Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı kritik NATO zirvesinde kiminle ne görüşüldü?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı kritik NATO zirvesinde kiminle ne görüşüldü?
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı kritik NATO zirvesinde kiminle ne görüşüldü?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Zirvesi için gittiği Brüksel’de ikili temaslarda da bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’la bir araya gelmesinin ardından AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ve AB Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker ile görüştü. Türkiye-AB ilişkilerinde fırtınalı bir döneme denk gelen görüşme sonrası basın toplantısı yapılmadı. Görüşmede Türkiye ile AB arasında Mart 2016'da imzalanan mülteci anlaşmasının hayata geçirilmesi gerektiği vurgulandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Brüksel'de Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un ardından AB liderleri Juncker ve Tusk ile görüştü.

İşte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Brüksel'de yaptığı ikili görüşmeler.

MERKEL - ERDOĞAN GÖRÜŞMESİ
NATO zirvesi için Brüksel'de bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO karargah binasında Almanya Başbakanı Merkel ile bir toplantı gerçekleştirdi. Erdoğan ve Merkel'in, Suriye'deki son durumun yanı sıra, Almanya'nın FETÖ'cü teröristleri iade etmeyerek sığınma vermesi ve Alman vekillerin izin verilmeyen İncirlik ziyaretleri konularını görüştükleri öğrenildi.
MERKEL - ERDOĞAN GÖRÜŞMESİ NATO zirvesi için Brüksel'de bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO karargah binasında Almanya Başbakanı Merkel ile bir toplantı gerçekleştirdi. Erdoğan ve Merkel'in, Suriye'deki son durumun yanı sıra, Almanya'nın FETÖ'cü teröristleri iade etmeyerek sığınma vermesi ve Alman vekillerin izin verilmeyen İncirlik ziyaretleri konularını görüştükleri öğrenildi.
ERDOĞAN-MACRON GÖRÜŞMESİ

                                    
                                    Olumlu bir atmosferde geçen Erdoğan-Macron görüşmesinde, siyasi ve ekonomik ilişkiler başta olmak üzere ikili konular ele alındı. Türkiye-Fransa ilişkilerini daha da güçlendirme konusunda kararlılıklarını vurgulayan iki lider, savunma sanayinde işbirliğinin yanı sıra karşılıklı ticaret hacmini 20 milyar Avro’ya yükseltme hususunda da mutabık kaldılar. Suriye, Irak ve diğer bölgesel konuların da ele alındığı görüşmede, PKK ve DEAŞ dahil terörün her türüyle ortak mücadelenin önemine işaret edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Fransız mevkidaşı Macron, Türkiye-AB ilişkilerine yeniden ivme kazandırılması gerektiğine de dikkati çektiler.
ERDOĞAN-MACRON GÖRÜŞMESİ Olumlu bir atmosferde geçen Erdoğan-Macron görüşmesinde, siyasi ve ekonomik ilişkiler başta olmak üzere ikili konular ele alındı. Türkiye-Fransa ilişkilerini daha da güçlendirme konusunda kararlılıklarını vurgulayan iki lider, savunma sanayinde işbirliğinin yanı sıra karşılıklı ticaret hacmini 20 milyar Avro’ya yükseltme hususunda da mutabık kaldılar. Suriye, Irak ve diğer bölgesel konuların da ele alındığı görüşmede, PKK ve DEAŞ dahil terörün her türüyle ortak mücadelenin önemine işaret edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Fransız mevkidaşı Macron, Türkiye-AB ilişkilerine yeniden ivme kazandırılması gerektiğine de dikkati çektiler.
ERDOĞAN MACRON'A 15 TEMMUZ'U ANLATAN KİTABI VERDİ

                                    
                                    
                                    Erdoğan, görüşmede Macron'a "15 Temmuz Darbe Girişimi ve Milletin Zaferi" kitabını verdi.
ERDOĞAN MACRON'A 15 TEMMUZ'U ANLATAN KİTABI VERDİ Erdoğan, görüşmede Macron'a "15 Temmuz Darbe Girişimi ve Milletin Zaferi" kitabını verdi.
ERDOĞAN-TUSK-JUNCKER GÖRÜŞMESİ

                                    
                                    
                                    Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AB Konseyi Başkanı Tusk ve AB Komisyonu Juncker ile yaptığı görüşmede de Türkiye-AB ilişkileri konuşuldu. Görüşmede, Türkiye ile AB arasında Mart 2016’da imzalanan mülteci anlaşmasının hayata geçirilmesi gerektiği vurgulandı. Olumlu bir atmosferde geçtiği belirtilen görüşmede, Türkiye-AB ilişkilerinin yeniden canlandırılmasının önemine, ayrıca terörle mücadelede işbirliğini güçlendirmenin gerekliliğine de değinildi. Kıbrıs meselesiyle ilgili olarak ise adil ve kalıcı bir çözüm bulunmasının önemli olduğu ifade edildi.
ERDOĞAN-TUSK-JUNCKER GÖRÜŞMESİ Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AB Konseyi Başkanı Tusk ve AB Komisyonu Juncker ile yaptığı görüşmede de Türkiye-AB ilişkileri konuşuldu. Görüşmede, Türkiye ile AB arasında Mart 2016’da imzalanan mülteci anlaşmasının hayata geçirilmesi gerektiği vurgulandı. Olumlu bir atmosferde geçtiği belirtilen görüşmede, Türkiye-AB ilişkilerinin yeniden canlandırılmasının önemine, ayrıca terörle mücadelede işbirliğini güçlendirmenin gerekliliğine de değinildi. Kıbrıs meselesiyle ilgili olarak ise adil ve kalıcı bir çözüm bulunmasının önemli olduğu ifade edildi.
ERDOĞAN - AP BAŞKANI TAJANİ GÖRÜŞMESİ

                                    

Erdoğan, Tusk ve Junker'le görüşmesinin ardından Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Antonio Tajani ile bir araya geldi. 
AB Konseyi binasında yapılan ve basına kapalı gerçekleştirilen görüşmenin başında gazetecilerin görüntü almasına izin verildi. Görüşmede Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak da yer aldı. 
Yaklaşık 45 dakika süren görüşmede, Türkiye ile AP arasındaki ilişkilerin mevcut durumu ve sonrası için yapılacakların ele alındığı ifade edildi.
ERDOĞAN - AP BAŞKANI TAJANİ GÖRÜŞMESİ Erdoğan, Tusk ve Junker'le görüşmesinin ardından Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Antonio Tajani ile bir araya geldi. AB Konseyi binasında yapılan ve basına kapalı gerçekleştirilen görüşmenin başında gazetecilerin görüntü almasına izin verildi. Görüşmede Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak da yer aldı. Yaklaşık 45 dakika süren görüşmede, Türkiye ile AP arasındaki ilişkilerin mevcut durumu ve sonrası için yapılacakların ele alındığı ifade edildi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >