Kabine değişti, 6 isim kabineye ilk defa girdi

yeni kabine 2017
yeni kabine 2017

Başbakan Binali Yıldırım yeni kabineyi açıkladı. İşte o bakanlar...

Başbakan Binali Yıldırım yeni kabineyi açıkladı. 6 isim kabineye ilk kez girerken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sareroğlu kabineye giren ikinci kadın bakan oldu.

İşte o bakanlar...

İlk kez kabineye giren isimlerden: Gençlik ve Spor Bakanı: Osman Aşkın Bak

                                    1966'da İstanbul Üsküdar'da doğdu. İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Fakültesini bitiren Bak,  İngiltere'de Nottingham Üniversitesinde İşletme Yönetimi ve Endüstri Mühendisliği alanında yüksek lisansını, İstanbul Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Endüstri Mühendisliği Programında doktorasını yaptı.Çok sayıda makale ve bilimsel yayını bulunmaktadır.
24. Dönemde İstanbul Milletvekili seçildi. NATO Parlamenterler Asamblesi Türk Grubu Üyesi ve Dışişleri Komisyonu Sözcüsü oldu. Dopingle Mücadele Araştırma Komisyonu Başkanlığı yaptı. Çok iyi düzeyde İngilizce ve orta düzeyde Almanca ve Farsça bilen Bak, evli ve 4 çocuk babasıdır.
İlk kez kabineye giren isimlerden: Gençlik ve Spor Bakanı: Osman Aşkın Bak 1966'da İstanbul Üsküdar'da doğdu. İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Fakültesini bitiren Bak, İngiltere'de Nottingham Üniversitesinde İşletme Yönetimi ve Endüstri Mühendisliği alanında yüksek lisansını, İstanbul Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Endüstri Mühendisliği Programında doktorasını yaptı.Çok sayıda makale ve bilimsel yayını bulunmaktadır. 24. Dönemde İstanbul Milletvekili seçildi. NATO Parlamenterler Asamblesi Türk Grubu Üyesi ve Dışişleri Komisyonu Sözcüsü oldu. Dopingle Mücadele Araştırma Komisyonu Başkanlığı yaptı. Çok iyi düzeyde İngilizce ve orta düzeyde Almanca ve Farsça bilen Bak, evli ve 4 çocuk babasıdır.
İlk kez kabineye giren isimlerden: Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                
                                
                                
                                26 Şubat 1972'de Yunanistan Gümülcine'de dünyaya gelen Hakan Çavuşoğlu, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi.
Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şubesi Başkan Yardımcılığı ve Başkanlığı görevlerinde bulundu.
24. Dönemde Bursa Milletvekili seçildi. Adalet Komisyonu Üyeliği ve Türkiye-Bosna Hersek Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanlığı görevlerinde bulundu. İyi düzeyde Yunanca, orta düzeyde İngilizce ve Arapça bilen Çavuşoğlu, evli ve 2 çocuk babasıdır.
İlk kez kabineye giren isimlerden: Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu 26 Şubat 1972'de Yunanistan Gümülcine'de dünyaya gelen Hakan Çavuşoğlu, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şubesi Başkan Yardımcılığı ve Başkanlığı görevlerinde bulundu. 24. Dönemde Bursa Milletvekili seçildi. Adalet Komisyonu Üyeliği ve Türkiye-Bosna Hersek Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanlığı görevlerinde bulundu. İyi düzeyde Yunanca, orta düzeyde İngilizce ve Arapça bilen Çavuşoğlu, evli ve 2 çocuk babasıdır.
İlk kez kabineye giren isimlerden: Adalet Bakanı Abdülhamit Gül

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                
                                
                                
                                1977'de Gaziantep Nizip'te doğan Gül, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarının gençlik kollarında aktif olarak yer aldı. Milli Gençlik Vakfı Üniversitelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) Üyesidir. Ankara'da serbest avukatlık yaptı. Refah ve Fazilet Partisi Ankara İl Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyeliği, Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyeliği görevlerini yürüttü. HAS Parti Genel İdare Kurulu Üyeliği ve Ankara İl Başkanlığı görevlerinde bulundu. AK Parti 4. Olağan Kongresinde MKYK Üyesi seçildi. Seçim İşleri Başkan Yardımcılığı ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.AK Parti 5. Olağan Büyük Kongresinde yeniden MKYK Üyeliğine seçilip, AK Parti Genel Sekreteri olarak görevlendirilmişti. Gül, evli ve 3 çocuk babasıdır.
İlk kez kabineye giren isimlerden: Adalet Bakanı Abdülhamit Gül 1977'de Gaziantep Nizip'te doğan Gül, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarının gençlik kollarında aktif olarak yer aldı. Milli Gençlik Vakfı Üniversitelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) Üyesidir. Ankara'da serbest avukatlık yaptı. Refah ve Fazilet Partisi Ankara İl Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyeliği, Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyeliği görevlerini yürüttü. HAS Parti Genel İdare Kurulu Üyeliği ve Ankara İl Başkanlığı görevlerinde bulundu. AK Parti 4. Olağan Kongresinde MKYK Üyesi seçildi. Seçim İşleri Başkan Yardımcılığı ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.AK Parti 5. Olağan Büyük Kongresinde yeniden MKYK Üyeliğine seçilip, AK Parti Genel Sekreteri olarak görevlendirilmişti. Gül, evli ve 3 çocuk babasıdır.
İlk kez kabineye giren isimlerden: Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba

                                    1951'de Şanlıurfa Birecik'te doğan Fakıbaba Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdi. Taksim İlk Yardım Hastanesi Genel Cerrahi Kliniğinde ihtisas yaptı.
Amerika'da Texas Eyaleti Arlington Hastanesinde gözlemci olarak bulundu. Iğdır ve Birecik Devlet hastanelerinde ve Şanlıurfa SSK Hastanesinde Başhekimlik yaptı. 2 dönem Şanlıurfa Belediye Başkanlığı görevinde bulundu. Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Fakıbaba, evli ve 3 çocuk babasıdır.
İlk kez kabineye giren isimlerden: Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba 1951'de Şanlıurfa Birecik'te doğan Fakıbaba Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdi. Taksim İlk Yardım Hastanesi Genel Cerrahi Kliniğinde ihtisas yaptı. Amerika'da Texas Eyaleti Arlington Hastanesinde gözlemci olarak bulundu. Iğdır ve Birecik Devlet hastanelerinde ve Şanlıurfa SSK Hastanesinde Başhekimlik yaptı. 2 dönem Şanlıurfa Belediye Başkanlığı görevinde bulundu. Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Fakıbaba, evli ve 3 çocuk babasıdır.
İlk kez kabineye giren isimlerden: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                
                                
                                
                                7 Haziran 1979 Adana doğumlu olan Sarıeroğlu; ilk, orta ve lise öğrenimini Adana'da tamamlamasının ardından Gazi Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstriyel İlişkiler Bölümü'nden mezun oldu. Haziran 2015 Türkiye genel seçimleri'nde AK Parti Ankara milletvekili olarak meclise giren Sarıeroğlu, Kasım 2015 Türkiye genel seçimleri'nde tekrar AK Parti Ankara milletvekili olarak meclise girdi. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesidir.
İlk kez kabineye giren isimlerden: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu 7 Haziran 1979 Adana doğumlu olan Sarıeroğlu; ilk, orta ve lise öğrenimini Adana'da tamamlamasının ardından Gazi Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstriyel İlişkiler Bölümü'nden mezun oldu. Haziran 2015 Türkiye genel seçimleri'nde AK Parti Ankara milletvekili olarak meclise giren Sarıeroğlu, Kasım 2015 Türkiye genel seçimleri'nde tekrar AK Parti Ankara milletvekili olarak meclise girdi. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesidir.
İlk kez kabineye giren isimlerden: Sağlık Bakanı Ahmet Demircan

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                
                                
                                
                                1954'te Samsun'da doğdu. Baba adı Mehmet Faik, anne adı Behiye'dir.
Tıp Doktoru, Genel Cerrah; Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdi. Aynı fakültede Genel Cerrahi İhtisası yaptı.
Samsun 1 No'lu Sağlık Ocağı Doktoru, Muş Devlet Hastanesi ve Bafra Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı olarak görev yaptı.
20 ve 21. Dönemde Samsun Milletvekili seçildi. 54. Hükümette Devlet Bakanlığı görevinde bulundu. 21. Dönemde Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu ve Milli Savunma Komisyonu Üyesi oldu.
İngilizce ve Arapça bilen Demircan, evli ve 6 çocuk babasıdır.
İlk kez kabineye giren isimlerden: Sağlık Bakanı Ahmet Demircan 1954'te Samsun'da doğdu. Baba adı Mehmet Faik, anne adı Behiye'dir. Tıp Doktoru, Genel Cerrah; Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdi. Aynı fakültede Genel Cerrahi İhtisası yaptı. Samsun 1 No'lu Sağlık Ocağı Doktoru, Muş Devlet Hastanesi ve Bafra Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı olarak görev yaptı. 20 ve 21. Dönemde Samsun Milletvekili seçildi. 54. Hükümette Devlet Bakanlığı görevinde bulundu. 21. Dönemde Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu ve Milli Savunma Komisyonu Üyesi oldu. İngilizce ve Arapça bilen Demircan, evli ve 6 çocuk babasıdır.
Başbakan Yardımcısı Fikri Işık

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    13 Eylül 1965’te Gümüşhane’nin küçük bir köyünde doğan evli ve 4 çocuk babası Fikri Işık, ODTÜ Matematik Öğretmenliği mezunu. Siyasete atılmadan önce İngilizce ve matematik öğretmenliği yapan Işık, 2013 yılında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yapmış, 2016’dan bugüne Milli Savunma Bakanı olarak görev yapmaktadır. Işık, iyi düzeyde İngilizce bilmesiyle birlikte orta düzeyde Arapça bilmektedir.
Başbakan Yardımcısı Fikri Işık 13 Eylül 1965’te Gümüşhane’nin küçük bir köyünde doğan evli ve 4 çocuk babası Fikri Işık, ODTÜ Matematik Öğretmenliği mezunu. Siyasete atılmadan önce İngilizce ve matematik öğretmenliği yapan Işık, 2013 yılında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yapmış, 2016’dan bugüne Milli Savunma Bakanı olarak görev yapmaktadır. Işık, iyi düzeyde İngilizce bilmesiyle birlikte orta düzeyde Arapça bilmektedir.
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                
                                
                                
                                
                                
                                1 Ocak 1967 Batman doğumlu olan Şimşek, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümünü bitirdi. Yüksek lisansını İngiltere'de University of Exeter'de tamamladı.
Ankara, İstanbul, New York ve Londra'da uluslararası kuruluşlarda ekonomist, stratejist ve yönetici olarak çalıştı. "Emerging Markets" dergisi tarafından 2013 yılında "Yükselen Avrupa'da Yılın Maliye Bakanı" seçildi, aynı yıl "Foreign Policy" dergisi tarafından da dünyanın en etkili 500 kişisinden biri olarak gösterildi. 23. Dönemde Gaziantep, 24. Dönemde Batman Milletvekili seçildi. 60. Hükümette Devlet Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı, 61 ve 62. Hükümetlerde Maliye Bakanlığı görevlerinde bulundu. Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Şimşek, evli ve 3 çocuk babasıdır.
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek 1 Ocak 1967 Batman doğumlu olan Şimşek, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümünü bitirdi. Yüksek lisansını İngiltere'de University of Exeter'de tamamladı. Ankara, İstanbul, New York ve Londra'da uluslararası kuruluşlarda ekonomist, stratejist ve yönetici olarak çalıştı. "Emerging Markets" dergisi tarafından 2013 yılında "Yükselen Avrupa'da Yılın Maliye Bakanı" seçildi, aynı yıl "Foreign Policy" dergisi tarafından da dünyanın en etkili 500 kişisinden biri olarak gösterildi. 23. Dönemde Gaziantep, 24. Dönemde Batman Milletvekili seçildi. 60. Hükümette Devlet Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı, 61 ve 62. Hükümetlerde Maliye Bakanlığı görevlerinde bulundu. Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Şimşek, evli ve 3 çocuk babasıdır.
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ

                                    1965'te Yozgat Akdağmadeni'nde doğan Bozdağ, Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Yüksek lisansını Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dinler Tarihi Anabilim Dalında tamamladı. Serbest avukat olarak çalıştı. 22, 23 ve 24. Dönemde Yozgat Milletvekili seçildi. 22. Dönemde Adalet Komisyonu Üyeliği, 23. Dönemde AK PARTİ Grup Başkanvekilliği yaptı. 61. Hükümette Başbakan Yardımcılığı, 61 ve 62. Hükümette Adalet Bakanlığı görevini üstlendi. AK Parti MKYK Üyesi, 64. Hükümette Adalet Bakanıdır.Orta düzeyde İngilizce ve Arapça bilen Bozdağ, evli ve 3 çocuk babasıdır.
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ 1965'te Yozgat Akdağmadeni'nde doğan Bozdağ, Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Yüksek lisansını Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dinler Tarihi Anabilim Dalında tamamladı. Serbest avukat olarak çalıştı. 22, 23 ve 24. Dönemde Yozgat Milletvekili seçildi. 22. Dönemde Adalet Komisyonu Üyeliği, 23. Dönemde AK PARTİ Grup Başkanvekilliği yaptı. 61. Hükümette Başbakan Yardımcılığı, 61 ve 62. Hükümette Adalet Bakanlığı görevini üstlendi. AK Parti MKYK Üyesi, 64. Hükümette Adalet Bakanıdır.Orta düzeyde İngilizce ve Arapça bilen Bozdağ, evli ve 3 çocuk babasıdır.
Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    8 Mayıs 1960’da Erzurum’da doğan Prof. Dr. Recep Akdağ’ı çoğumuz daha önceki görevlerinden de hatırlar. Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olan Prof. Dr. Akdağ, 18 Kasım 2002'den 24 Ocak 2013'e kadar Sağlık Bakanı olarak görev yaptı. Bu göreve 4 kez üst üste atanan ilk bakan olan Akdağ, Refik Saydam'dan sonra en uzun süre görev yapan Sağlık Bakanı olmuştur. Sağlık alanında gösterdiği gelişmeler ile yurtiçi ve yurtdışında büyük ilgi uyandıran Recep Akdağ, yurtdışında birçok konferans ve programlarda eğitim vermiştir.
Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ 8 Mayıs 1960’da Erzurum’da doğan Prof. Dr. Recep Akdağ’ı çoğumuz daha önceki görevlerinden de hatırlar. Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olan Prof. Dr. Akdağ, 18 Kasım 2002'den 24 Ocak 2013'e kadar Sağlık Bakanı olarak görev yaptı. Bu göreve 4 kez üst üste atanan ilk bakan olan Akdağ, Refik Saydam'dan sonra en uzun süre görev yapan Sağlık Bakanı olmuştur. Sağlık alanında gösterdiği gelişmeler ile yurtiçi ve yurtdışında büyük ilgi uyandıran Recep Akdağ, yurtdışında birçok konferans ve programlarda eğitim vermiştir.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Aslen Trabzon Of’lu olan ve 1969 yılında İstanbul’da doğan İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden mezun Süleyman Soylu, evli ve iki çocuk babası. 2008 yılında DYP Genel Başkanlığına seçilen Soylu, 12 eylül 2010 Referandumu sürecinde “evet” oyu tercihini anlatmak için Türkiye genelinde “Demokrasi Buluşmaları”nı düzenledi. 2012 yılında AK Parti’ye üye olan Soylu, İçişleri Bakanı olmadan önce Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak görev yapmıştı.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Aslen Trabzon Of’lu olan ve 1969 yılında İstanbul’da doğan İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden mezun Süleyman Soylu, evli ve iki çocuk babası. 2008 yılında DYP Genel Başkanlığına seçilen Soylu, 12 eylül 2010 Referandumu sürecinde “evet” oyu tercihini anlatmak için Türkiye genelinde “Demokrasi Buluşmaları”nı düzenledi. 2012 yılında AK Parti’ye üye olan Soylu, İçişleri Bakanı olmadan önce Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak görev yapmıştı.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan 

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    2 Haziran 1962'de Kars Kağızman'da doğan Ahmet Arslan, Denizcilik Müsteşarlığı Daire Başkanlığı, Genel Müdür Yardımcılığı ve Ulaştırma Bakanlığı Demiryolları, Limanlar ve Hava Meydanları (DLH) İnşaatı Genel Müdürlüğü görevlerini yürüttü. Devlet Hava Meydanları İşletmesi, TT-NET, TÜRKSAT Denetim Kurulu ve TOBB Denizcilik Meclis üyeliğinde bulunan Arslan, "Türk Dünyası Mühendislik Ödülü", "Fahri Profesörlük" unvanı ve "2010 Yılı Negatifi Pozitife Çevirenler Yılın Bürokratı" ödülleri sahiptir.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan 2 Haziran 1962'de Kars Kağızman'da doğan Ahmet Arslan, Denizcilik Müsteşarlığı Daire Başkanlığı, Genel Müdür Yardımcılığı ve Ulaştırma Bakanlığı Demiryolları, Limanlar ve Hava Meydanları (DLH) İnşaatı Genel Müdürlüğü görevlerini yürüttü. Devlet Hava Meydanları İşletmesi, TT-NET, TÜRKSAT Denetim Kurulu ve TOBB Denizcilik Meclis üyeliğinde bulunan Arslan, "Türk Dünyası Mühendislik Ödülü", "Fahri Profesörlük" unvanı ve "2010 Yılı Negatifi Pozitife Çevirenler Yılın Bürokratı" ödülleri sahiptir.
Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    8 Ağustos 1948'de Afyonkarahisar’da doğan evli ve 4 çocuk babası Veysel Eroğlu, İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü mezunu. 1991’de profesör olan Eroğlu, 45'i yabancı dilde olmak üzere 350'nin üzerinde kitap, makale, ve mesleki raporları yayınlandı.
Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu 8 Ağustos 1948'de Afyonkarahisar’da doğan evli ve 4 çocuk babası Veysel Eroğlu, İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü mezunu. 1991’de profesör olan Eroğlu, 45'i yabancı dilde olmak üzere 350'nin üzerinde kitap, makale, ve mesleki raporları yayınlandı.
Gümrük ve Tücaret Bakanı Bülent Tüfenkci

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    1966’da Malatya’da doğan Bülent Tüfenkci, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. AK Parti’nin Malatya teşkilatının kuruluşunda yer alan Tüfenkci, 2011-2015 yılları arasında AK Parti Malatya İl Başkanlığı görevini yürütmüştür.
Gümrük ve Tücaret Bakanı Bülent Tüfenkci 1966’da Malatya’da doğan Bülent Tüfenkci, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. AK Parti’nin Malatya teşkilatının kuruluşunda yer alan Tüfenkci, 2011-2015 yılları arasında AK Parti Malatya İl Başkanlığı görevini yürütmüştür.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya 

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    1981 yılında İstanbul’da doğan kabinenin en genç ve tek kadın bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, evli ve iki çocuk annesidir. Bilkent Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği’nden mezun olan Sayan Kaya, daha sonra İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ni bitirerek Tıp Doktoru ünvanını aldı.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya 1981 yılında İstanbul’da doğan kabinenin en genç ve tek kadın bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, evli ve iki çocuk annesidir. Bilkent Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği’nden mezun olan Sayan Kaya, daha sonra İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ni bitirerek Tıp Doktoru ünvanını aldı.
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    1961 yılında Sivas’ta doğan evli ve üç çocuk babası İsmet Yılmaz, İTÜ Denizcilik Fakültesi Makine Bölümü ile birlikte İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. İki ayrı alanda yüksek lisans yapan Yılmaz, Ulaştırma Bakanı, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarlığı görevlerini yürüttü. 7 Haziran 2015 seçimlerinin ardından Meclis Başkanı olmuş, 24 Kasım 2015 ile 24 Mayıs 2016 yılları arasında da Milli Savunma Bakanlığı görevinde bulunmuştur.
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz 1961 yılında Sivas’ta doğan evli ve üç çocuk babası İsmet Yılmaz, İTÜ Denizcilik Fakültesi Makine Bölümü ile birlikte İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. İki ayrı alanda yüksek lisans yapan Yılmaz, Ulaştırma Bakanı, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarlığı görevlerini yürüttü. 7 Haziran 2015 seçimlerinin ardından Meclis Başkanı olmuş, 24 Kasım 2015 ile 24 Mayıs 2016 yılları arasında da Milli Savunma Bakanlığı görevinde bulunmuştur.
Maliye Bakanı Naci Ağbal 

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    1968’de Bayburt’ta doğan Naci Ağbal, evli ve iki çocuk babasıdır. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun olan Ağbal, 3 yıl Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü ve 6 yıl Maliye Bakanlığı Müsteşarlığı görevlerinde bulundu.
Maliye Bakanı Naci Ağbal 1968’de Bayburt’ta doğan Naci Ağbal, evli ve iki çocuk babasıdır. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun olan Ağbal, 3 yıl Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü ve 6 yıl Maliye Bakanlığı Müsteşarlığı görevlerinde bulundu.
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    1962 yılında Düzce’de doğan Faruk Özlü, Yıldız Teknik Üniversitesi’nden (YTÜ) Makina Mühendisi mezunu. İTÜ’de Yüksek Lisans ve Doktora yapan Özlü, İspanya’da Proje ve Mühendislik, Harvard Üniversitesi’nde Üst Düzey Yönetici eğitimi aldı. Türkiye’nin kendi tasarımı “ilk milli tankı ALTAY”, “ilk insansız hava aracı ANKA”, “ilk milli gemisi MİLGEM” projelerinin yürütülmesinde Müsteşar Yardımcısı olarak görev yapan Özlü, evli ve iki çocuk babası.
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü 1962 yılında Düzce’de doğan Faruk Özlü, Yıldız Teknik Üniversitesi’nden (YTÜ) Makina Mühendisi mezunu. İTÜ’de Yüksek Lisans ve Doktora yapan Özlü, İspanya’da Proje ve Mühendislik, Harvard Üniversitesi’nde Üst Düzey Yönetici eğitimi aldı. Türkiye’nin kendi tasarımı “ilk milli tankı ALTAY”, “ilk insansız hava aracı ANKA”, “ilk milli gemisi MİLGEM” projelerinin yürütülmesinde Müsteşar Yardımcısı olarak görev yapan Özlü, evli ve iki çocuk babası.
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi 

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Marmara Üniversitesi İşletme mezunu olan 1961 doğumlu Nihat Zeybekçi, İstanbul Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde yüksek lisans yaptı. 61, 62 ve 63. Hükümetlerde Ekonomi Bakanı olarak görev alan, çok iyi düzeyde İngilizce ve Almanca bilen Zeybekci, evli ve 4 çocuk babasıdır.
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi Marmara Üniversitesi İşletme mezunu olan 1961 doğumlu Nihat Zeybekçi, İstanbul Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde yüksek lisans yaptı. 61, 62 ve 63. Hükümetlerde Ekonomi Bakanı olarak görev alan, çok iyi düzeyde İngilizce ve Almanca bilen Zeybekci, evli ve 4 çocuk babasıdır.
Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan 

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    1962’de Karaman’da doğan Lütfi Elvan, İTÜ Maden Fakültesi’nden mezun oldu. İngiltere’de yüksek lisans yapan Elvan, ikinci yüksek lisansını da ABD’de Ekonomi alanında yapmıştır. Geçmişte Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve Başbakan Yardımcısı olarak görev yapan Elvan, evli ve iki çocuk babasıdır.
Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan 1962’de Karaman’da doğan Lütfi Elvan, İTÜ Maden Fakültesi’nden mezun oldu. İngiltere’de yüksek lisans yapan Elvan, ikinci yüksek lisansını da ABD’de Ekonomi alanında yapmıştır. Geçmişte Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve Başbakan Yardımcısı olarak görev yapan Elvan, evli ve iki çocuk babasıdır.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Adalet ve Kalkınma Partisi(AK Parti) Kurucu Üyesi olan Antalya Milletvekili olan Mevlüt Çavuşoğlu, 1968’de Antalya’da doğmuştur. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nin Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu olan evli ve bir çocuk babası Çavuşoğlu, Ankara Üniversitesi’nde "Avrupa Birliği Uzmanlığı" eğitimini tamamlamış, London School of Economics'te "Çevre Ekonomisi ve Sürdürülebilir Kalkınma" üzerine doktora yapmıştır. Geçmişte Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci görevini de üstlenen, 2010-2012 döneminde Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Başkanlığına seçilerek bu göreve gelen ilk Türk Parlamenter olan Çavuşoğlu, İngilizce, Japonca ve Almanca bilmektedir.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Adalet ve Kalkınma Partisi(AK Parti) Kurucu Üyesi olan Antalya Milletvekili olan Mevlüt Çavuşoğlu, 1968’de Antalya’da doğmuştur. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nin Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu olan evli ve bir çocuk babası Çavuşoğlu, Ankara Üniversitesi’nde "Avrupa Birliği Uzmanlığı" eğitimini tamamlamış, London School of Economics'te "Çevre Ekonomisi ve Sürdürülebilir Kalkınma" üzerine doktora yapmıştır. Geçmişte Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci görevini de üstlenen, 2010-2012 döneminde Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Başkanlığına seçilerek bu göreve gelen ilk Türk Parlamenter olan Çavuşoğlu, İngilizce, Japonca ve Almanca bilmektedir.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Hacettepe Üniversitesi’nde Elektronik Mühendisliği Bölümünü öğrenci olayları sebebiyle yarım bırakan Özhaseki, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Evli ve dört çocuk babası olan Mehmet Özhaseki, dört kez üst üste yerel seçimlerini kazanarak Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevlerini yürütmüştür.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki Hacettepe Üniversitesi’nde Elektronik Mühendisliği Bölümünü öğrenci olayları sebebiyle yarım bırakan Özhaseki, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Evli ve dört çocuk babası olan Mehmet Özhaseki, dört kez üst üste yerel seçimlerini kazanarak Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevlerini yürütmüştür.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    1978’de İstanbul’da doğan, evli ve 3 çocuk babası olan Berat Albayrak, İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü’nden mezun. Cumhrubaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı olan Albayrak, 2007 yılında Türkiye’deki ilk holding Euro Bond ihraç sürecini yönetmesiyle biliniyor. Daha önce Marmara Üniversitesi’nde Bankacılık ve Finansman alanında ders veren Berat Albayrak, New York Pace Üniversitesi’nde yüksek lisansı eğitimi almış, doktorasını “Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Finansmanı” alanında yapmıştır.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak 1978’de İstanbul’da doğan, evli ve 3 çocuk babası olan Berat Albayrak, İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü’nden mezun. Cumhrubaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı olan Albayrak, 2007 yılında Türkiye’deki ilk holding Euro Bond ihraç sürecini yönetmesiyle biliniyor. Daha önce Marmara Üniversitesi’nde Bankacılık ve Finansman alanında ders veren Berat Albayrak, New York Pace Üniversitesi’nde yüksek lisansı eğitimi almış, doktorasını “Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Finansmanı” alanında yapmıştır.
Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Siyaset Bilimci, Stratejist ve Dış Politika Uzmanı olan Ömer Çelik, 1968 yılında Adana’da doğdu. AK Parti’de Parti Sözcülüğü dahil olmak üzere birçok önemli pozisyonda görev yapan Çelik, daha önce Kültür ve Turizm Bakanı görevini de yürütmüştü.
Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik Siyaset Bilimci, Stratejist ve Dış Politika Uzmanı olan Ömer Çelik, 1968 yılında Adana’da doğdu. AK Parti’de Parti Sözcülüğü dahil olmak üzere birçok önemli pozisyonda görev yapan Çelik, daha önce Kültür ve Turizm Bakanı görevini de yürütmüştü.
Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş

                                    1959'da Ordu Ünye'de doğan Kurtulmuş, Akademisyen; İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesini bitirdi. Aynı üniversitede yüksek lisans yaptı. ABD'de Temple Üniversitesi School of Business & Management'da lisans üstü çalışmalarına devam etti. ABD'de Cornell Üniversitesi New York State School of Industrial & Labor Relations'da misafir öğretim üyesi olarak bulundu ve doktorasını tamamladı. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesinde doçent oldu. 2004 yılında profesör unvanını aldı.
62. Hükümette Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü görevlerini yürüttü.
Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş 1959'da Ordu Ünye'de doğan Kurtulmuş, Akademisyen; İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesini bitirdi. Aynı üniversitede yüksek lisans yaptı. ABD'de Temple Üniversitesi School of Business & Management'da lisans üstü çalışmalarına devam etti. ABD'de Cornell Üniversitesi New York State School of Industrial & Labor Relations'da misafir öğretim üyesi olarak bulundu ve doktorasını tamamladı. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesinde doçent oldu. 2004 yılında profesör unvanını aldı. 62. Hükümette Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü görevlerini yürüttü.
Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                
                                
                                
                                
                                
                                1960'ta Giresun Alucra'da doğan Canikli, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat ve Maliye Bölümünü bitirdi. Yüksek lisansını İngiltere Sheffield Üniversitesinde "Para-Banka-Finansman" alanlarında tamamladı. 22, 23 ve 24. Dönemde Giresun Milletvekilli seçildi. 22. Dönemde TBMM KİT Komisyonu Başkanı ve Avrupa Akdeniz Parlamenter Asamblesi Üyesi oldu. 23 ve 24. Dönemde AK Parti Grup Başkanvekilliği görevlerini yürüttü. 62. Hükümette Gümrük ve Ticaret Bakanı olarak görev yaptı. Halen AK Parti Grup Başkanvekili olarak görev yapmaktadır. İngilizce bilen Canikli, evli ve 4 çocuk babasıdır.
Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli 1960'ta Giresun Alucra'da doğan Canikli, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat ve Maliye Bölümünü bitirdi. Yüksek lisansını İngiltere Sheffield Üniversitesinde "Para-Banka-Finansman" alanlarında tamamladı. 22, 23 ve 24. Dönemde Giresun Milletvekilli seçildi. 22. Dönemde TBMM KİT Komisyonu Başkanı ve Avrupa Akdeniz Parlamenter Asamblesi Üyesi oldu. 23 ve 24. Dönemde AK Parti Grup Başkanvekilliği görevlerini yürüttü. 62. Hükümette Gümrük ve Ticaret Bakanı olarak görev yaptı. Halen AK Parti Grup Başkanvekili olarak görev yapmaktadır. İngilizce bilen Canikli, evli ve 4 çocuk babasıdır.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >