Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'güle güle' dediği Avrupa'dan yanıt geldi

erdoğan ab
erdoğan ab

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Avrupa Birliği yeni fasılları açmazsa 'güle güle' şeklinde yaptığı açıklamaya AP Türkiye raportörü Kati Piri'den yanıt geldi.

AK Parti'ye üye olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya’da yaşanan gelişmeler üzerinden Türkiye ve Avrupa Birliği (AB) ilişkilerine değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan, fasılların açılmaması halinde 'AB'ye güle güle' ifadelerini kullanırken, "Onlara söyleyeceğimiz tek şey, önce bu fasılları halledeceksiniz. Verdiğiniz sözleri tutacaksınız. Ondan sonra masaya oturur, konuşuruz. Aksi takdirde sizinle görüşecek bir şeyimiz kalmadı" demişti.

Erdoğan'ın konuşmasının ardından Avrupa Parlamentosu Türkiye raportörü Kati Piri bir kez daha Türkiye karşıtı açıklamalarda bulundu.

Piri: Müzakereler kesilmeli
“Türkiye gerçekten üyelikle ilgileniyor olsaydı, Ankara’nın bunu göstermesi gerekirdi” dedi, yeni bir faslın açılmasının “kesinlikle söz konusu olmadığını” öne sürdü. Piri, müzakerelerin kesilmesi gerektiğini savundu.
Piri: Müzakereler kesilmeli “Türkiye gerçekten üyelikle ilgileniyor olsaydı, Ankara’nın bunu göstermesi gerekirdi” dedi, yeni bir faslın açılmasının “kesinlikle söz konusu olmadığını” öne sürdü. Piri, müzakerelerin kesilmesi gerektiğini savundu.
"Müzakereler devam etmeli" diyen Alman bakana öfke kustu
Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel’in yanı sıra bir dizi AB'li mevkidaşı ise müzakerelerin kesilmesine karşı çıkmıştı. Gabriel, Alman hükümetinin Türkiye ile üyelik müzakereleri görüşmelerinin kesilmesine karşı olduğunu vurgulayarak, "Müzakerelerin kesilmesinin tamamen yanlış bir reaksiyon olacağını düşünüyoruz" ifadelerini kullanmıştı.Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel’i de eleştiren Piri, Gabriel’in Ankara’ya yönelik politikasını değiştirmesini istedi.“Gabriel Türkiye ile üyelik müzakerelerinin kesilmesine direnişiyle, Avrupa Birliği’nin inandırıcılığını tehlikeye sokuyor” diyen Hollandalı raportör, Türkiye ile ortak değerler üzerine kurulu olmayan bir işbirliğinin ülkedeki demokratik güçlere yardımcı olacağına inanmadığını söyledi.
"Müzakereler devam etmeli" diyen Alman bakana öfke kustu Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel’in yanı sıra bir dizi AB'li mevkidaşı ise müzakerelerin kesilmesine karşı çıkmıştı. Gabriel, Alman hükümetinin Türkiye ile üyelik müzakereleri görüşmelerinin kesilmesine karşı olduğunu vurgulayarak, "Müzakerelerin kesilmesinin tamamen yanlış bir reaksiyon olacağını düşünüyoruz" ifadelerini kullanmıştı.Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel’i de eleştiren Piri, Gabriel’in Ankara’ya yönelik politikasını değiştirmesini istedi.“Gabriel Türkiye ile üyelik müzakerelerinin kesilmesine direnişiyle, Avrupa Birliği’nin inandırıcılığını tehlikeye sokuyor” diyen Hollandalı raportör, Türkiye ile ortak değerler üzerine kurulu olmayan bir işbirliğinin ülkedeki demokratik güçlere yardımcı olacağına inanmadığını söyledi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >