Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kuzey Irak'ın bağımsızlığı yanlış bir adımdır

erdoğan grup toplantısı
erdoğan grup toplantısı

AK Parti grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar krizinden 25 Eylül'de Kuzey Irak'ta yapılması planlanan bağımsızlık referandumuna kadar birçok konuda dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Kuzey Irak'ın bağımsızlığı ile ilgili bir adım atmak, Irak'ın toprak bütünlüğüne bir tehdittir ve yanlış bir adımdır." dedi

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısında yaptığı konuşmada, bedelli askerlik tartışmalarına ilişkin, "Kabinenin gündeminde bedelli yok, dedikodusu var." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Terörist cenazesinde birbirlerini ezen, sözüm ona milletvekilleri, yazarlar, aydınlar, gazeteciler, Aybüke öğretmenimiz için, terör örgütünün katlettiği diğer masumlar için kıllarını kıpırdattılar mı?" diye konuştu.

'Aybüke öğretmenimiz için kıllarını kıpırdattılar mı?'

                                    Batman'da PKK saldırısında şehit olan Aybüke öğretmen ile ilgili Erdoğan, "Sembolleştirdikleri tarihi şahsiyetlerde gördüğünüz tek şey var kuru kafa ve ölüm... Yaşamak yerine ölüm mesajlar verdiler. Bakıyorsunuz barış, sevgi, lafla barış olur mu? Bal bal diyerek ağız tatlanır mı? Bugün de nerede ve nasıl öldüğü kadın terörist üzerinden aynı oyunu oynuyorlar. Bunların şehit edilen Aybüke öğretmenle ilgili bir tepkisine, bir tavrına şahit oldunuz mu? Aybüke öğretmenimiz için, terör örgütünün katlettikleri masum için kıllarını kıpırdattılar mı?" şeklinde konuştu.
'Aybüke öğretmenimiz için kıllarını kıpırdattılar mı?' Batman'da PKK saldırısında şehit olan Aybüke öğretmen ile ilgili Erdoğan, "Sembolleştirdikleri tarihi şahsiyetlerde gördüğünüz tek şey var kuru kafa ve ölüm... Yaşamak yerine ölüm mesajlar verdiler. Bakıyorsunuz barış, sevgi, lafla barış olur mu? Bal bal diyerek ağız tatlanır mı? Bugün de nerede ve nasıl öldüğü kadın terörist üzerinden aynı oyunu oynuyorlar. Bunların şehit edilen Aybüke öğretmenle ilgili bir tepkisine, bir tavrına şahit oldunuz mu? Aybüke öğretmenimiz için, terör örgütünün katlettikleri masum için kıllarını kıpırdattılar mı?" şeklinde konuştu.
'PKK'yı, PYD'yi, YPG'yi birbirinden ayıramazsınız'

                                    Erdoğan, "PKK'yı, PYD'yi, YPG'yi birbirinden ayıramazsınız. YPG de PYD de bunların her ikisi de PKK'nın düşük çocuklarıdır; bunu böyle biliniz." ifadesini kullandı. 15 Temmuz'da, kimlerin darbelere karşı olduğunu çok iyi bildiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şu anda Körfez'de oynanan oyunun içerisinde de bu aktörlerin rol almadığını kimse iddia edemez." dedi.
'PKK'yı, PYD'yi, YPG'yi birbirinden ayıramazsınız' Erdoğan, "PKK'yı, PYD'yi, YPG'yi birbirinden ayıramazsınız. YPG de PYD de bunların her ikisi de PKK'nın düşük çocuklarıdır; bunu böyle biliniz." ifadesini kullandı. 15 Temmuz'da, kimlerin darbelere karşı olduğunu çok iyi bildiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şu anda Körfez'de oynanan oyunun içerisinde de bu aktörlerin rol almadığını kimse iddia edemez." dedi.
'Kuzey Irak'ın bağımsızlığı yanlış bir adımdır'

                                    Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kuzey Irak'la ilgili yapılan açıklama bizi derinden üzmüştür. Irak'ın toprak bütünlüğüne bir tehdittir ve yanlış bir adımdır. Temenni ederdik ki, istişare yolu ile yapılsın. Bu bölgede Kuzey Irak yalnız değildir. Musul'da Araplar, Kerkük'te Türkmenler birlikte yaşıyorlar. Biz barış içerisinde bu adımların atılmasını ve Irak'ın bütünlüğünü hep savunduk. Zaman zaman orada ipin ucunun da kaçtığını gördük. Bu bizi üzmüştür, Dışişlerimiz açıklamaları da yapmıştır. Kimsenin yararına değildir." diye konuştu.
'Kuzey Irak'ın bağımsızlığı yanlış bir adımdır' Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kuzey Irak'la ilgili yapılan açıklama bizi derinden üzmüştür. Irak'ın toprak bütünlüğüne bir tehdittir ve yanlış bir adımdır. Temenni ederdik ki, istişare yolu ile yapılsın. Bu bölgede Kuzey Irak yalnız değildir. Musul'da Araplar, Kerkük'te Türkmenler birlikte yaşıyorlar. Biz barış içerisinde bu adımların atılmasını ve Irak'ın bütünlüğünü hep savunduk. Zaman zaman orada ipin ucunun da kaçtığını gördük. Bu bizi üzmüştür, Dışişlerimiz açıklamaları da yapmıştır. Kimsenin yararına değildir." diye konuştu.
'Katar için üçlü görüşme yapacağız'

                                    "Hakkında adeta bir idam kararı verilen bir ülke (Katar) söz konusu." diyen Erdoğan, "Suudi Arabistan Kralı, Körfez'in büyüğü olarak bu işi çözmelidir, bu iş için  atılması gereken adımlara öncülük etmelidir diye özellikle düşünüyorum." ifadesini kullanarak Katar krizi için Fransa Cumhurbaşkanı ve Katar Emiri ile telekonferansla 3'lü görüşme yapacaklarını açıkladı.
'Katar için üçlü görüşme yapacağız' "Hakkında adeta bir idam kararı verilen bir ülke (Katar) söz konusu." diyen Erdoğan, "Suudi Arabistan Kralı, Körfez'in büyüğü olarak bu işi çözmelidir, bu iş için atılması gereken adımlara öncülük etmelidir diye özellikle düşünüyorum." ifadesini kullanarak Katar krizi için Fransa Cumhurbaşkanı ve Katar Emiri ile telekonferansla 3'lü görüşme yapacaklarını açıkladı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >