Gerçek olduğu kanıtlanmış 7 komplo teorisi

Komplo teorileri
Komplo teorileri

Özellikle günümüzde komplo teorileri internetin de yardımıyla kolayca yayılıyor. Ancak bu teoriler her zaman tamamen yanlış olmayabiliyor. İşte gerçekliği kanıtlanmış 7 komplo teorisi...

İşte gerçekliği kanıtlanan 7 komplo teorisi
Tuskegee Frengi Deneyi

                                    
                                    ABD'de 1932-1972 yılları arasında deneysel amaçlarla 600 Afrika asıllı Amerikalı denek olarak kullanıldı. Bunların 399'u frengiliyken 201 sağlıklıydı. Ücretsiz tedavi altında bu kişiler üzerinde deney yapılarak frenginin siyahiler üzerindeki etkisi araştırıldı. Penisilinle tedavisi mümkün olduğu halde frengili kişiler tedavi edilmedi, sadece gözlem yapıldı. Deneklere gerçek söylenmedi. Gerçekler 1972 yılında ortaya çıktı.
Tuskegee Frengi Deneyi ABD'de 1932-1972 yılları arasında deneysel amaçlarla 600 Afrika asıllı Amerikalı denek olarak kullanıldı. Bunların 399'u frengiliyken 201 sağlıklıydı. Ücretsiz tedavi altında bu kişiler üzerinde deney yapılarak frenginin siyahiler üzerindeki etkisi araştırıldı. Penisilinle tedavisi mümkün olduğu halde frengili kişiler tedavi edilmedi, sadece gözlem yapıldı. Deneklere gerçek söylenmedi. Gerçekler 1972 yılında ortaya çıktı.
MK-ULTA projesi

                                    
                                    CIA'in yürüttüğü MK Ultra Projesi'yle insanlar üzerinde hipnotize, duygusal yoksunluk gibi yöntemler kullanılarak istenilenleri söyletme, istediğini yaptırma deneyleri deneklerin işin ucunu kaçırıp ABD ve Kanada'da işkence yöntemleri kullanmaları sonucu ortaya çıktı.
MK-ULTA projesi CIA'in yürüttüğü MK Ultra Projesi'yle insanlar üzerinde hipnotize, duygusal yoksunluk gibi yöntemler kullanılarak istenilenleri söyletme, istediğini yaptırma deneyleri deneklerin işin ucunu kaçırıp ABD ve Kanada'da işkence yöntemleri kullanmaları sonucu ortaya çıktı.
Paperclip harekatı

                                    
                                    İkinci Dünya Savaşı'nın bitiminde CIA'in Nazi bilim adamlarını ABD'ye getirme planının kod adı. Ynet'e göre bu bilim adamları kimyasal silah geliştirilmesine yardımcı oldu.
Paperclip harekatı İkinci Dünya Savaşı'nın bitiminde CIA'in Nazi bilim adamlarını ABD'ye getirme planının kod adı. Ynet'e göre bu bilim adamları kimyasal silah geliştirilmesine yardımcı oldu.
Nayirah tanıklığı

                                    
                                    1990'da 15 yaşında Nayirah adlı bir kız Kongre'ye Iraklı askerlerin Kuveyt'te bir hastanede bebekleri kuvözden çıkarıp betona fırlatıp öldürdüklerini iddia etti. Bu iddia ABD'de büyük ses getirdi ve 3 ay sonra ABD Körfez Savaşı için düğmeye bastı. Savaş sonrası New York Times, Nayirah'ın Kuveytli diplomat Saud Nasser Al Sabah'ın kızı olduğunu ortaya çıkardı ve açıklamalarının bir PR çalışması olduğunu gösterdi.
Nayirah tanıklığı 1990'da 15 yaşında Nayirah adlı bir kız Kongre'ye Iraklı askerlerin Kuveyt'te bir hastanede bebekleri kuvözden çıkarıp betona fırlatıp öldürdüklerini iddia etti. Bu iddia ABD'de büyük ses getirdi ve 3 ay sonra ABD Körfez Savaşı için düğmeye bastı. Savaş sonrası New York Times, Nayirah'ın Kuveytli diplomat Saud Nasser Al Sabah'ın kızı olduğunu ortaya çıkardı ve açıklamalarının bir PR çalışması olduğunu gösterdi.
Hillsborough faciası

                                    
                                    15 Nisan 1989'da 96 Liverpool taraftarı Sheffield Wednesday'in Hillborough Stadyumu'nda çıkan kargaşada hayatını kaybetti, yüzlerce kişi yaralandı. Suç taraftarlara atıldı. 2016 Nisan ayında sonuçlanan soruşturmada Liverpool taraftarı aklanırken sorumluluğun poliste olduğu ortaya çıktı.
Hillsborough faciası 15 Nisan 1989'da 96 Liverpool taraftarı Sheffield Wednesday'in Hillborough Stadyumu'nda çıkan kargaşada hayatını kaybetti, yüzlerce kişi yaralandı. Suç taraftarlara atıldı. 2016 Nisan ayında sonuçlanan soruşturmada Liverpool taraftarı aklanırken sorumluluğun poliste olduğu ortaya çıktı.
Northwoods Operasyonu

                                    
                                    ABD hükümetinin soğuk savaş planı olan Northwoods Operasyonuna göre CIA, ABD ordusunu vuracak ve suçu Küba'ya atacaktı. Böylece Küba'ya savaş ilan etmenin yolu açılabilecekti. Ancak Kennedy bu planı onaylamadı.
Northwoods Operasyonu ABD hükümetinin soğuk savaş planı olan Northwoods Operasyonuna göre CIA, ABD ordusunu vuracak ve suçu Küba'ya atacaktı. Böylece Küba'ya savaş ilan etmenin yolu açılabilecekti. Ancak Kennedy bu planı onaylamadı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >