KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak? 2016 - 2017 KYK burs ücretleri ne kadar olacak?

KYK burs sonuçları Kasım'ın ilk haftası veya ikinci haftası açıklanması bekleniyor. Genel olarak her yıl 20 liralık artış yapılırken geçen yıl ki gibi 70 liralık artışın olma ihtimalide öğrencileri heyecanlandırıyor.

Kredi ve Yurtlar Kurumu, DGS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından dört yıllık üniversiteyi kazanan öğrenciler için KYK burs başvurularını 24 Ekim'de başlattı. Başvurular 28 Ekim'de sona erecek. Kurum sadece lisans sonuçlarını değil, önlisansla birlikle burs sonuçlarını açıklamayı planlıyor. Başvurular bittikten sonra sonuçların en erken bir hafta, en geç iki hafta içerisinde açıklanması bekleniyor.

- KYK burs ve kredi sonuçları 28 Ekim'den önce açıklanmayacak

Açıklamada DGS tercih sonuçlarıyla dört yıllık üniversiteye hak kazanan öğrenciler için "burs başvurusu"nu başlattı. Başvurular 24 Ekim'de başlıyor, 28 Ekim 2016 tarihinde bitiyor. Kurum tüm sonuçları bir anda açıklayacağından ötürü sonuçlar 28 Ekim'den önce açıklanmayacaktır. Kurumun sonuçları açıklama takvimine bakıldığında ise en erken bir hafta en geç iki hafta içerisinde açıklanması bekleniyor.

- Sonuçların bu kadar geç açılmasının sebebi DGS sınavları, 15 Temmuz sonrası kapatılan üniversitelerde okuyan öğrencilerin durumu

2016-2017 eğitim öğretim hayatı üniversiteliler için başlarken, öğrenciler KYK yurt sonuçlarından sonra yurtlara yerleşti. Bu sene okuyacak olan öğrenciler için en çok merak edilen soru “Ne zaman açıklanacak" oldu. Yüzbinlerce öğrenci bu sorunun cevabını beklerken, bursu ve krediyi verecek olan Kredi ve Yurtlar Genel Müdürü Sinan Aksu açıklamalarda bulundu. Sonuçların bu kadar geç açılmasının sebepleri olarak Dikey Geçiş Sınavları ve 15 Temmuz'dan sonra kapatılan üniversitelerde okuyan öğrencilerin durumu. DGS tercih sonuçları ve kapatılan üniversitedeki öğrencilerin durumları belli olduktan sonra gözler KYK'ya çevrilmiş durumda.

- 2017'de burs ücretleri ne kadar olacak?

Geçen sene üniversitede okuyan öğrenciler burs olarak 330 Türk Lirası alırken, dönemin Başbakanı Ahmet Davuoğlu 2017 senesinde burs ve kredi ücretlerinin 400 Türk Lirası olacağını açıkladı. Genel olarak her yıl 20 liralık artıştan ziyade 70 liralık bir artıştan ötürü üniversite öğrencileri oldukça memnun. Genel Müdür Sinan Aksu, birinci sınıfta okuyan öğrenciler için müjdeli bir haber verdi. Genel olarak birinci sınıfta okuyan öğrenciler, bursları ocak ayından itibaren almaya başlarken, artık kasım ayında almaya başlayacaklar.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >