İngiltere'de bir araç bayramlaşan kalabalığın arasına daldı: 6 yaralı

​İngiltere'de bir araç kalabalığın arasında daldı
​İngiltere'de bir araç kalabalığın arasında daldı

İngiltere'nin Newcastle kentinde bir araç bayramlaşan kalabalığın arasına daldı. Olayda 6 kişi yaralandı.

Yerel basında yer alan görgü tanığı ifadelerinde, bayramlaşmak için kentteki Westgate Spor Merkezi önünde toplanan Müslümanların arasına dalan aracın yol kenarındaki otoparktan çıktığı aktarıldı.

Olayın yaşandığı spor merkezinde sabah saatlerinde Ramazan Bayramı için düzenlenen etkinliğe çok sayıda Britanyalı Müslümanın katıldığı belirtiliyor. Aracın çarptığı kişilerin de bayramlaşmak için spor salonuna gelen Müslümanlar olduğu ifade ediliyor.

Çok sayıda ambulansın gönderildiği olay yerine silahlı polislerin ve polis helikopterinin de sevk edildiği belirtilirken, olayla ilgili bir kişi gözaltına alındı.

Bir görgü tanığı şunları söyledi: 'Bayramlaştığımız sırada bir kadın sürücü aracını kalabalığa doğru sürdü. İnsanlar arabayı durdurmaya çalıştı, araba durmadı.’ dedi

Bir başka görgü tanığı ise biri 'yaklaşık on yaşında çocuk' olmak üzere iki kişinin 'çok ciddi' yaralandığını iddia etti.

The Chronicle'a konuşan Magdalena Lukasha isimli bir diğer görgü tanığı ise "Orada çok fazla çocuk vardı. İnsanlar Ramazan Bayramı nedeniyle dua etmek için toplanmıştı. Eşim, bir arabanın 6 ya da 7 kişiye çarptığını gördüğünü söyledi." ifadelerini kullandı.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >