KPSS'siz 40 bin memur, 10 bin özel harekat polisi alınacak

Çeşitli bakanlıklardan yapılan açıklamalara göre, 50 bine yakın KPSS şartı olmaksızın memur alınacak. Bunlardan 10 bini özel harekat polisi ve başvurular yarın başlıyor..

Vatandaşlar KPSS şartı aranmadan memur alacak kurumların hangileri olduğunu merak ediyor. Anayasa'nın 657 Sayılı Devlet Memuru Kanununun 59. Maddesinde yer alan bölüme göre, istisnai kadrolara KPSS şartı aranmadan memur alımı yapılabileceği belirtilmektedir. Birbiri ardına yayınlanan personel alımı ilanlarında KPSS şartı olmadan en az lise ve dengi okul mezunu ve üssü şartlarını karşılayan adaylar başvuruda bulunabilecekler.

"50 bin kişi istihdam edilecek"
Geçtiğimiz aylarda kamu kurumlarında FETÖ terör örgütüyle bağlantılı oldukları tespit edilen personelin görevden uzaklaştırılması ya da devlet memurluğundan atılmasından sonra boş kalan kadrolara sınavsız personel alımı gerçekleştirileceği öğrenildi. Son olarak Sağlık Bakanlığı'nda 20 Bin, Özel Harekat Başkanlığı'nda 10 bin kişi alınacağının açıklanmasından sonra söz konusu kurumlarına alınacak personel sayısının 50 bini bulacağı belirtiliyor.

En çok Adalet, İçişleri ve Milli Eğitim Bakanlığı'nda yapılacak
Kamuya sınavsız alınacak personellerin yapılan duyurulara göre en alımı yapılacak olan kurumların İçişleri, Adalet ve Milli Eğitim Bakanlıklarında (MEB) gerçekleşeceği açıklandı. Geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanı Recep Akdağ yapmış olduğu açıklamada 20 bine yakın personeli istihdam edeceklerini duyurmuştu. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un yaptığı açıklamada ise, Özel Harekât Başkanlığı'na en az lise ve dengi okul mezunlarının başvuru yapabilecekleri 10 bin erkek polis alımı yapılacağını açıklamıştı.

KPSS'siz memur alımı yapan devlet kurumları
Cumhurbaşkanlığı Memurlukları, TBMM Memurlukları, Bakan Yardımcılıkları, Başbakan Başmüşavirleri, Savunma Sanayii Müsteşarlığına ait Müsteşar, Müsteşar Yardımcısı, I.Hukuk Müşaviri, Daire Başkanı ve Müşavir Avukat kadroları, TOKİ, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Başbakanlık ve Bakanlık Müşavirliği kadroları ile Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği kadroları, Gelir İdaresi Başkanlığında Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği kadrosu, TUİK, – AB Bakanlığı Memurlukları, Bakanlar Kurulu Sekreterliği, Milli Savunma Bakanlığı, Diyanet, MİT, Milli Savunma Bakanlığı, Anayasa Mahkemesi. Özel Kalem Müdürlükleri, Vali Kadroları,

10 Bin Özel Harekatçı Polis alınacak haberi ile alakalı ayrıntılar
Polis Akademisine bağlı Polis Meslek Eğitim Merkezlerine özel harekat polisi yetiştirmek üzere ve 28 yaşından gün almamış olan en az lise veya dengi okul mezunlarından 10.000 erkek öğrenci adayı alınacaktır.

Başvuranlar arasında fiziki yeterlilik ve mülakat sınavı yapılacaktır.

Polis Akademisi internet sitesinden yapılacak online başvurular 02/11/2016 tarihinde başlayacaktır. Adaylardan istenilecek belgeler ve aranılan şartlar başvuru tarihinden önce aynı sitede açıklanacaktır.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >