İrfan Değirmenci'nin kovulmasıyla ilgili çok konuşulacak iddia

İrfan Değirmenci
İrfan Değirmenci

Geçtiğimiz günlerde referandum seçiminde hayır oyunu kullanacağını açıklamasının ardından Kanal D'deki görevine son verilen İrfan Değirmenci'nin kovulmasıyla ilgili ortaya ciddi bir iddia atıldı.

Kanal D'nin yıllardır sabah programını sunan İrfan Değirmenci, geçtiğimiz hafta sosyal medyada hesabından referandumda hayır oyu vereceğini açıklamış ardından tarafsızlık ilkesini aykırı hareket ettiği gerekçesiyle Doğan Medya tarafından iş akdinin sonlandırıldığı duyurulmuştu.

Bu olay sonrası İrfan Değirmenci sosyal medyada kahraman ilan edilerek; demokrasi, eşitlik, ifade özgürlüğü naralarıyla görevine devlet eliyle son verildiği iftirası atılmış, anayasa referandumuna evet diyenler üzerinde ciddi baskı oluşturulmak istenerek yeni bir algı operasyonunun fitili ateşlenmeye başlandığı söyleniyor.

Ancak bu konuyla ilgili ortaya çok ciddi iddialar atıldı. İrfan Değirmenci'nin söylenildiği gibi tarafsızlık ilkesini kaybetmesi nedeniyle değil, reytinglerde aldığı kötü sonuçlar ve kurumuna yıllardır herhangi bir kar getiremediği için gönderildiği, geçtiğimiz yıllardan beri Değirmenci'nin sabah programının reyting raporlarına bakıldığında; ilk yüz program listesinde neredeyse hiç giremediği ve geçen yıl programına son verilip yerine gelecek isimlerin ciddi ciddi tartışıldığı hatırlatılarak referandumda hayır dediği için kovulmasını görüşüne karşı çıkılıyor.

İşte 2016 Aralık ve Ocak aylarına ait reyting sonuçları:

İlk 100 program içinde İrfan Değirmenci zaman zaman yer bulurken rakibi İsmail Küçükkaya ilk yüz içinde 40 ila 60. sıralarda kendine yer buluyor


Tüm reyting sonuçlarına bakmak için tıklayınız: (Reyting sonuçları)

İrfan Değirmenci'nin yerine Emin Çapa getirilmesi bu iddiayı kuvvetlendiren bir diğer faktör olarak gösteriliyor
Hayır dediği için tarafsızlık ilkesine aykırı hareket eden İrfan Değirmenci kovulurken yerine daha muhalif ve açıklamalarıyla eleştirilerin hedefi olan Emin Çapa getirildi.

CNN Türk ekranlarında ekonomi analizleri yapan, Emin Çapa doların artmasını yorumlarken 15 Temmuz'da tankların önüne yatanlar için söylediği ağır sözler nedeniyle birçok kesimin tepkisini çekmişti.


Kanal D ekranlarında 'Günaydın' programını sunan İrfan Değirmenci ile aynı saaatlerde Fox TV'de 'Çalar Saat' programını sunan İsmail Küçükkaya arasında reyting polemiği yaşanmıştı.



İsmail Küçükkaya ise şu tweetleri attı:





Herkesin aklında ki soru: Peki neden şimdi gönderildi?
Referandum öncesi 'hayır'cı basın baskı altına alınmak istenerek, hayır diyen basın çalışanları, akademisyenler, sanatçılar işlerinden oluyor algısı yapılıyor. Anayasa referandumuna sayılı günler kala evet diyenleri ve özellikle kararsız seçmenleri etkileme yoluyla da, eskiden beri yapılan 'diktatörlük geliyor, demokrasi yok oluyor' fikrini insanların bilinçaltında aşılamak olduğu iddia ediliyor.

İrfan Değirmenci'nin kovulması Twitter'da da çok konulmuştu













Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >