Facebook'un otomatik video oynatma özelliği nasıl kapatılır?

Facebook'taki videoların otomatik oynaması birçok kişinin tepkisini çekiyor. Peki ama bu özellik nasıl kapatılabilir?

İki milyara yakın kullanıcı kitlesiyle en büyük sosyal ağ platformu olan Facebook, geçtiğimiz dönemlerde videoların otomatik oynamasından dolayı hayli eleştirilmişti. Ancak bu özellik “Ayarlar" üzerinden gerçekleştirilecek birkaç işlemle kolayca bir şekilde pasif hale getirilebiliyor.
Android'de otomatik video oynatma nasıl kapatılır?

                                    Facebook'un Android uygulamasında videoların otomatik oynatma özelliğini devre dışı bırakmak için öncelikle “Uygulama Ayarları” kısmına gelmeniz gerekiyor. Bu aşamadan sonra, “Genel Ayarlar” başlığı altından “Videoları Otomatik Oynat” seçeneğini kapalı olarak ayarlayın. İşlem aslında bu kadar basit. Yapacağınız bu küçük ayar sayesinde Facebook'un Android uygulamasında otomatik olarak video oynatmasını pasif hale getirebilirsiniz.
Android'de otomatik video oynatma nasıl kapatılır? Facebook'un Android uygulamasında videoların otomatik oynatma özelliğini devre dışı bırakmak için öncelikle “Uygulama Ayarları” kısmına gelmeniz gerekiyor. Bu aşamadan sonra, “Genel Ayarlar” başlığı altından “Videoları Otomatik Oynat” seçeneğini kapalı olarak ayarlayın. İşlem aslında bu kadar basit. Yapacağınız bu küçük ayar sayesinde Facebook'un Android uygulamasında otomatik olarak video oynatmasını pasif hale getirebilirsiniz.
iOS'ta otomatik video oynatma nasıl kapatılır?

                                    Elbette bu özellik Facebook'un iOS uygulaması için de geçerli. Bunun için de öncelikle “Ayarlar” / “Videolar ve Fotoğraflar” menüsüne erişmeniz gerekiyor. Akabinde, “Video Ayarları” başlığı altındaki “Otomatik Oynatma” seçeneğini “Videoları Asla Otomatik Oynatma” olarak ayarlamanız yeterli.
iOS'ta otomatik video oynatma nasıl kapatılır? Elbette bu özellik Facebook'un iOS uygulaması için de geçerli. Bunun için de öncelikle “Ayarlar” / “Videolar ve Fotoğraflar” menüsüne erişmeniz gerekiyor. Akabinde, “Video Ayarları” başlığı altındaki “Otomatik Oynatma” seçeneğini “Videoları Asla Otomatik Oynatma” olarak ayarlamanız yeterli.
Bilgisayarda otomatik video oynatma nasıl kapatılır?

                                    Bu sistem, Facebook'un web sürümünde de kullanılabiliyor. Web tarayıcınızdan Facebook'a eriştiğinizde ilk olarak “Ayarlar” ve ardından “Videolar” yolunu izlemeniz gerekiyor. Daha sonrasında işlemi tamamlamak için “Videoları Otomatik Oynat” menüsündeki “Varsayılan” seçeneğini “Kapalı” olarak tanımlayabilirsiniz.
Bilgisayarda otomatik video oynatma nasıl kapatılır? Bu sistem, Facebook'un web sürümünde de kullanılabiliyor. Web tarayıcınızdan Facebook'a eriştiğinizde ilk olarak “Ayarlar” ve ardından “Videolar” yolunu izlemeniz gerekiyor. Daha sonrasında işlemi tamamlamak için “Videoları Otomatik Oynat” menüsündeki “Varsayılan” seçeneğini “Kapalı” olarak tanımlayabilirsiniz.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >