Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye bir çadır devleti değildir

​Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye bir çadır devleti değildir
​Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye bir çadır devleti değildir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye bir çadır devleti değildir, herkes bunu bilmelidir. Türkiye'ye saldıranların başlarını inlerinde ezmeye devam edeceğiz" dedi.

Cunhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'nin YPG'ye verdiği silahlara ilişkin, "Hayati bir yanlış yaptıklarını anlayacaklar. Sınırlarımızda bir terör devleti kurulmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Türkiye bir çadır devleti değildir, herkes bunu bilmelidir. Türkiye'ye saldıranların başlarını inlerinde ezmeye devam edeceğiz. Bu adımların hepsi NATO'daki işbirliğine aykırıdır." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partililerle bayramlaşma töreni nedeniyle Haliç Kongre Merkezi'nde konuştu.

Erdoğan’ın konuşmasından önemli başlıklar şöyle:

"Biz ülkemiz, milletimiz ve kardeşlerimiz için bu zaferi kazanmak istiyoruz. Türkiye bir yandan terör örgütlerinin hain saldırılarıyla, bir yandan diplomatik ayak kaydırmalarla aynı anda mücadele ediyor. Durmak yok yola devam, derdimiz bu.

Suriye sınırlarımız boyunca bir terör koridoru kurma girişimini, Fırat Kalkanı Harekatıyla sekteye uğratmıştık."

ABD’ye sert tepki

"Dost bildiğimiz ülkeler Türkiye'nin bütünlüğünü tehdit eden terör örgütleriyle birlikte yürüme konusunda sakınca görmüyorlar. (ABD'nin YPG'ye verdiği silahlar) Hayati bir yanlış yaptıklarını anlayacaklar. Sınırlarımızda bir terör devleti kurulmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Türkiye bir çadır devleti değildir, herkes bunu bilmelidir. Türkiye'ye saldıranların başlarını inlerinde ezmeye devam edeceğiz. Bu adımların hepsi NATO'daki işbirliğine aykırıdır.

Meşru müdafaa hakkımızı engellemek isteyenlere mesajım şudur; terör örgütüyle yol yürürseniz bizimle bir geleceğiniz olmayacak çok iyi bilmelisiniz. Aynı şekilde ülkemizde darbe girişiminde bulunan terör örgütünün elebaşını ülkenizde bulundurarak Türkiye'nin gönlünde derin bir yara açıyorsunuz.

"Amerika bunu niye vermiyor, herhalde buradan da bir şeyler anlamanız lazım"

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >