DAEŞ'in 2016'da dünyada gerçekleştirdiği 10 büyük terör saldırısı

2016 yılında DAEŞ terör örgütü ABD'den Avrupa'ya dünyada yirmiden fazla ülkede terör saldırısı düzenledi.

Almanya'da 23 kişi öldü, 76 kişi yaralandı

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Başkent Berlin'de bir tırın Noel panayırına girmesiyle düzenlenen saldırıda 12 kişi öldü, 49 kişi de yaralandı. 2016'da örgüt, Almanya'da 4 ayrı terör saldırısı gerçekleştirdi ve bu saldırılarda 23 kişi öldü, 76 kişi yaralandı.
Almanya'da 23 kişi öldü, 76 kişi yaralandı Başkent Berlin'de bir tırın Noel panayırına girmesiyle düzenlenen saldırıda 12 kişi öldü, 49 kişi de yaralandı. 2016'da örgüt, Almanya'da 4 ayrı terör saldırısı gerçekleştirdi ve bu saldırılarda 23 kişi öldü, 76 kişi yaralandı.
Medine'de de saldırı düzenleyen DAEŞ, 2016'da Suudi Arabistan'da iki saldırı gerçekleştirdi

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Temmuz ayında Suudi Arabistan'ın Medine kentinde, Peygamber efendimizin kabrininde içinde bulunduğu Mescid-i Nebevi camiinin önünde 7 kişinin öldüğü, 7 kişinin de yaralandığı intihar saldırısı düzenlendi. Ayrıca Ocak ayında Mahasen'deki saldırısında da 4 kişi öldü, 18 kişi de yaralandı.
Medine'de de saldırı düzenleyen DAEŞ, 2016'da Suudi Arabistan'da iki saldırı gerçekleştirdi Temmuz ayında Suudi Arabistan'ın Medine kentinde, Peygamber efendimizin kabrininde içinde bulunduğu Mescid-i Nebevi camiinin önünde 7 kişinin öldüğü, 7 kişinin de yaralandığı intihar saldırısı düzenlendi. Ayrıca Ocak ayında Mahasen'deki saldırısında da 4 kişi öldü, 18 kişi de yaralandı.
Mısır'da kiliseye düzenlenen saldırıda 27 kişi öldü, 50 kişi de yaralandı

                                    
                                    
                                    
                                    2016'nın son aylarında başkent Kahire'de kiliseye düzenlenen saldırıda 27 kişi öldü, 50 kişi de yaralandı. Ayrıca bu yıl Mısır'ın Sina bölgesinde bazı bölgeleri kontrol eden DAEŞ'e bağlı radikal gruplar, birçok kez Mısır ordusuna saldırı düzenledi.
Mısır'da kiliseye düzenlenen saldırıda 27 kişi öldü, 50 kişi de yaralandı 2016'nın son aylarında başkent Kahire'de kiliseye düzenlenen saldırıda 27 kişi öldü, 50 kişi de yaralandı. Ayrıca bu yıl Mısır'ın Sina bölgesinde bazı bölgeleri kontrol eden DAEŞ'e bağlı radikal gruplar, birçok kez Mısır ordusuna saldırı düzenledi.
ABD'de 3 saldırıda 50 kişi öldü, 74 kişi yaralandı.

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Orlando'da bir kulübe yapılan saldırıda 50 kişi öldü, 53 kişi de yaralandı. ABD tarihine 'tek kişi tarafından gerçekleştirilmiş en kanlı saldırı' olarak geçen bu olayın ardından Minnesota ve Ohio State Universitesi'nde saldırılar gerçekleşti. Bu saldırılarda ise 21 kişi yaralandı.
ABD'de 3 saldırıda 50 kişi öldü, 74 kişi yaralandı. Orlando'da bir kulübe yapılan saldırıda 50 kişi öldü, 53 kişi de yaralandı. ABD tarihine 'tek kişi tarafından gerçekleştirilmiş en kanlı saldırı' olarak geçen bu olayın ardından Minnesota ve Ohio State Universitesi'nde saldırılar gerçekleşti. Bu saldırılarda ise 21 kişi yaralandı.
Afganistan'da başkent Kabil'deki saldırıda 80 kişi öldü, 230 kişide yaralandı.

                                    
                                    
                                    
                                    Başkent Kabil'de Temmuz ayında gerçekleştirilen saldırıda 80 kişi öldü, 230 kişide yaralandı.
Afganistan'da başkent Kabil'deki saldırıda 80 kişi öldü, 230 kişide yaralandı. Başkent Kabil'de Temmuz ayında gerçekleştirilen saldırıda 80 kişi öldü, 230 kişide yaralandı.
Fransa'da 3 ayrı saldırıda 89 kişi öldü, 435 kişi yaralandı

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    2015 yılındaki Paris saldırılarından sonra olağanüstü halin devam ettiği ülkede 2016 yılında üç ayrı terör saldırısı gerçekleşti. Nice, Normandy ve Magnanville şehirlerindeki saldırılarda toplam 89 kişi öldü, 435 kişi yaralandı. 

2015 Paris saldırısı ise Fransa tarihine 'en kanlı silahlı saldırı' olarak geçerken, sadece Bataclan'da 89 kişinin öldüğü açıklandı. O gün Bataclan ve Paris'in diğer bölgelerindeki saldırılarda 130 kişi hayatını kaybetti.
Fransa'da 3 ayrı saldırıda 89 kişi öldü, 435 kişi yaralandı 2015 yılındaki Paris saldırılarından sonra olağanüstü halin devam ettiği ülkede 2016 yılında üç ayrı terör saldırısı gerçekleşti. Nice, Normandy ve Magnanville şehirlerindeki saldırılarda toplam 89 kişi öldü, 435 kişi yaralandı. 2015 Paris saldırısı ise Fransa tarihine 'en kanlı silahlı saldırı' olarak geçerken, sadece Bataclan'da 89 kişinin öldüğü açıklandı. O gün Bataclan ve Paris'in diğer bölgelerindeki saldırılarda 130 kişi hayatını kaybetti.
Bangladeş'te çoğunluğu yabancı turistler olmak üzere 23 kişi öldü, 50 kişi yaralandı

                                    
                                    
                                    
                                    Bangladeş'te yaşayan yabacılar, diplomatlar ve orta sınıf aileler için popüler bir mekân olan bir kafeye DAEŞ üyesi teröristler baskın düzenledi. Teröristler kafedekileri rehin aldıktan sonra çoğunluğu yabancı 23 kişiyi öldürdü, 50 kişiyi de yaraladı.
Bangladeş'te çoğunluğu yabancı turistler olmak üzere 23 kişi öldü, 50 kişi yaralandı Bangladeş'te yaşayan yabacılar, diplomatlar ve orta sınıf aileler için popüler bir mekân olan bir kafeye DAEŞ üyesi teröristler baskın düzenledi. Teröristler kafedekileri rehin aldıktan sonra çoğunluğu yabancı 23 kişiyi öldürdü, 50 kişiyi de yaraladı.
Tunus'ta Ben Guerdane'de 20 kişi öldü, 17 kişi yaralandı

                                    
                                    
                                    
                                    DAEŞ, Tunus sınır kasabası Ben Guerdane'de düzenlediği saldırıda 20 kişi katletti, 17 kişiyi de yaraladı. Ülkede Kasım ayında da 1 kişinin öldüğü bir terör saldırısı gerçekleşti.
Tunus'ta Ben Guerdane'de 20 kişi öldü, 17 kişi yaralandı DAEŞ, Tunus sınır kasabası Ben Guerdane'de düzenlediği saldırıda 20 kişi katletti, 17 kişiyi de yaraladı. Ülkede Kasım ayında da 1 kişinin öldüğü bir terör saldırısı gerçekleşti.
Belçika'da 33 kişi öldü, 342 kişi yaralandı.

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Mart ayında Brüksel havalimanı ve metro istasyonlarına düzenlenen saldırılarda 33 kişi öldü, 340 kişi yaralandı. Ağustos ayında bir başka saldırıda ise 2 kişi yaralandı.
Belçika'da 33 kişi öldü, 342 kişi yaralandı. Mart ayında Brüksel havalimanı ve metro istasyonlarına düzenlenen saldırılarda 33 kişi öldü, 340 kişi yaralandı. Ağustos ayında bir başka saldırıda ise 2 kişi yaralandı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >