Cumhurbaşkanı Erdoğan: O kaymakam için gereği yapılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Bir gazimizi aradım. Ve gazimiz evraklarını gönderiyor fakat evraklar işleme konmuyor veya ağırdan alınıyor. Buradan sesleniyorum, ey kaymakam sen kendini ne sanıyorsun, Sen o makamda varsan o gazi için varsın, haddini bileceksin." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bir gazimizi aradım. Ve gazimiz evraklarını gönderiyor fakat evraklar işleme konmuyor veya ağırdan alınıyor. İlgili yerlere de durumu bildirdim. Buradan sesleniyorum, ey kaymakam sen kendini ne sanıyorsun, sen orada kalıcı mısın? O gazi kendini niçin feda etti, bu vatan için feda etti. Köprünün üstüne bu vatan, bu millet için yürüdü. Sen o makamda varsan o gazi için varsın, haddini bileceksin. Haddini bilmediğin zaman da haddini sana bildirirler. Nitekim, İçişleri Bakanıma da söyledim, gereği yapılacaktır. Çünkü bizim şehitlerimize olan borcumuz farklıdır. Bizler bunun gereğini aksatmadan yerine getirmek zorundayız." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 35. Muhtarlar Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan'ın konuşmasında öne çıkan başlıklar şöyle:

"Neyi kısarsanız kısın. Bu millet küllerinde doğarak sizleri boğar"

"Ülkemizin son yıllarda ardı ardına yaşadığı sıkıntıların, yeni bir doğuşun, yeni bir yükselişin habercisi olduğuna inanıyorum. Milletimiz Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı'ndan bu yana ilk defa bu derece kararlı, metanetli, fedakar bir tutum içindedir. Gezi olaylarıyla milletimiz içinde hayat tarzı ve ideolojik farklılık üzerinde çatlak oluşturmaya çalıştılar. Oyunun arkasında dış güçler vardı, güçlenen Türkiye'yi parçalamak istediler. Oyun açığa çıktı, biz durduk mu, durmadık. Bundan dolayı çıldırıyorlar, kıskanıyorlar. Onun için paranı kısarız, dolarını kısarız. Neyi kısarsanız kısın. Bu millet küllerinde doğarak sizleri boğar.

Bölücü örgüt çukur eylemleriyle vatandaşlarımız devletinden koparmak istedi. Batıdan gelenler doğru Güneydoğu'ya gittiler. Bunlar ahlaksız. Oraya gidiyorlar devletin iş makineleriyle o çukurları açıyorlar, bunları görüyorlar ve hala onları savunuyorlar. Bunlar güvenlik güçleri girmesin diye açılmış. Ey Batı siz bunları savundunuz, arkasında durdunuz, yanında yer aldınız. Sizin bu dünyada özgürlük diye bir sıkıntınız, derdiniz yok. Özgürlük bu değil! Özgürlük bu insanlara insanca yaşama erdemini huzurlarına getirmektir. Özgürlük, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden, Marmaray'dan, Avrasya Tüneli'nde, Osman Gazi Köprüsü'nden, Çanakkale Köprüsü'nden, 1 numaralı havalimanından geçer. Biz terör estirilen Hakkari'ye havalimanı yaptık, onlar orayı bombaladı. Batı gitti yine onların yanında yer aldı. Biz inandığımız, bildiğimiz yolda, vatandaşımızın hizmetkarı olarak bu yolda devam edeceğiz."

"FETÖ temizliği devam edecek"

"FETÖ soruşturmalarında 43 bin kişi tutuklandı, 95 bin kişi kamudan ihraç edildi. Daha bu temizlik yapılmış değil, devam edeceğiz. Bitecek. Döviz kuru üzerinden ekonomimize darbe vurulmaya çalışılıyor. Yatırımları engellemek için her fırsat kullanılıyor. AB başta olmak üzere pek çok kuruluş haksız ithamlar yöneltiyor. Stratejik ortak dediğimiz ülkelerin yalanlarını, riyakarlıklarını saymıyorum bile. Ne raporu hazırlarsanız hazırlayın, bizim raporumuzun sahipleri buradadır. Hans'ın, Corc'un hazırladığı raporlar bizi bağlamaz. Sanıyorlar ki her yerden saldırırsak, Türkiye'ye diz çöktürürüz, pes ettiririz.

Bu ülkeyi etnik köken, mezhep, meşrep, terör örgütleri, ekonomi üzerinden yıkamadılar, artık atacak kurşunları kalmadı. Bundan sonra sıra bizde. Bir kez daha ilan ediyorum, Türkiye savunma pozisyonunu terk edip hücum pozisyonuna geçmiştir. Kimsenin bizi terörle, ekonomiyle, ihanet çeteleriyle hırpalamasına izin vermeyeceğiz. Türkiye'nin yanında olmayan karşısındadır prensibiyle mücadele alanımızı genişleteceğiz. Hiç kimse merak etmesin, Türkiye bunu başarabilecek güce, azme, kararlılığa sahiptir."

"PYD ile de mücadele kararlı bir şekilde sürecektir"

"Suriye sınırımız boyunca terör hattı oluşturarak, bizim tarihimizle, kardeşlerimizle aramıza girme hesabına girdiler. Sınır ilçelerimizi vurmaya çalıştılar. Sabır, sabır, sabır ve buralara girdik. DEAŞ kaçıyor ve PYD ile de mücadele kararlı bir şekilde sürecektir. Eğer o bölgelerden benim vatandaşım sürekli tehdit altındaysa, onları koruma altına almak bizim görevimiz. Devlet bunun için var.

Irak'ta benzer oyun hazırlıkları içindeler. DEAŞ denilen, YPG denilen örgütlere verilen gizli-açık desteğin paratoner gibi bölgemize ve ülkemize çekmeye kalkıştığını çok iyi biliyoruz. Çok kısa bir sürede bitebilecek El Bab operasyonun gerisindeki sebeplerin gayet farkındayız. Bizim başımıza çorap örmeye kalkanlar, kendi başına ördükleri ağın farkında değiller. Bu kirli hesabın döneceği gün de yakındır. Keser döner sap döner, gün gelir hesap döner."











Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >