Dünya basını operasyonu böyle gördü

Dünyanın en büyük haber organları, Reina saldırganının yakalanmasını flaş haber olarak duyurdu.

İstanbul Ortaköy'de yılbaşı gecesi bir gece kulübüne düzenlenen saldırının faili olduğu iddiasıyla aranan dün gece Abdülgadir Masharipov, dün gece saatlerinde yakalandı. Masharipov'un yakalanması için kurulan özel ekip, yaklaşın 100 bin saatlik güvenlik kamerası görüntülerini izledi. İstanbul Esenyurt'ta yakalanan Masharipov'un kaldığı eve yapılan operasyon ve sonrasındaki görüntüler, Türkiye'de olduğu kadar dış basında da büyük bir merakla takip edildi.

Suudi Arabistan'ın resmi devlet kanalı El-Arabiya, "Yılbaşında katliam yapan kişi tutuklandı" şeklinde haberi son dakika olarak duyurdu.

Katar finanslı El-Cezire, "Türkiye, yılbaşında saldırısını yapanı yakaladığını açıkladı" başlığıyla servis ettiği haberinde operasyonun detaylarına ilişkin bilgi verdi.

CNN International ise şu başlığı kullandı: "İstanbul polisi yılbaşı gecesi bir gece kulübünde 39 kişiyi öldürmekle suçlanan adamı yakaladı"

ABD gazetesi NY Times, "İstanbul'da yılbaşında kanlı saldırıyı yapan kişi yakalandı" ifadelerini kullandı.
'İstanbul gece kulübü saldırganı yakalandı' başlığını kullanan BBC, saldırganın İstanbul'da ele geçirildiğini okuyucularına aktardı.

Amerikan Associated Press (AP) haber ajansı, 'İstanbul'da 39 kişiyi öldüren gece kulübü saldırganının yakalandığı bildiriliyor' cümlesiyle haberi sundu.

Uluslararası haber ajansı Reuters, "Yeni yılda katliam yapan saldırgan yakalandı" ifadesiyle servis ettiği haberini Türk medyasına dayandırdı.

Al Jazeera English de, Türk medyasına dayandırdığı haberinde saldırganın İstanbul'da yakalandığını vurguladı.

The Guardian, son dakikasında 'Türk yetkililer, İstanbul gece kulübü saldırganının gözaltına alındığını bildiriyor' ifadesine yer verdi.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >