Farelerin ısırdığı Suriyeli ailenin arkasından büyük bir dram çıktı

FARE İZMİR
FARE İZMİR

AK Parti'li yöneticiler, İzmir'de yaşadıkları evde farelerin saldırısına uğrayan Suriyeli aileyi ziyaret etti, yaşanan dram ortaya çıktı.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçıp İzmir'e gelen ve olumsuz koşullarda yaşadıkları için gece uykularında farelerin saldırısına uğraşan Suriyeli Elmas Kundar ile 6 aylık bebeği EyüpAhmet'i AK Partili yöneticiler evlerinde ziyaret etti. 6 çocuklu Kundar ailesi, odun ve kömür olmadığı için sobada kendilerine bağışlanan eski kıyafetleri yakmak zorunda kaldıklarını söyledi.

ESKİ KIYAFETLERİ YAKARAK ISINMAYA ÇALIŞIYORLARDI
Basmane Semti'nde yıkık- dökük evin içinde son derece derece sağlıksız koşullarda yaşadıkları için fareler tarafından ısırılan Suriyeli Elmas Kundar ile 6 aylık bebeği EyüpAhmet'in dramını DHA gündeme getirmişti. AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım ve meclis üyeleri aileyi evlerinde ziyaret etti. 6 çocuklu, 8 kişinin oturduğu rutubetli ve fareli evi gören partililer bunun 'yüzyılın ayıbı' olduğu söyledi. Odun ve kömür olmadığı için sobada kendilerine bağışlanan eski kıyafetleri yakarak ısınmak zorunda kalan aile, sağlık hizmeti alamadığını, bebeğin nüfus kaydı olmadığından süt yardımından yararlanamadıklarını vurguladı.

''BU İNSANLIK DRAMI KABUL EDİLEBİLECEK BİR DURUM DEĞİL''
Kulağının içi fare tarafından ısırılan altı aylık bebeği kucağına alarak seven Yıldırım, sorunu kaymakamlık ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne aktaracağını belirterek ilçe belediyesinin ilaçlama ve barınma konularında destek vermesi gerektiğini vurguladı. Yıldırım, "Sokakların çöp, pislik içinde içinde olması yüzyılın ayıbı. Bu çağda kentin göbeğinde bu insanlık dramlarının yaşanması kabul edilecek bir durum değil." dedi.

AK Parti'li yöneticiler İzmir'de yaşadıkları evde farelerin saldırısına uğrayan bebeği ve ailesini ziyaret etti. Ailenin, odun ve kömür bulamayınca eski kıyafetleri yakıp ısındığı ortaya çıktı.

İzmir'de yaşayan Suriyeli bebeği ve annesini fareler kemirdi






Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >