Erdoğan-Putin anlaştı: Barış görüşmeleri Avrupa'dan Asya'ya taşındı

Suriye ile ilgili barış görüşmelerinin Kazakistan'ın başkenti Astana'da devam etmesi konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin anlaştı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Suriye konusundaki barış görüşmelerini yeni bir aşamaya taşımak istediklerini açıkladı. Türkiye ve Rusya liderleri, Suriye hükümeti ve muhalifler arasındaki barış görüşmelerinin Kazakistan'ın başkenti Astana'da yapılmasını önerecek.

Putin, Suriye'deki bir sonraki hedefin ülke çapında bir ateşkes olduğunu belirtti. Rusya Devlet Başkanı ayrıca, Kazakistan'daki görüşmelerin, Cenevre görüşmelerinin devamı niteliğinde olacağını açıkladı.

Putin, Suriye'deki muhaliflerle Türkiye aracılığıyla görüştüklerini, Türk tarafının muhaliflerin Halep'ten çıkarılmaları için gerekli desteği sağlayacağı konusunda söz verdiğini belirtti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yeniden DEAŞ'ın eline geçen Palmira'daki başarısızlığın Suriye rejimi, Rusya ve koalisyon kuvvetleri arasındaki koordinasyonsuzluk nedeniyle gerçekleştiğini söyledi. Putin buna karşılık, Palmira'nın sembolik bir önemi olduğunu ancak Halep'in siyasi ve askeri bakımdan çok daha önemli olduğunu belirtti.

Kaynak: Habertürk

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >