Cumhurbaşkanı Erdoğan anayasa değişiklik teklifini onayladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan anayasa değişiklik teklifini onayladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan anayasa değişiklik teklifini onayladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan anayasa değişiklik teklifini onayladı, referandum süreci başladı.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini içeren 6771 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Anayasasında Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından, halkoyuna sunulmak üzere yayımlanması için Başbakanlığa gönderildi. Yasanın Resmi Gazete'de yayımlanmasını takip eden 60 gün sonraki ilk pazar günü sandık kurulacak. YSK'nın açıklayacağı referandum takvimi için 16 Nisan işaret edilmişti. Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş da "Yüksek Seçim Kurulu, muhtemelen 16 Nisan tarihini uygun görerek 60 gün içinde seçim yapılmasıyla ilgili kararını önümüzdeki günlerde verecektir" sözleriyle beklenen tarihi yineledi.

"16 Nisan tarihinde referandum yapılacak
"

Başbakan Yıldırım, "Cumhurbaşkanımız anayasa değişikliğini onayladı, dolayısıyla artık halk oylaması, diğer adıyla referandumun tarihi de netleşti. İnşallah 16 Nisan tarihinde referandum yapılacak. Meclisin hallettiği cumhurbaşkanımızın imzaladığı bu değişikliğin vatandaşlarımız tarafından da nihai tasdiki yapılacak." dedi.

Kurtulmuş'tan referandum açıklaması

Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş, "Türkiye'de inşallah 16 Nisan'da olacağı hesaplanan halk oylaması ile birlikte egemenlik tam manasıyla kayıtsız şartsız milletin olacaktır. Millet bu süreçte görüşünü, kararını, reyini ortaya koyacaktır. Ümit ederim ki bu seçim kampanyası, aynı şekilde Türkiye demokrasisinin olgunluğuna yakışır bir şekilde sürdürülecektir. 'Evet' diyenler, 'hayır' diyenler, herkes görüşlerini ortaya koyacak. Herkes açık seçim kampanyasının parçası, tarafı olacak. Sayın Cumhurbaşkanımızın anayasa değişiklik kanununu onaylamasıyla birlikte bundan sonra gözler Yüksek Seçim Kurulundadır. Yüksek Seçim Kurulu, muhtemelen 16 Nisan tarihini uygun görerek 60 gün içinde seçim yapılmasıyla ilgili kararını önümüzdeki günlerde verecektir" dedi.

AB Bakanı Ömer Çelik de "Hayırlı olsun. Karar TBMM'deki iradeyi yansıtır şekilde bir 'Evet' ile neticelenir diye düşünüyorum. Bundan sonra karar aziz milletimizin olacaktır" ifadelerini kullandı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >