kapatılıp dışarı kimsenin çıkmaması üzerine şüphelenen mahalle sakinleri daha sonra çocuklar ile konuştu. Çocukların yaşadıklarını anlattığı mahalle sakinleri, fırını basıp Z.İ.'yi döverek bayılttıktan sonra üzerine benzin dökerek yakmaya çalıştı. Polisler tarafından öfkeli kalabalığın elinden güçlükle kurtarılan Z.İ. tutuklandı.

Z.İ., 73 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde karar duruşmasına çıktı. Mahkeme heyeti, Z.İ.'yi cinsel istismar ve hürriyetten yoksun kılma suçlarından toplam 41 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >