Erdoğan: Örgütlere isim bulmaktan alfabede harf kalmadı

Gaziantep'teki "Birlik, Beraberlik ve Kardeşlik Mitingi"nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör örgütleri DAEŞ ve PYD hakkında, "Kökü kazınana kadar mücadeleye devam edeceğiz" dedi. Erdoğan, Batı'ya da seslenerek, "Türk milletine ihanetinizi anlatan örgütlere isim bulmaktan alfabede harf kalmadı​" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:
Bugün Gaziantep'e bir taziye ziyaretine geldim. Gaziantep 20 Ağustos'ta terörün en alçak yüzüne maruz kaldı.
Masum insanları katledecek kadar gözü dönen bu hainler mutlaka akıttıkları kanda boğulacaktır.
Milletim idam istiyor
Milletim idam istiyor. Kararı verecek olan parlamentodur. Meclis kabul etsin, ben onaylarım.
Cerablus'un asıl sahipleri bölgeye yerleşiyor
Karkamış'a havan topu ile saldırdılar. 'Gereği yapılacak' dedik, şimdi Cerablus boşaltıldı. Özgür Suriye Ordusu'na her türlü desteği verdik onlar da gerekli operasyonu yaptı. Asıl sahipleri şimdi bölgeye yerleşiyor. Gaziantep'ten Cerablus'a dönmek isteyen kardeşlerimize gerekli desteği vereceğiz.
Eğer Pensilvanya'daki bu şarlatanın peşinden gidenler varsa bunlardan kopun, bunlar vatanımıza ihanet ettiler.

DAİŞ'in de inine gireceğiz, oradan çıkartacağız

Halep, 5 yıldır yedi düvelin saldırısı altında. Ne Halep ne Gaziantep boyun eğdi mi? DAİŞ nerede olursa olsun, inlerine gireceğiz oradan çıkartacağız. Teröristler daha düne kadar Karkamış'ı taciz ediyordu. Şimdi ordumuz kovalıyor. Onlar kaçacak, biz kovalayacağız. Bu millet, üzerine gelen tank da olsa uçak da olsa korkmadığını, korkmayacağını gösterdi. Bu milletin eli öpülür, alnı öpülür.
DAİŞ'in Suriye ve Irak'tan temizlenmesi için her türlü desteği vereceğiz. PYD için de aynı kararlılığa sahibiz. Bu terör örgütünün kökü kazınana kadar mücadeleye devam edeceğiz. Biz hepsinin de arkasında aynı surat olduğunu biliyoruz. Vazgeçin artık bu kirli oyundan.

Allah'ın izniyle Silahlı Kuvvetlerimizin içerisindeki bu bir azıklık grup, askeri elbiseye bürünmüş bunlar da temizlenecek, daha var, bitmedi. Polisimizin içinde bunlar da temizlenecek. Ya kendileri bırakıp gidecekler ya da bunları biz bulup çıkartacağız. Aynen kanser hücresi gibi bunları kazıyacağız, çıkartacağız, sağlam bir vücuda sahip olacağız.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >