Dış basın Türkiye-Hollanda krizini nasıl gördü?

Dış basın Türkiye-Hollanda krizini nasıl gördü?
Dış basın Türkiye-Hollanda krizini nasıl gördü?

Hollanda’nın, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’ya yönelik tutumu üzerine yaşanan gerilim, Avrupa basınında geniş yer buldu.

DE TELEGRAAF

                                    Hollanda'nın köklü gazetelerinden de Telegraaf; internet sitesinde Rotterdam'daki Türk konsolosluğu önünde yaşananlara değinirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hollanda'yı “yeniden” sert bir şekilde eleştirdiği ve “Lahey'in önümüzdeki parlamento seçimlerini Ankara ile olan ilişkilerine tercih etmesi halinde Hollanda'nın bunun faturasını ödeyeceğini” söylediği yer aldı.

Gazete, Almanya'nın Dam meydanında protesto yapan Türklere de sitesinde geniş yer verdi.
DE TELEGRAAF Hollanda'nın köklü gazetelerinden de Telegraaf; internet sitesinde Rotterdam'daki Türk konsolosluğu önünde yaşananlara değinirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hollanda'yı “yeniden” sert bir şekilde eleştirdiği ve “Lahey'in önümüzdeki parlamento seçimlerini Ankara ile olan ilişkilerine tercih etmesi halinde Hollanda'nın bunun faturasını ödeyeceğini” söylediği yer aldı. Gazete, Almanya'nın Dam meydanında protesto yapan Türklere de sitesinde geniş yer verdi.
DE VOLKSRANT (Hollanda)

                                    Gazetenin internet sitesinde; "Güçsüz diplomasi, gece boyunca yaşananlarla sona yaklaştı" başlığı yer aldı.

Gazete okurlarına "Kim haklı?" diye sorarken, “Direksiyon kıramayız çarpışmak üzereyiz” başlıklı haber yorumunda, Hollanda Başbakanı Rutte'nin “patronu olduğu ülkede boyun eğen adam olmak istemediği ve diplomatik zarar ile yaptırım savaşını, sonra bakarız düşüncesiyle şimdilik kabullendiği” değerlendirmesi yapıldı.
DE VOLKSRANT (Hollanda) Gazetenin internet sitesinde; "Güçsüz diplomasi, gece boyunca yaşananlarla sona yaklaştı" başlığı yer aldı. Gazete okurlarına "Kim haklı?" diye sorarken, “Direksiyon kıramayız çarpışmak üzereyiz” başlıklı haber yorumunda, Hollanda Başbakanı Rutte'nin “patronu olduğu ülkede boyun eğen adam olmak istemediği ve diplomatik zarar ile yaptırım savaşını, sonra bakarız düşüncesiyle şimdilik kabullendiği” değerlendirmesi yapıldı.
 Die Zeit (Hollanda)

                                    
                                    Hollanda ile Türkiye arasındaki tırmanan gerilimi “Toplantı krizi büyüyor” başlığıyla veren Die Zeit ise,” Hollanda Türk bakanı sınır dışı etti ve göstericilere tazyikli su sıktı. Türkiye misilleme yapacağını duyurdu” diye yazdı.
Die Zeit (Hollanda) Hollanda ile Türkiye arasındaki tırmanan gerilimi “Toplantı krizi büyüyor” başlığıyla veren Die Zeit ise,” Hollanda Türk bakanı sınır dışı etti ve göstericilere tazyikli su sıktı. Türkiye misilleme yapacağını duyurdu” diye yazdı.
ALGEMEEN DAGBLAD (Hollanda)

                                    Hollanda'nın önemli gazetelerinden Algemeen Dagblad, krize geniş yer ayırırken, Hollanda Başbakanı Rutte'nin seçimlere sayılı gün kala dahil olduğu krizi sorguladı.

Gazete, "yılllardır Ankara ile hiçbir sorunu olmayan Rutte seçimlere bir kaç gün kala bunları yaşıyor. Bu sonuçlar onun zaferine destek olacaktır " ifadelerini kullandı.
ALGEMEEN DAGBLAD (Hollanda) Hollanda'nın önemli gazetelerinden Algemeen Dagblad, krize geniş yer ayırırken, Hollanda Başbakanı Rutte'nin seçimlere sayılı gün kala dahil olduğu krizi sorguladı. Gazete, "yılllardır Ankara ile hiçbir sorunu olmayan Rutte seçimlere bir kaç gün kala bunları yaşıyor. Bu sonuçlar onun zaferine destek olacaktır " ifadelerini kullandı.
Blick (İsviçre)

                                    Blick Gazetesi, “Erdoğan'ın diktatörlüğüne Hayır oyu kullanın" çağrısında “İsviçre'de yaşayan bütün Türkleri 16 Nisanda HAYIR oyu kullanmaya davet ediyoruz." dedi. 150 tirajlı gazetenin online gazetesi günlük 105 milyon kişi tarafından okunuyor.

Türkçe manşet attı, tarafını açıkça belli etti!

İsviçre'nin 'dünyanın en özgür ülkesi' olduğunu öne süren gazete, ülkedeki Türk vatandaşlarına açık bir şekilde, "Burada yaşamak istiyorsanız bizim sizden bazı beklentilerimiz olduğunu unutmayın. 'Hayır' oyu verin!" ifadeleriyle küstahça çağrıda bulundu.
Blick (İsviçre) Blick Gazetesi, “Erdoğan'ın diktatörlüğüne Hayır oyu kullanın" çağrısında “İsviçre'de yaşayan bütün Türkleri 16 Nisanda HAYIR oyu kullanmaya davet ediyoruz." dedi. 150 tirajlı gazetenin online gazetesi günlük 105 milyon kişi tarafından okunuyor. Türkçe manşet attı, tarafını açıkça belli etti! İsviçre'nin 'dünyanın en özgür ülkesi' olduğunu öne süren gazete, ülkedeki Türk vatandaşlarına açık bir şekilde, "Burada yaşamak istiyorsanız bizim sizden bazı beklentilerimiz olduğunu unutmayın. 'Hayır' oyu verin!" ifadeleriyle küstahça çağrıda bulundu.
 Bild gazatesi (Almanya)

                                    
                                    Gelişmeleri “Türk siyasetçilere yönelik giriş yasağı sonrasında Hollanda ve Türkiye arasındaki anlaşmazlık tırmanıyor” başlığıyla veren Almanya'nın en çok satan gazetesi Bild, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın Hollanda tarafından Almanya'ya geri gönderildiğini hatırlatarak, Türkiye'nin Rotterdam Konsolosluğu önünde toplanan Türklere polisin toma'larla müdahale ettiğini aktardı.
Bild gazatesi (Almanya) Gelişmeleri “Türk siyasetçilere yönelik giriş yasağı sonrasında Hollanda ve Türkiye arasındaki anlaşmazlık tırmanıyor” başlığıyla veren Almanya'nın en çok satan gazetesi Bild, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın Hollanda tarafından Almanya'ya geri gönderildiğini hatırlatarak, Türkiye'nin Rotterdam Konsolosluğu önünde toplanan Türklere polisin toma'larla müdahale ettiğini aktardı.
Frankfurter ALlgemeine Zeitung (Almanya)

                                    
                                    Frankfurter ALlgemeine Zeitung gazetesi ise, “Hollanda Türk bakanı Almanya'ya geri gönderdi” başlığıyla verdiği haberinde,” Polis Aile Bakanı Kaya'nın Rotterdam Türk konsolosluğuna girmesini engelledi. 'İstenmeyen yabancı' olarak Almanya'ya geri dönmek durumunda kaldı. Olaylar yaşandı” bilgisini paylaştı.
Frankfurter ALlgemeine Zeitung (Almanya) Frankfurter ALlgemeine Zeitung gazetesi ise, “Hollanda Türk bakanı Almanya'ya geri gönderdi” başlığıyla verdiği haberinde,” Polis Aile Bakanı Kaya'nın Rotterdam Türk konsolosluğuna girmesini engelledi. 'İstenmeyen yabancı' olarak Almanya'ya geri dönmek durumunda kaldı. Olaylar yaşandı” bilgisini paylaştı.
ARD (Alman devlet kanalı)

                                    
                                    Alman devlet kanalı ARD'nin haber sitesi tagesschau.de ise, tartışmanın büyüdüğünü belirterek, “Seçim toplantısı tartışmasından diplomatik krize” gelindiğini yazdı.
ARD (Alman devlet kanalı) Alman devlet kanalı ARD'nin haber sitesi tagesschau.de ise, tartışmanın büyüdüğünü belirterek, “Seçim toplantısı tartışmasından diplomatik krize” gelindiğini yazdı.
Independent (İngiltere)

                                    
                                    İngiliz Independent gazetesi de Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun uçağının Hollanda'ya indirilmemesini manşete taşıdı ve Türkiye'nin sert misilleme ile bu olaylara karşılık vereceğini aktardı.
Independent (İngiltere) İngiliz Independent gazetesi de Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun uçağının Hollanda'ya indirilmemesini manşete taşıdı ve Türkiye'nin sert misilleme ile bu olaylara karşılık vereceğini aktardı.
The Guardian (İngiltere)

                                    
                                    İngiliz The Guardian gazetesi, krize ilk sayfadan geniş yer verirken, "Hollanda ve Türkiye arasında 'Nazi kalıntısı' anlaşmazlığı" başlığı atıldı.
The Guardian (İngiltere) İngiliz The Guardian gazetesi, krize ilk sayfadan geniş yer verirken, "Hollanda ve Türkiye arasında 'Nazi kalıntısı' anlaşmazlığı" başlığı atıldı.
BBC (İngiltere)

                                    
                                    İngiliz BBC, Hollanda'da protesto gösterileri için sokağa dökülen Türk vatandaşlarını internet sitesinin manşetine taşıdı.
BBC (İngiltere) İngiliz BBC, Hollanda'da protesto gösterileri için sokağa dökülen Türk vatandaşlarını internet sitesinin manşetine taşıdı.
CNN (Amerika)

                                    
                                    ABD merkezli CNN ise Erdoğan'ın Hollandalı liderlere 'faşist' dediği ifadelerini manşete taşıdı.
CNN (Amerika) ABD merkezli CNN ise Erdoğan'ın Hollandalı liderlere 'faşist' dediği ifadelerini manşete taşıdı.
Le Monde (Fransa)

                                    
                                    Fransız Le Monde ise, "Türkiye ve Hollanda arasındaki diplomatik kriz gittikçe kötüleşiyor" ifadelerini kullandı.
Le Monde (Fransa) Fransız Le Monde ise, "Türkiye ve Hollanda arasındaki diplomatik kriz gittikçe kötüleşiyor" ifadelerini kullandı.
ABC (İspanya)

                                    
                                    İspanya'nın ABC gazetesi Başbakan Binali Yıldırım ve AB Bakanı Ömer Çelik'in açıklamalarına yer vererek. Hollanda'nın faşist tutumundan ve demokratik olmayan tutumunu öne çıkardı.
ABC (İspanya) İspanya'nın ABC gazetesi Başbakan Binali Yıldırım ve AB Bakanı Ömer Çelik'in açıklamalarına yer vererek. Hollanda'nın faşist tutumundan ve demokratik olmayan tutumunu öne çıkardı.
Sputnik (Rusya)

                                    
                                    Rus haber sitesi Sputnik yaşanan olayları manşetten vererek, Başbakan Binali Yıldırım, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya'nın Türkiye'nin Rotterdam Başkonsolosluğu'na girişine izin verilmemesini en kuvvetli şekilde protesto ettiklerini belirterek, "Hollandalı muhataplarımıza bunun karşılığının en ağır şekilde verileceği ifade edilmiştir. sözlerine yer verdi.
Sputnik (Rusya) Rus haber sitesi Sputnik yaşanan olayları manşetten vererek, Başbakan Binali Yıldırım, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya'nın Türkiye'nin Rotterdam Başkonsolosluğu'na girişine izin verilmemesini en kuvvetli şekilde protesto ettiklerini belirterek, "Hollandalı muhataplarımıza bunun karşılığının en ağır şekilde verileceği ifade edilmiştir. sözlerine yer verdi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >