Erdoğan, sanatçı ve sporcularla iftarda buluştu

​Erdoğan, sanatçı ve sporcularla iftarda buluştu
​Erdoğan, sanatçı ve sporcularla iftarda buluştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Tarabya Köşkü'nde verdiği iftarda sanatçı ve sporcularla bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte Tarabya’daki Huber Köşkü’nde sanat ve spor dünyasının önemli isimlerine iftar yemeği verdi.


“Kültürü, sanatı, sporu belli kesimlerin tekelinde tutma saplantısının ülkeye hiçbir faydası olmadığı gibi, tam tersine bu tavrın her alanda üzüntü verici bir sığlığa yol açtığını belirterek, "Teessürle belirtmem gerekir ki Türkiye'nin gücü ve kapasitesiyle kültür, sanat ve spor alanında bulunduğumuz yer uyumlu değildir. İrfandan yoksun bir kültür, sanat ve ahlaktan yoksun bir sporla hiçbir yere varamayız. Bu yaklaşımla bırakınız dünya çapında isimlere ve eserlere sahip olmayı, milletimizin asgari beklentilerini dahi karşılayamayız.”

"Devlet teşvik eden konumunda olmalıdır"

“Devletin içinde olduğu her iş hantallaşmaya mahkum. Prensip olarak sanatçıların devlet memuru olmasını doğru bulmuyorum. Şimdi birileri hemen diyecek ki ’Efendim siz devleti temsil ediyorsunuz, şikayet değil, icraat makamındasınız.’ Bu sözün anlamı; ’Kültürü, sanatı, sporu niye yönetmiyorsunuz?’ ithamıdır. Bana göre bu da bir başka yanlış bakış açısıdır. Devlet kültürde, sanatta, sporda yöneten değil, destekleyen, teşvik eden konumunda olmalıdır"

İşte İftar programından kareler...

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >