Kardak'ta kriz çıkaran Yunanistan Türk turistin avrolarına muhtaç

Yunanistan Doğu Ege adalarındaki gümrüklerde Türk turistlere vize uzatılmasını bir yıl daha uzattı.
Yunanistan Doğu Ege adalarındaki gümrüklerde Türk turistlere vize uzatılmasını bir yıl daha uzattı.

Avrupa'nın şımarık çocuğu, Kardak kayalıklarında kriz çıkartıp Türkiye'ye kafa tutan, 'küçük enişte' Yunanistan'nın çabaları sonuç verdi, Doğu Ege adalarındaki gümrüklerde Türk turistlere vize uygulaması bir yıl daha uzatıldı.

Doğu Ege adalarındaki gümrüklerde Türk turistlere vize verilmesi uygulaması bir yıl daha uzatıldı.

Atina haber ajansına konuşan Midilli Belediye Başkanı Spiros Galinos, taleplerinin Avrupa Komisyonu tarafından kabul edilmesinin önemine değinirken aksi yönde bir önceki kararın özellikle zor günler geçiren kuzey Ege adalarını daha fazla ekonomik gerilemeye götüreceğini belirtti. Galinos, bu kararın yerel yönetimlerin bir zaferi olduğunu vurguladı.

Yunanistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Yorgos Katrugalos, kısa bir süre önce Doğu Ege adalarındaki milletvekillerine gönderdiği mektupta “Avrupa Komisyonunun, Doğu Ege dalarının limanlarında Avrupa dışındaki ülkelerin vatandaşlarına kolay vize verilmesini kabul etmediğini" duyurmuştu.

Adalardaki turist sayısının yarısı Türk

Midilli, Sakız, Rodos, İstanköy, Sömbeki, Sisam ve Meis adaları için 2012 yılından bu yana nisan-ekim ayları arasında geçerli olan uygulamayla Türk turistlerin adalara seyahatlerinde limanda vize verilerek önemli bir kolaylık sağlanıyor. AB Komisyonu'nun kolay vize uygulamasına izin vermeyeceğini yönündeki haberler adaların yerel yöneticilerinden büyük tepki toplamıştı.

Göçmen kriziyle darbe alan ve turizm gelirlerinde düşüş yaşayan adaları ziyaret eden Türkler, toplam turist sayısının yaklaşık yarısını oluşturuyor.


Kaynak: Azınlıkca.info

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >